Λάτσιο – Μπριζ 2-2: Πτήση – θρίλερ των Αετών στους «16» (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Λάτσιο – Μπριζ 2-2: Πτήση – θρίλερ των Αετών στους «16» (vids)

bet365

Παρ' ότι η Μπριζ το πάλεψε μέχρι τέλους και είχε δοκάρι στο 92' (!), παίζοντας με δέκα από το πρώτο ημίχρονο, η Λάτσιο πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν (2-2) για να ακολουθήσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην φάση των «16» του Champions League.

Η Λάτσιο κυνηγούσε δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) και πήρε το δεύτερο (2-2), ενώ η Κλαμπ Μπριζ χρειαζόταν μόνο το διπλό στο «Ολίμπικο», προκειμένου να... αρπάξει στο νήμα από τους Λατσιάλι το δεύτερο εισιτήριο του έκτου ομίλου για τους «16» του Champions League.

Οι Βέλγοι το πάλεψαν μέχρι τέλους και, μάλιστα, στο 92' είχαν σουτ του Τσαρλς Ντε Κέτελερ στο οριζόντιο δοκάρι, κυνηγώντας το «χρυσό» τρίτο γκολ, παρ' ότι έπαιζαν με δέκα από το 39', λόγω αποβολής του Έντουαρντ Σόμπολ.

Η Λάτσιο δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι προηγήθηκε δύο φορές, την πρώτη με πλασέ προ κενής εστίας του Χοακίν Κορέα (12'), ο οποίος νωρίτερα στη φάση είχε κάνει καταπληκτική προσποίηση, ανοίγοντας την βελγική άμυνα.

Η ομάδα του Φιλίπ Κλεμάν επιβεβαίωσε την ποιότητά της και ισοφάρισε μόλις τρία λεπτά αργότερα με τον Ρούουντ Βόρμερ, δεχόμενη όμως και δεύτερο γκολ στο 27', όταν ο Τσίρο Ιμόμπιλε κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι.

Ακόμα και όταν έμεινε με δέκα λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σόμπολ, η πρωταθλήτρια Βελγίου δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε εκ νέου, αυτή την φορά με τον Χανς Βανάκεν (76'), αφού νωρίτερα η Λάτσιο είχε χάσει ευκαιρίες για το... καθησυχαστικό 3-1.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο εξελίχθηκε σε... θρίλερ, με την Λάτσιο να αμύνεται όπως μπορεί και την Μπριζ να ψάχνει μέχρι τέλους το γκολ της πρόκρισης. Δεν το πέτυχε, είδε τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν στο φινάλε την δεύτερη πρόκρισή τους στους «16» (στην πρώτη, την σεζόν 1999-2000, ο προπονητής Σιμόνε Ιντσάγκι ήταν παίκτης τους), αλλά θα συνεχίσει στο Europa League και πείθει ότι μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστική στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ρέινα – Λουίς Φελίπε, Χεντ (46' Ράντου), Ατσέρμπι – Λατσάρι, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Λούκας Λέιβα (75' Εσκαλάντε), Λουίς Αλμπέρτο (75' Άκπα Άκπρο), Μάρουσιτς – Κορέα (86' Αντρέας Περέιρα), Ιμόμπιλε (75' Καϊσέδο).

Κλαμπ Μπριζ (Φιλίπ Κλεμάν): Μινιολέ – Μάτα (84' Φαν ντερ Μπρεμπτ), Κουσουνού, Ρίκα, Σόμπολ – Βόρμερ, Βανάκεν, Μπαλάντα (77' Ριτς) – Ντιατά (84' Οκερέκε), Ντε Κέτελερ, Λανγκ (42' Ντέλι).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Λάτσιο – Κλαμπ Μπριζ 2-2
Ζενίτ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-2

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 13 (12-5)
2. ΛΑΤΣΙΟ 10 (11-7)
-----------------------------------------
3. Μπριζ 8 (8-10)
-----------------------------------------
4. Ζενίτ 1 (4-13)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα