Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι 0-1: Αγγίζει την οκτάδα με την γκολάρα του Ζιρού (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι 0-1: Αγγίζει την οκτάδα με την γκολάρα του Ζιρού (vids)

bet365

Ένα καταπληκτικό γκολ του Ολιβιέ Ζιρού με ανάποδο ψαλίδι, το οποίο κατακυρώθηκε μέσω VAR, χάρισε στην (ανώτερη) Τσέλσι μια πολύτιμη νίκη επί της κακής Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βουκουρέστι (1-0), με τους Μπλε να βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Champions League.

Βλέπει ισπανική ομάδα και γίνεται... ταύρος ο Ολιβιέ Ζιρού. Στα τέλη του 2020, στη φάση ομίλων κόντρα στην Σεβίλλη, ο Γάλλος επιθετικός της Τσέλσι έκανε το ματς της ζωής του (τέσσερα γκολ), σφραγίζοντας την πρόκριση της ομάδας του στους «16» του Champions League.

Και, στο πρώτο νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης για τους Μπλε μέσα στο 2021, με την γκολάρα της ζωής του, ο Ζιρού έδωσε μικρό, αλλά σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά, εις βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0), στο ουδέτερο Εθνικό Στάδιο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία.

Ξεκάθαρη η αμυντική διάθεση των Ροχιμπλάνκος, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να παίζει ουσιαστικά με... 6-3-1 (!) και να ζητάει μόνο (που και που) πίεση ψηλά, μέσω της οποίας προήλθαν οι (λίγες) επικίνδυνες προσπάθειες της Ατλέτικο, με Σαούλ και Τομάς Λεμάρ να απειλούν (σχετικά) την εστία του Εντουάρντ Μεντί.

Οι Μπλε είχαν την κατοχή της μπάλας (63%) και τις σχετικά πιο επικίνδυνες φάσεις με σημείο αναφοράς τον Μέισον Μάουντ και πιο δραστήριο τον Κάλουμ Χάτσον – Οντόι.

Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαιτέρως στο δεύτερο μέρος, με τον Σιμεόνε να έχει περισσότερο το μυαλό του στο πώς δεν θα δεχθεί γκολ και όχι στο πώς θα το πετύχει, απέναντι σε μια Τσέλσι που έψαχνε περισσότερο την εστία του Γιάν Όμπλακ.

Και την βρήκε με τον καλύτερο τρόπο στο 68', όταν μετά από μονομαχία των Μάριο Ερμόσο και Μάουντ, η μπάλα έφτασε στον Ζιρού ο οποίος, με απίθανο ανάποδο ψαλίδι, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης σε έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο, όπως είναι ο Σλοβένος.

Ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Μπριχ χρειάστηκε το VAR και περίπου έξι λεπτά για να κατακυρώσει το τέρμα του Ζιρού, ο οποίος μετράει έξι γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του στο Champions League, όσα δηλαδή είχε στα προηγούμενα... 16!

Παρά το γκολ και τις αλλαγές απελπισίας του Σιμεόνε, η Ατλέτικο δεν έκανε ούτε σουτ εντός εστίας (!) στα 96 λεπτά που κράτησε το ματς, με την Τσέλσι να χάνει ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Για πρώτη φορά επί 9ετίας Σιμεόνε η Ατλέτικο δέχεται γκολ σε οκτώ διαδοχικά παιχνίδια, για πρώτη φορά ηττάται ως γηπεδούχος (τυπικά έστω) σε νοκ άουτ του Champions League και, πλέον, καλείται να κάνει την υπέρβαση – ανατροπή στην ρεβάνς της 17ης Μαρτίου, η οποία πιθανότατα θα γίνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Στην ρεβάνς, η Ατλέτικο θα έχει Κίεραν Τρίπιερ και Γιανίκ Φερέιρα Καρασκό, η απουσία των οποίων ήταν εμφανής, ενώ η Τσέλσι θα στερηθεί λόγω τιμωρίας των πολύτιμων υπηρεσιών των Ζορζίνιο και Μέισον Μάουντ. Ακόμα και έτσι, όμως, η ομάδα του Τούμας Τούχελ έχει το πάνω χέρι, κυρίως επειδή θέλει να παίζει ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τους μίζερους Ροχιμπλάνκος...

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Γιορέντε, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο (84' Βιτόλο) – Κορέα (82' Ντεμπελέ), Κόκε, Σαούλ (82' Ρέναν Λόντι), Λεμάρ – Σουάρες, Ζοάο Φέλιξ (82' Λούκας Τορέιρα).

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί – Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ – Χάντσον Οντόι (80' Τζέιμς), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (74' Καντέ), Μάρκος Αλόνσο – Μάουντ (74' Ζίγιεκ), Βέρνερ (87' Πούλισικ) – Ζιρού (87' Χάβερτς).

Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε στο ματς!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα