Το περσινό ριπλέι του Ολυμπιακού, το σερί, ο Πέδρο με τους Πορτογάλους κι όλες οι προκρίσεις στο φινάλε!

Το περσινό ριπλέι του Ολυμπιακού, το σερί, ο Πέδρο με τους Πορτογάλους κι όλες οι προκρίσεις στο φινάλε!

Το περσινό ριπλέι του Ολυμπιακού, το σερί, ο Πέδρο με τους Πορτογάλους κι όλες οι προκρίσεις στο φινάλε!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta με το δικό του τρόπο το απολύτως κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Πόρτο.

Σκεφτόμουν ότι θα ήταν τελικά μια χαρά για τον Ολυμπιακό να είχε και φέτος τα ίδια αποτελέσματα που είχε πέρυσι στο Τσάμπιονς Λιγκ! Αρκεί φυσικά να μην καθόταν να χάσει απόψε η Σίτι από τη Μαρσέιγ…

Να έφερνε δηλαδή απόψε στο Καραϊσκάκη μία ισοπαλία ο Ολυμπιακός με την Πόρτο, τη δεύτερη ομάδα του ομίλου που πάει στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως είχε φέρει πέρυσι 2-2 στο Καραϊσκάκη με την Τότεναμ, την δεύτερη ομάδα του ομίλου που είχε πάει στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ

Κι έχοντας χάσει τα δύο παιχνίδια από τη Σίτι, την πρώτη ομάδα του ομίλου που πάει στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως τα είχε χάσει πέρυσι από την Μπάγερν, την πρώτη ομάδα του ομίλου που είχε πάει στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, να τερμάτιζε στην τρίτη θέση με τέσσερις πόντους, έχοντας και το 1-0 επί της Μαρσέιγ, της τέταρτης ομάδας του ομίλου, όπως είχε πέρυσι το 1-0 επί του Ερυθρού Αστέρα, της τέταρτης ομάδας του ομίλου. Από τη Μαρσέιγ από την οποία έχασε εκτός έδρας (1-2), όπως είχε χάσει πέρυσι κι από τον Ερυθρό Αστέρα εκτός έδρας (1-3).

Θα μου πείτε, είναι ιδανικό σενάριο να πιάνει μόνο τέσσερις βαθμούς ο Ολυμπιακός για δεύτερη συνεχόμενη φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ; Ιδανικό δεν είναι, αλλά έχοντας προχωρήσει στο Γιουρόπα Λιγκ (εφόσον είπαμε η Μαρσέιγ δεν κάνει διπλό στο Μάντσεστερ με τη Σίτι που θα έχει τρεις παίκτες της ομάδας Νέων στην 11άδα της...) κι έχοντας κάνει γενικά αξιοπρεπείς εμφανίσεις, είναι ένα καλό σενάριο.

Σίγουρα, το ωραιότερο είναι ο Ολυμπιακός να παραμείνει με πιο…πανηγυρικό τρόπο στην Ευρώπη, νικώντας απόψε την Πόρτο, συνεχίζοντας αυτή την πραγματικά απίστευτη παράδοση που τον θέλει σχεδόν κάθε σεζόν να κερδίζει στο γήπεδο του στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων: Πέρυσι (2019) τον Ερυθρό Αστέρα 1-0, πρόπερσι (2018) τη Μίλαν 3-1, το 2014 τη Μάλμε 4-2, το 2013 την Άντερλεχτ 3-1, το 2012 την Άρσεναλ 2-1, το 2011 πάλι την Άρσεναλ 3-1, το 2009 την Άρσεναλ (ξανά!) 1-0, το 2008 τη Χέρτα 4-0, το 2007 τη Βέρντερ 3-0!

Μόνο που κατά την γνώμη μου για να το συνεχίσει αυτό το πολύ ωραίο σερί (που το έχουν σπάσει μόνο η Γιουβέντους με το 0-2 το 2017 και η Άρσεναλ με το 0-3 το 2015), θα πρέπει ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί απόψε πραγματικά έτοιμος για πολύ μεγάλη μάχη. Η Πόρτο όχι απλά δεν υπάρχει περίπτωση να του χαρίσει το παραμικρό, αλλά είναι τέτοια η «φτιαξιά» της που θα παίξει 100% για το διπλό, διότι πολύ απλά έτσι έχει συνηθίσει να κάνει τόσα χρόνια, για τα λεφτά, αλλά και τους βαθμούς που της βελτιώνουν έτσι τη θέση στο ranking της UEFA…

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι η βραδιά θα είναι πολύ δύσκολη για τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να κάνει υπέρβαση είτε για να κερδίσει, είτε και για να μην χάσει! Η ομάδα δεν είναι στην καλύτερη της κατάσταση με τα τόσα προβλήματα που έχει από τις απουσίες (Βαλμπουενά, Χασάν, Ντρέγκερ, Μπρούμα) και την κόπωση βασικών μονάδων της (Φορτούνη, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Χολέμπας) και θα πρέπει οι 11 που θα ξεκινήσουν κι όσοι μπουν αλλαγή να τα δώσουν όλα.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της δυσκολίας της αποστολής του Ολυμπιακού, η επισήμανση: η Πόρτο εδώ και μία τριετία ακριβώς, από τον Οκτώβριο του 2017, όταν είχε χάσει 2-3 στη Γερμανία από τη Λειψία, έχει δώσει 14 παιχνίδια για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κι έχει χάσει μόνο στο Μάντσεστερ από τη Σίτι, το 1-3 πριν δύο μήνες…Στα υπόλοιπα 13 παιχνίδια της, εντός κι εκτός έδρας, έχει 10 νίκες και μόνο τρεις ομάδες της έχουν πάρει ισοπαλία: η Σίτι (0-0 τις προάλλες μέσα στην Πορτογαλία), η Σάλκε 1-1 μέσα στη Γερμανία και η Μπεσίκτας 1-1 μέσα στην Τουρκία. Μόνο η Σίτι λοιπόν έχει κερδίσει την Πόρτο, εντός η, εκτός έδρας, εδώ και 14 παιχνίδια φάσης ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ. Αρκεί αυτό;

Από την πλευρά του ο Πέδρο Μαρτίνς όταν αντιμετωπίζει Πορτογάλους προπονητές έχει τα δικά του ρεκόρ, θετικά κι αρνητικά. Αρνητικό, 100% αρνητικό, ρεκόρ είναι ότι στους εκτός έδρας αγώνες έχει μόνο ήττες: 2-4 από την Τότεναμ του Μουρίνιο, 0-1 από τη Γουλβς του Νούνο Σάντος, 0-2 από την Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο και 1-2 από την Μαρσέιγ του Βίλας Μπόας. Θετικό, σε μικρότερο βαθμό, είναι ότι τα πάει σαφώς καλύτερα στους εντός έδρας αγώνες, έχοντας 1-1 με τη Γουλβς του Νούνο Σάντος (με αποβολή του Σεμέδο από το 30ο λεπτό) και 1-0 επί της Μαρσέιγ του Βίλας Μπόας.

Μπορούμε επιπλέον να προσέξουμε ότι και οι δύο νίκες του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Μαρτίνς στον πάγκο έχουν σημειωθεί με γκολ στα τελευταία λεπτά! Το 1-0 επί του Ερυθρού Αστέρα με γκολ στο 87’ και το 1-0 επί της Μαρσέιγ με γκολ στο 91’! Ακόμη κι η πρόκριση επί της Άρσεναλ έχει έρθει με γκολ στο 119’!!! Η, αν θέλετε, η πρόκριση με το 3-1 επί της Μίλαν είχε έρθει με το τρίτο γκολ στο 81ο λεπτό!

Μακάρι και απόψε να μας…βγάλει την ψυχή ο Ολυμπιακός, αλλά έστω στα τελευταία λεπτά να προκριθεί! Αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να γίνεται και να ξαναγίνεται κάτι τέτοιο, δηλαδή νίκες στα τελευταία λεπτά απολύτως κρίσιμων ευρωπαϊκών αγώνων. Γιατί π.χ. στα δύο τελευταία παιχνίδια, στο 0-1 από τη Σίτι και στο 1-2 από τη Μαρσέιγ δεν ήρθαν τα γκολ στο 88’ από τον Φορτούνη και στο 93΄ από τον Σισέ αντίστοιχα και δεν αποφεύχθηκαν οι ήττες.

Άσχετο: Γερμανό διαιτητή, τον πολύ έμπειρο Μπριχ, όρισε η ΟΥΕΦΑ πάλι σε αγώνα του Ολυμπιακού με την Πόρτο-Γερμανός ήταν και στο πρώτο ματς, ο Ζίμπερτ. Ο Μπριχ σφυρίζει την Πόρτο στο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2009!!! Από το 2-1 εντός έδρας επί του ΑΠΟΕΛ. Το 2011 πάλι νίκη εντός έδρας, 2-1 τη Σαχτάρ. Το 2014 νίκη εκτός έδρας, 2-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το 2015 ισοπαλία εκτός έδρας, 2-2 με την Ντινάμο Κιέβου. Ε, κι έχει και μία ήττα, από ολόκληρη Γιουβέντους, 0-2 το 2017…Θέλετε και τα πέντε τελευταία αποτελέσματα της Πόρτο στην Ευρώπη γενικότερα με Γερμανούς διαιτητές; Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0 (Ζίμπερτ), Κράσνονταρ-Πόρτο 0-1 (Στίλερ), Πόρτο-Φέγενορντ 3-2 (Αϊτέκιν), Λίβερπουλ-Πόρτο 0-0 (Τσβάϊερ), Πόρτο-Λέστερ 5-0 (Τσβάϊερ)…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.