Χάαλαντ: Η Ντόρτμουντ έχει έναν «εξολοθρευτή»! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Χάαλαντ: Η Ντόρτμουντ έχει έναν «εξολοθρευτή»! (vids)

bet365

Με δυο γκολ κόντρα (και) στην Σεβίλλη, ο Έρλινγκ Χάαλαντ μέσα σε μιάμιση σεζόν στην παρουσία του στο Champions League έχει προλάβει να κάνει ήδη τρελά πράγματα στο σκοράρισμα.
bwin - Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Σε ηλικία μονάχα 20 ετών και μια μέρα μετά το σόουτ του Κιλιάν Μπαπέ στην Βαρκελώνη με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήρθε να συμπληρώσει ένα διήμερο κατά το οποίο η... new generation του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου φαντάζει παντοδύναμη σε ό,τι αφορά το κομμάτι των γκολ.

«Είδα το χατ-τρικ του Μπαπέ και με... ενέπνευσε» δήλωσε ο Χάαλαντ λίγο μετά την δική του σπουδαία «παράσταση» στην Ανδαλουσία κόντρα στη Σεβίλλη στο πρώτο ματς με την Ντόρτμουντ για τους «16» του φετινού Champions League.

Το... brace (δυο γκολ σε έναν αγώνα) έχει γίνει μια μεγάλη συνήθεια για τον Terminator των Βεστφαλών που μπορεί να έχει αγωνιστεί μονάχα σε 13 παιχνίδια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όμως η συνέπειά του αποφέρει τρομερά αποτελέσματα για τον ίδιο και την ομάδα του...

Ο κορυφαίος των 18 γκολ και ο ταχύτερος διψήφιος

Με τα δυο γκολ που σημείωσε το βράδυ της Τετάρτης στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», κατάφερε να φτάσει στα 10 τέρματα με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ σε αναμετρήσεις του Champions League.

Μάλιστα, το πέτυχε σε μόλις 7 αναμετρήσεις ως Βεστφαλός, ξεκινώντας από το πρώτο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής περιόδου στη φάση των «16» κόντρα στην Παρί επί γερμανικού εδάφους.

Φέτος έχει παίξει σε πέντε ματς, ξεκινώντας από τον Οκτώβρη και την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λάτσιο.

Είναι ο ταχύτερος που φτάνει στα 10 τέρματα με μια συγκεκριμένη ομάδα σε επίπεδο Champions League, έχοντας χρειαστεί μόλις 7 παιχνίδια για να γίνει διψήφιος, έχοντας φυσικά βοηθηθεί από το γεγονός πως σε δυο παιχνίδια απέναντι στην Μπριζ και σε αυτό με τη Σεβίλλη βρήκε δίχτυα από δυο φορές.

Αυτή τη στιγμή, ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ο πρώτος στα χρονικά της σύγχρονης μορφής του κορυφαίου ποδοσφαιρικού θεσμού σε επίπεδο συλλόγων που μόλις έπειτα από 13 ματς έχει σκοράρει 18 φορές!

Από την έναρξη της περασμένης σεζόν, όταν ο Νορβηγός... συστήθηκε στο κοινό, τον ξεπερνά μονάχα ο Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός στράικερ της Μπάγερν Μονάχου είναι ο μοναδικός που έχει αυτή τη στιγμή περισσότερα γκολ, καταγράφοντας 18!

Δεν του έχει ξεφύγει ούτε ένας αντίπαλος!

Η Σεβίλλη έγινε ακόμα ένα «θύμα» του Έρλινγκ Χάαλαντ στο Champions League. Ο τρομερός Νορβηγός σκόραρε δυο φορές το βράδυ της Τετάρτης στην Ανδαλουσία και έδωσε τεράστιο αβαντάζ πρόκρισης στην ομάδα του με το τελικό 3-2 κόντρα στους Σεβιγιάνους στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Champions League.

Το θέμα είναι ότι καμία από τις ομάδες με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπος ο Χάαλαντ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση δεν του έχει γλιτώσει!

Και οι 8 σύλλογοι που έχουν κοντραριστεί με τον 20χρονο επιθετικό, είτε όταν εκείνος ήταν μέλος της Ζάλτσμπουργκ είτε τώρα που βρίσκεται στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, τον έχουν δει να σκοράρει εις βάρος τους! Ξεκίνησε με χατ-τρικ απέναντι στην Γκενκ τον Σεπτέμβρη του 2019, κάνοντας τότε ντόρο και αναγκάζοντας τον κόσμο ν' ασχοληθεί μαζί του.

Μάλιστα, συνέχισε με γκολ σε σημείο να φτάσει συνολικά στα πέντε διαδοχικά ματς όπου έβρισκε δίχτυα, πράγμα το οποίο έκανε και απέναντι σε Λίβερπουλ και Νάπολι στον περσινό όμιλο.

Έπειτα ακολούθησε η Παρί στους «16» και φέτος ήταν η σειρά των Λάτσιο, Ζενίτ, Μπριζ και Σεβίλλης μέχρι και αυτή τη στιγμή. Και ξανά τρέχει σερί πέντε διαδοχικών αγώνων σκοράροντας, ενώ σε καθένα από τα τρία τελευταία του ματς έχει πετύχει από δυο τέρματα!

Κι όμως πριν ένα χρόνο ισοπέδωσε μόνος την Παρί!

Ένα από τα τελευταία παιχνίδια του περσινού Champions League με κόσμο στις εξέδρες στο Βεστφάλεν. Κι όμως, πέρασε ένας χρόνος από τότε (18/2/2019).

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ συνεχίζοντας με κεκτημένη ταχύτητα ισοπέδωσε την Παρί Σεν Ζερμέν μόνος του δίνοντας μικρό προβάδισμα πρόκρισης στην Ντόρτμουντ.

Αυτό, προτού βέβαια στο Παρίσι ο Νεϊμάρ τον αποκλείσει και τον ειρωνευτεί για τον πανηγυρισμό που είχε κάνει ο μικρός στο Signal Iduna Park.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα