Champions League: Συναίνεση από ECA, οριστικοποιείται το φορμάτ των 36 ομάδων

Gazzetta team
Champions League: Συναίνεση από ECA, οριστικοποιείται το φορμάτ των 36 ομάδων

bet365

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), Αντρέα Ανιέλι, επιβεβαίωσε τη συμφωνία για το φορμάτ 36 ομάδων από το 2024 και το νέο Champions League παίρνει «σάρκα και οστά». Οριστικοποιείται το πλάνο τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το νέο Champions League, που θα αποτελείται από 36 ομάδες καταργώντας το παραδοσιακό φορμάτ των ομίλων, είναι προ των πυλών. Το τελευταίο εμπόδιο έμοιαζε να είναι η ECA, η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων με πρόεδρο τον ισχυρό άνδρα της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν υπέρμαχος της δημιουργίας κλειστής λίγκας, την περίφημη ευρωπαϊκή Super League.

Ωστόσο, η πρόταση που κατέθεσε πριν από μερικούς μήνες η UEFA, με αφετηρία το 2024, βρίσκει σύμφωνη την ECA και τον Ιταλό παράγοντα, ο οποίος και ανακοίνωσε πως το νέο πλάνο θα σφραγιστεί και επίσημα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το νέο φορμάτ προβλέπει 6 ως 10 παιχνίδια για κάθε ομάδα στην πρώτη φάση, σε ένα πλάνο που αποσκοπεί στη διεύρυνση της διοργάνωσης κατά 100 αγώνες, με το «βλέμμα» πάντα στραμμένο και στην παγκόσμια αγορά.

Πλέον, το ζήτημα που αποτελεί τη μοναδική εκκρεμότητα είναι να αποφασιστεί πώς θα αποφασιστούν οι 4 επιπλέον ομάδες. Οι Λίγκες από την πλευρά τους ζητούν τα εισιτήρια να δοθούν σε πρωταθλήτριες χωρών που βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη της UEFA, αλλά υπάρχει και το αίτημα του Top-5 (Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1), να καλύπτονται οι θέσεις από τα «μεγαθήρια» που πιθανόν δεν θα κερδίζουν την έξοδο στον θεσμό μέσω του πρωταθλήματος.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα