Η ιστορική αλήθεια για τον Ολυμπιακό, τους προπονητές και την Ευρώπη!

Η ιστορική αλήθεια για τον Ολυμπιακό, τους προπονητές και την Ευρώπη!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η ιστορική αλήθεια για τον Ολυμπιακό, τους προπονητές και την Ευρώπη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το blog του στο gazzetta μία ιστορική αλήθεια ανεκτίμητης αξίας για τον Ολυμπιακό…

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ. |21+

Την ιστορία πρέπει να την σεβόμαστε. Φυσικά και στο ποδόσφαιρο…

Για πάμε να δούμε κάποια πράγματα, με αφορμή και τη νέα ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού του Πέδρο Μαρτίνς

1974-75 Ο Ολυμπιακός με τον Λάκη Πετρόπουλο 3η σεζόν στον πάγκο του πετάει έξω τη Σέλτικ από το Κύπελλο Πρωταθλητριών και στον επόμενο γύρο πλησιάζει όσο ποτέ το θαύμα μίας απίστευτης ανατροπής κόντρα στην Άντερλεχτ (1-5 στις Βρυξέλλες και 3-0 στην Πάτρα, παίζοντας ο Ολυμπιακός με 10 παίκτες από το 68ο λεπτό!)

1992-93 Ο Ολυμπιακός με τον Όλεγκ Μπλαχίν 3η σεζόν στον πάγκο του βγάζει νοκ άουτ την Μονακό του Βενγκέρ και περνάει στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

1998-99 Ο Ολυμπιακός με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς 3η σεζόν στον πάγκο του ξεπερνάει στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ Άγιαξ και Πόρτο, φτάνοντας στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τον αποκλείει η Γιουβέντους με ένα γκολ στο 85ο λεπτό.

2004-05 Ο Ολυμπιακός με τον Μπάγεβιτς στη δεύτερη θητεία του φτάνει μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ (10 βαθμοί) στους 16 του Κυπέλλου ΟΕΦΑ, μένοντας έξω από τη Νιούκαστλ.

2007-08 Ο Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή 2η σεζόν στον πάγκο του (στην δεύτερη θητεία του στο Ρέντη) φτάνει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και μένει έξω από την Τσέλσι.

2011-12 Ο Ολυμπιακός με τον Ερνέστο Βαλβέρδε 2η σεζόν στον πάγκο του φτάνει στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, μένοντας έξω από τη Μέταλιστ από ένα γκολ στο 85ο λεπτό.

2013-14 Ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ 2η σεζόν στον πάγκο του φτάνει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, για να αποκλειστεί από τη Γιουνάϊτεντ για ένα γκολ (2-0, 0-3).

2019-20 Ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς 2η σεζόν στον πάγκο του φτάνει στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ αποκλείοντας την Άρσεναλ και μένοντας εκτός από τη Γουλβς για ένα γκολ (1-1, 0-1).

2020-21 Ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς 3η σεζόν τον πάγκο του φτάνει στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ αποκλείοντας την PSV. Και τώρα έχει την νέα πρόκληση της Άρσεναλ.

Νομίζω ότι το πράγμα είναι εντελώς ξεκάθαρο: όλες τις σημαντικές επιτυχίες του στα Κύπελλα Ευρώπης ο Ολυμπιακός τις έκανε με προπονητές που τους είχε δεύτερη, και ακόμη περισσότερο, 3η συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο του…

Δείτε, άλλωστε, και την άλλη πλευρά του νομίσματος…

2016-17 Ο Ολυμπιακός με τον Μπέντο στον πάγκο φτάνει στους 16 του Γιουρόπα λιγκ, αλλάζει όμως προπονητή, πάει με υπηρεσιακό (Βούζα) στα ματς με την Μπεσίκτας και μένει έξω (1-1, 1-4)…

2014-15 Ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ στον πάγκο συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ (9 βαθμούς), αλλάζει όμως προπονητή, πάει με τον Βίτορ Περέϊρα στα παιχνίδια των 32 του Γιουρόπα Λιγκ με τη Ντνίπρο και μένει έξω (0-2, 2-2)…

2012-13 Ο Ολυμπιακός με τον Ζαρντίμ στον πάγκο συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ (9 βαθμοί), αλλάζει όμως προπονητή, πάει με τον Μίτσελ στα παιχνίδια των 32 του Γιουρόπα Λιγκ και μένει έξω από τη Λεβάντε (0-3, 0-1)…

2002-03 Ο Ολυμπιακός με τον Λεμονή στον πάγκο ξεκινάει στο Τσάμπιονς Λιγκ με το 6-2 επί της Λέβερκουζεν κι επειδή χάνει τα δύο επόμενα παιχνίδια αλλάζει προπονητή, πάει με υπηρεσιακό (Κόλλια) στο β΄ γύρο της φάσης των ομίλων και παίρνει μόλις ένα πόντο, εντός έδρας με την Χάϊφα

1999-2000 Ο Ολυμπιακός με τον Μπάγεβιτς στον πάγκο παίρνει 7 βαθμούς στο Τσάμπιονς Λιγκ (με Ρεάλ, Πόρτο, Μόλντε), αλλάζει όμως προπονητή, πάει με τον Μπιγκόν στα νοκ άουτ του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και μένει έξω από τη Γιουβέντους (1-3, 2-1).

1992-93 Ο Ολυμπιακός με τον Μπλαχίν στον πάγκο φτάνει στους 8 του Κυπέλλου Κυπελλούχων (βλέπε παραπάνω), αλλάζει προπονητή, πάει με τον Πέτροβιτς στα παιχνίδια με την Ατλέτικο Μαδρίτης και μένει έξω (1-1, 1-3)

Άρα, όποτε ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή μεσούσης της σεζόν τα έκανε θάλασσα στην Ευρώπη…

Το συμπέρασμα είναι τόσο σαφές όσο «δεν παίζει»: θέλει η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα να κάνει ό,τι μπορεί καλύτερο στην Ευρώπη; Πρέπει να κρατάει τους προπονητές της όσο μπορεί περισσότερο. Μίνιμουμ δεύτερο χρόνο, ακόμη καλύτερα τρίτο χρόνο. Και γιατί όχι και 4ο χρόνο, όπως είναι τώρα να μείνει ο Πέδρο (έχοντας συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022)-κι όπως είχε ξεκινήσει 4η σεζόν κι ο Μπάγεβιτς!

Άσχετο: Ήταν μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη, όταν οπαδοί της ΑΕΚ είχαν επιχειρήσει να κάνουν ντου στην αποστολή του Ολυμπιακού στο Βόλο, τα ξημερώματα του τελικού του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός νίκησε και πήρε το Κύπελλο…

Πριν λίγες ημέρες, ήταν οπαδοί της PSV που πήγαν με πυροτεχνήματα και ξύπνησαν στις πέντε το πρωί την αποστολή του Ολυμπιακού στο Άϊντχοβεν, τα ξημερώματα της ρεβάνς της φάσης των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός με ένα γκολ στο 88’ πήρε την πρόκριση…

Οι...επόμενοι; Θα υπάρξουν;…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.