Μπουτ – Champions League: Το τελευταίο εκτός έδρας γκολ τερματοφύλακα στους ομίλους (vid)

Gazzetta team
Μπουτ – Champions League: Το τελευταίο εκτός έδρας γκολ τερματοφύλακα στους ομίλους (vid)

bet365

Πέρασαν 11 χρόνια από το τελευταίο γκολ τερματοφύλακα εκτός έδρας σε όμιλο του Champions League, όταν και ο Χανς Γιορκ Μπουτ είχε σκοράρει με πέναλτι μέσα στο «Dele Alpi» κόντρα στη Γιουβέντους.

Η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2009/10, έμεινε στην ιστορία ως η παράσταση των τερματοφυλάκων, μεταμορφωμένων σε σκόρερ. Κι αυτό γιατί σε δύο συνεχόμενες μέρες, δύο διαφορετικοί κίπερ βρήκαν δίχτυα, για τελευταία φορά, όπως έμελλε να φανεί, μέχρι και σήμερα.

Στις 8 Δεκεμβρίου, την αρχή έκανε ο Χανς Γιορκ Μπουτ εκτός έδρας. Ο σπεσιαλίστας στα πέναλτι Γερμανός κίπερ, με 26 γκολ στην καριέρα του, πέτυχε το κρίσιμο τέρμα της ισοφάρισης για τη Μπάγερν Μονάχου κόντρα στη Γιουβέντους, σε ένα γκολ που άνοιξε τον δρόμο της εμφατικής τεσσάρας που έδωσε πρόκριση στους Βαυαρούς και απέκλεισε από τη συνέχεια τους Μπιανκονέρι!

Την επόμενη μέρα, μάλιστα, ο Σινάν Μπολάτ της Σταντάρ Λιέγης έγινε ο απόλυτος ήρωας, σκοράροντας στο 90+5’ και σώζοντας τον βαθμό που έστειλε τους Βέλγους στο Europa League κόντρα στην ΑΖ, στον όμιλο που ο Ολυμπιακός είχε προκριθεί ως 2ος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα