Μίντιλαντ - Λίβερπουλ 1-1: Ο ιστορικός Σαλάχ επισκίασε την απώλεια (vid)

Μίντιλαντ - Λίβερπουλ 1-1: Ο ιστορικός Σαλάχ επισκίασε την απώλεια (vid)

bet365

Η Μίντιλαντ κέρδισε τον βαθμό (1-1), η Λίβερπουλ του rotation και της... αδιαφορίας για το αποτέλεσμα, όμως, κέρδισε τα ρεκόρ του Μο Σαλάχ, ο οποίος πέτυχε το γρηγορότερο γκολ κι έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της στο Champions League.

Με βάση την εξασφαλισμένη πρόκριση-πρωτιά, το ματς με τη Μίντιλαντ ήταν η ιδανική ευκαιρία για τον Γιούργκεν Κλοπ να κάνει το επιβεβλημένο rotation και να δώσει ανάσες ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ανάμεσα στα «δεύτερα» της Λίβερπουλ, ο Μο Σαλάχ ήταν ένας από τους στυλοβάτες που ξεκίνησαν βασικοί και δεν του πήρε ούτε ένα λεπτό για να καθορίσει την αναμέτρηση. Όχι ως προς το αποτέλεσμα, το οποίο θα θυμάται πολύ περισσότερο η ομάδα από τη Δανία (1-1), αλλά ως προς την ιστορική του σημασία. Με το 22ο γκολ του στην Ευρώπη, το οποίο ήρθε μόλις στα 55’’, ο Αιγύπτιος σταρ έγινε τόσο ο κορυφαίος σκόρερ των Reds στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ξεπερνώντας τον Στίβεν Τζέραρντ, αλλά και ο ταχύτερος στην ιστορία τους στο Champions League.

Η παρουσία του Κώστα Τσιμίκα στο βασικό σχήμα για 2η φορά μετά το ματς με την Αταλάντα κύλησε θετικά σε γενικές γραμμές, με τον Έλληνα μπακ να αποδίδει σταθερά στα αμυντικά καθήκοντα, αλλά και κάπως φιλόδοξα στο επιθετικό τρίτο. Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 61’, όταν και μετά από έγκαιρη παρέμβαση στον Κάμπα, χτύπησε στο πόδι κι αποχώρησε τραυματίας, με το μέγεθος του προβλήματος ακόμη να μην είναι ξεκάθαρο.

Στιγμές αργότερα, ο Σολτς ευστόχησε σε αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, Ντρέιερ και Μιναμίνο είχαν ακυρωθέν γκολ για αμφότερες στη συνέχεια και οι πρωταθλητές Αγγλίας ολοκλήρωσαν τον όμιλο με ακόμη έναν βαθμό στο σακούλι τους.

Στα αξιοσημείωτα, ο 18χρονος Μπίλι Κουμετιό, ο οποίος έγινε ο νεότερος παίκτης της Λίβερπουλ στην ιστορία του Champions League.

Μίντιλαντ (Μπράιαν Πρίσκε): Χάνσεν, Κουλς, Σβιατσένκο, Σολτς, Παουλίνιο, Καχούστε, Ονιέκα (63’ Ίσακσεν), Ντρέιερ, (76’ Σίστο) Εβάντερ (90’ Μάντσεν), Καμπά (90’ Πφάιφερ), Μάμπιλ (63’ Άντερσον)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γουίλιαμς, Φαμπίνιο (46’ Κουμετιό), Τσιμίκας (61’ Ρόμπερτσον), Κλάρκσον, Κεϊτά (62’ Χέντερσον), Μιναμίνο, Σαλάχ, Ζότα (87’ Μανέ), Οριγκί (71’ Φιρμίνο)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Μίντιλαντ – Λίβερπουλ 1-1
Άγιαξ – Αταλάντα 0-1

Βαθμολογία
1. Λίβερπουλ 13 (10-3)
2. Αταλάντα 11 (10-8)
3. Άγιαξ 7 (7-7)
4. Μίντιλαντ 2 (4-13)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα