Πόρτο – Γιουβέντους 2-1: Παραμύθι με Δράκο, αλλά και ελπίδα για την Κυρία (vid)

Πόρτο – Γιουβέντους 2-1: Παραμύθι με Δράκο, αλλά και ελπίδα για την Κυρία (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Πόρτο – Γιουβέντους 2-1: Παραμύθι με Δράκο, αλλά και ελπίδα για την Κυρία (vid)

bet365

Η Πόρτο αιφνιδίασε με γκολ στα δύο ξεκινήματα, η κακή Γιουβέντους όμως βρήκε το πολύτιμο γκολ και παρά το εις βάρος της 2-1, ανέκτησε πιθανότητες ενόψει της ρεβάνς.

Ηταν απλά ζήτημα δευτερολέπτων. Βασικά ήταν θέμα απουσίας συγκέντρωσης, του Σέζνι και της άμυνάς τους αρχικά. Και όλης της Γιουβέντους καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της στο «Ντραγκάο». Εκεί όπου μπήκε στα δύο ημίχρονα και έφαγε γκολ στα 60 δεύτερα και μετά ακόμα χειρότερα στα 20 δεύτερα. Γενικώς ήταν χάλια απέναντι στην Πόρτο και πάλι καλά που βρήκε αυτό το γκολ στο φινάλε, ώστε φεύγοντας από την Πορτογαλία με τος εις βάρος της 2-1, να ελπίζει πλέον ότι ακόμα και με 1-0 στο Τορίνο θα συνεχίσει εκείνη στους «8» του Champions League. Κάτι που όπως φάνηκε βέβαια, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Στην πρώτη στιγμή του αγώνα ο Σέζνι έδωσε λάθος την πάσα στον Μπεντανκούρ, ο οποίος του την επέστρεψε με ακόμα χειρότερο τρόπο. Ο Ταρεμί το κατάλαβε και με προβολή έβαλε το πρώτο γκολ του στον θεσμό. Μέχρι το 41’ και το ψαλιδάκι του Ραμπιό που έβγαλε δύσκολα ο Μαρκεζίν, η Γηραιά Κυρία δεν βλεπόταν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφαντος σε όλο το ματς είδε τον Μαναφά να τον αδρανοποιεί εντελώς.

Με την έναρξη της επανάληψης το κακό έγινε διπλό, καθώς ο Μαρεγκά πλάσαρε για το 2-0. Με ένα απίθανο γυριστό ο Κορόνα απείλησε για τρίτο, μα τελικά το γκολ ήρθε για τους Μπινακονέρι με το τέλειο σκαστό του Κιέζα (82’). Η Πόρτο μπορεί να καμαρώνει λοιπόν ότι νίκησε για πρώτη της φορά τη Γιουβέντους (1-1-4), ενώ η ομάδα του Αντρέα Πίρλο δεν μπορεί να βρει λόγους υπερηφάνειας σε αυτό το αγωνιστικό βράδυ. Μπορεί όμως να κουμαντάρει πλέον το ζευγάρωμα και στη ρεβάνς να κλέψει ένα εισιτήριο που φάνηκε ότι πήγαινε να της ξεγλιστρήσει για τα καλά.

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή του αγώνα!


Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρκεζίν, Πέπε, Μπεμπά, Μαναφά, Ζαϊντού, Ουρίμπε, Ολιβέιρα (90’ Κοσνεϊσάο), Κορόνα (90’ Λουμ), Οτάβιο (57’ Λουίς Ντίας), Ταρεμί, Μαρεγκά (66΄ Γκρούγιτς)

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι, Κιελίνι (34’ Ντεμιράλ), Ντε Λιχτ, Ντανίλο, Αλεξ Σάντρο, Μπεντανκούρ, ΜακΚένι (63’ Μοράτα), Ραμπιό, Κουλουσέφσκι (77' Ράμσεϊ), Κιέζα, Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα