Οι 11 προκρίσεις του Ολυμπιακού (κι οι 11 όλων των άλλων!) και οι 4 νίκες, όλες μετά το 87’!!!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Οι 11 προκρίσεις του Ολυμπιακού (κι οι 11 όλων των άλλων!) και οι 4 νίκες, όλες μετά το 87’!!!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta την πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης.
bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -Μάντσεστερ Σίτι. |21+

Ναι, δεν μας…ενθουσίασε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού που δουλεύεται επί μία τριετία από τον Πέδρο Μαρτίνς. Αλλά έκανε μία 11η πρόκριση-και τούτο είναι που πρωτίστως μετράει.

Ο Ολυμπιακός μέσα σε αυτή την τριετία έχει αποκλείσει στα Κύπελλα Ευρώπης τη Μίλαν, την Άρσεναλ, τη Μαρσέιγ, τον μόνιμο πρωταθλητή Σερβίας Ερυθρό Αστέρα, την Μπέρνλι από την Πρέμιερ Λιγκ, την πρωταθλήτρια Τουρκίας Μπασάκσεχιρ, την πλούσια Κρασνοντάρ από τη Ρωσία, την Βικτόρια Πλίζεν μία από τις τρεις σημαντικές δυνάμεις της Τσεχίας, την ελβετική Λουκέρνη, την Ομόνοια πρώτη δύναμη πλέον στην Κύπρο και την Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο. Παρεμπιπτόντως, ας θυμηθούμε ότι μετά τους αποκλεισμούς των Κράσνονταρ και Ομόνοια από τον Ολυμπιακό, οι δύο αυτές ομάδες κληρώθηκαν με τον ΠΑΟΚ και τα αποτελέσματα είναι γνωστά: οι Ρώσοι απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και οι Κύπριοι του στέρησαν πέντε βαθμούς…

Η επιτυχία αυτής της ομάδας του Ολυμπιακού γίνεται ακόμη πιο μεγάλη, αν κάνουμε συγκρίσεις: 11 προκρίσεις έχει ο Ολυμπιακός, 11 προκρίσεις όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες μαζί στο ίδιο διάστημα! Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε Βασιλεία, Σπαρτάκ Μόσχας, Μπεσίκτας, Μπενφίκα. Η ΑΕΚ απέκλεισε Σέλτικ, Βιντεότον, Κραϊόβα, Σεν Γκάλεν, Βόλφσμπουργκ. Ο Άρης απέκλεισε την ΑΕ Λεμεσού. Κι ο Ατρόμητος απέκλεισε την Ντουνάισκα Στρέντα.

Να προσέξουμε επιπλέον κάτι εξίσου σημαντικό: και οι 11 προκρίσεις των άλλων ελληνικών συλλόγων ήταν μόνο κατά τη διαδικασία των καλοκαιρινών προκριματικών! Κάποιες από αυτές πράγματι σημαντικές (οι τέσσερις του ΠΑΟΚ και δύο της ΑΕΚ). Μόνο ο Ολυμπιακός, όμως, πήρε προκρίσεις σε φάσεις ομίλων (τρεις) και σε φάσεις νοκ άουτ στη συνέχεια της φάσης ομίλων (μία).

Γενικά δε πρέπει να παραδεχθούμε ότι τα Κύπελλα Ευρώπης, ακόμη και το Γιουρόπα Λιγκ, πόσο δε μάλλον το Τσάμπιονς Λιγκ έχουν γίνει αποστολές τεράστιας δυσκολίας για τις ομάδες μας-ακόμη και για τον Ολυμπιακό. Για να πάρεις τρίποντο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη και στην έδρα σου, απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο, πρέπει να φτύσεις αίμα! Για να φτάσει κάποιος να παίξει σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να έχει μία αξία.

Ας θυμηθούμε τις τέσσερις τελευταίες νίκες του Ολυμπιακού στη διοργάνωση μέσα στο Καραϊσκάκη:

9.12.2014 Ολυμπιακός-Μάλμε 4-2 με γκολ του Μήτρογλου στο 87’ και του Αφελάι στο 90’!

4.11.2015 Ολυμπιακός-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-1 με γκολ του Πάρντο στο 90’!

11.12.2019 Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 1-0 με γκολ του Ελ Αραμπί στο 87’!

21.10.2020 Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0 με γκολ του Χασάν στο 91΄!

Το πιάσατε, ε; Όλες οι νίκες του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι με γκολ που έχουν μπει μετά το 87ο λεπτό!!! Και δεν είναι και νίκες απέναντι σε…θηρία των Κυπέλλων Ευρώπης. Αυτό, την ώρα που από εκείνα τα διπλά μέσα στην Άρσεναλ και στο Ζάγκρεμπ το φθινόπωρο του 2015, ο Ολυμπιακός έχει καταγράψει δέκα σερί ήττες εκτός έδρας στη διοργάνωση-πάντα στη φάση των ομίλων-αρνητικό του ρεκόρ στη διοργάνωση, χειρότερο κι από εκείνα της προηγούμενης δεκαετίας.

Το Τσάμπιονς Λιγκ γίνεται όλο και πιο δύσκολο, ειδικά για τις ομάδες που δεν ανήκουν στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Φέτος έμειναν έξω από τα νοκ άουτ κλαμπ όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ίντερ, ο Άγιαξ (στα ημιτελικά τον Απρίλιο του 2019!) κι ακόμη η Σαχτάρ, η Ζάλτσμπουργκ, η Ντινάμο Κιέβου, η Ζενίτ…Και δεν αποκλείστηκαν όλες από πολύ μεγάλους συλλόγους, αλλά από Γκλάντμπαχ, Αταλάντα, Λειψία, Λάτσιο.

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί: πόσες πιθανότητες είχε ο Ολυμπιακός να αποκλείσει την Πόρτο, όταν η Πόρτο στα 12 τελευταία Τσάμπιονς Λιγκ στα οποία πήρε μέρος προκρίθηκε από τους ομίλους στα νοκ άουτ τις εννιά φορές (!), ενώ ο Ολυμπιακός σε όλα (20) τα Τσάμπιονς Λιγκ στα οποία έχει πάρει μέρος προκρίθηκε τέσσερις φορές…Μία Πόρτο που πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2004, αλλά και το τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2003, ακόμη και το Γιουρόπα Λιγκ το 2011. Και που μόλις τον Απρίλιο του 2019 έφτασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπου αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ, η οποία κατέκτησε και την κούπα. Και που τον Απρίλιο του 2015 είχε φτάσει ξανά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχε αποκλειστεί από την Μπάγερν Μονάχου. Και τον Απρίλιο του 2014 είχε φτάσει στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τη Σεβίλλη, η οποία και κατέκτησε το τρόπαιο.

Για τον Ολυμπιακό, μας αρέσει δεν μας αρέσει, ήταν μεγάλη επιτυχία που άφησε έξω τη Μαρσέιγ, 2η πέρυσι πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν στο πρωτάθλημα Γαλλίας και σε απόσταση αυτή την στιγμή τεσσάρων πόντων πίσω από την Παρί στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας η Ολιμπίκ δύο παιχνίδια λιγότερα, και τα δύο εντός έδρας, με μικρομεσαίες ομάδες. Μιλάμε για τη Μαρσέιγ που την χλευάζουμε και που τον Μάιο του 2018, πριν μόλις δυόμιση χρόνια, είχε φτάσει τελικό Γιουρόπα Λιγκ χάνοντας από την Ατλέτικο Μαδρίτης…

Τώρα, γκρινιάζουμε για το πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός φέτος, με τα χίλια του προβλήματα. Μακάρι να μην αποτελέσει το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ γλυκιά ανάμνηση για όλους μας. Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι κάθε σεζόν θα είναι ακόμη και πιο δύσκολη η παρουσία του πρωταθλητή Ελλάδας στους ομίλους της διοργάνωσης…

Άσχετο: Ματέους Ρέις γιόκ, εδώ και 10 μέρες, πάει αυτός…Λαρουσί δεν ενδιαφέρει…Μπιόρκαν; 20, άντε 30%, πλέον!..Τραούκο, ακόμη δεν έχει επανεξεταστεί…Τζόναθαν Σίλβα, επιθυμητός-και δύσκολος…Συμπέρασμα, έχει ακόμη ψωμιά η μεταγραφή του αριστερού μπακ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.