Αδικούν τους εαυτούς τους! 12 πέναλτι κατά του Ολυμπιακού είναι πάρα πολλά! Τέλος στα «δικαιώματα»

Αδικούν τους εαυτούς τους! 12 πέναλτι κατά του Ολυμπιακού είναι πάρα πολλά! Τέλος στα «δικαιώματα»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα με αφορμή τα τρία πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού μέσα σε τέσσερις ημέρες.
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Ναι, το γράφω με αφορμή τα τρία πέναλτι που μέσα σε τέσσερις ημέρες (!) καταλογίστηκαν εις βάρος του Ολυμπιακού, τα δύο στο 1-2 από τη Μαρσέιγ και το ένα στο 4-1 με τον Βόλο.

Την ευκολία με την οποία δίνονται τα πέναλτι κατά του Ολυμπιακού, ειδικά σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος, την έχουμε καταγράψει. Αλλά πλέον πρέπει να πάμε ένα βήμα πιο κάτω: ακριβώς βλέποντας αυτή την ευκολία την οποία έχουν οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους, αποφεύγοντας να δίνουν δικαιώματα. Διότι αν δεν δώσεις δικαίωμα, δεν θα έρθει και το πέναλτι. Άμα το δώσεις το δικαίωμα, και είσαι Ολυμπιακός, όπως αποδεικνύεται θα σε πάνε στην άσπρη βούλα.

Ατυχώς δε, οι παίκτες του Ολυμπιακού τόσο πέρυσι, όσο και φέτος έχουν δώσει επανειλημμένως δικαιώματα. Την στιγμή μάλιστα που αφενός μεν βλέπουν ότι κάποιοι τους περιμένουν στη γωνία για να δώσουν ένα πέναλτι εναντίον τους, αφετέρου δε με το Var πλέον ψειρίζεται κάθε φάση, σε συνδυασμό και με την οδηγία της ΟΥΕΦΑ να τιμωρούνται όλα τα χέρια.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν υποπέσει από πέρσι ήδη σε 12 (!) πέναλτι κι ακόμη δεν έχουμε καλά καλά φτάσει στα μισά της φετινής σεζόν! Το δε χειρότερο είναι ότι πρόκειται για πέναλτι που σχεδόν όλα έχουν γίνει χωρίς να προκύπτει…ανάγκη να γίνουν! Γιατί όταν θα χρειαστεί, θα κάνεις και το πέναλτι. Εδώ, όμως, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς κάνουν πέναλτι από το πουθενά. Η, κι αν δεν κάνουν δίνουν το δικαίωμα στους διαιτητές να τα δώσουν…

Μόνο ο Σεμέδο έχει κάνει τρία: στο 1-1 με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, στο 2-3 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και στο 3-1 με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη.

Δύο έχει ο Σισέ: στο 3-2 του Κυπέλλου με τη Λαμία και στο 1-2 από τη Μαρσέιγ την περασμένη εβδομάδα (κι είχε κι ένα τρίτο πέναλτι, πρόπερσι, στο 0-1 από την Μπέτις…).

Άλλα δύο είχε κάνει ο Μεριά: στο 2-2 με την Τότεναμ και στο 1-1 με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ (κι αυτός)!

Κι ο έτερος στόπερ, ο Μπα, έκανε τώρα πέναλτι στο 4-1 με τον Βόλο.

Ο Αλέν είχε κάνει το πέναλτι στο 0-1 από τη Γουλβς.

Ο Μπρούνο είχε κάνει το πέναλτι το τελευταίο λεπτό στο 1-0 με την Μπασάκσεχιρ.

Ο Γκιγέρμε είχε κάνει το πέναλτι στο 1-0 επί του Ερυθρού Αστέρα!

Κι ο Ραφίνια έκανε το πέναλτι με τη Μαρσέιγ, κι αυτός!

Συγνώμη, αλλά 12 πέναλτι είναι υπερβολικά πολλά. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να τα κάνουν δύο δύο οι παίκτες του Ολυμπιακού! Δύο με τον Παναθηναϊκό, δύο και με τη Μαρσέιγ!..

Ο Ολυμπιακός από πέναλτι έχασε την ευκαιρία να πάει στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ (με Γουλβς). Έχασε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, κι άρα 2,7 εκ. Ευρώ (με Μαρσέιγ), ενώ μπορεί να χάσει και την πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Έχασε πιθανή νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ (με Τότεναμ). Έχασε ντέρμπι Κυπέλλου στην Τούμπα. Έχασε νίκη σε ντέρμπι πρωταθλήματος (με ΠΑΟ)!

Κι αν δεν υπήρχαν ο Σα (με τις αποκρούσεις του) κι ο παράγοντας τύχη (δοκάρι); Θα είχε κινδυνεύσει με αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (Μπασάκ, απόκρουση Σα στο 90’), με αποκλεισμό από τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ (Ερυθρός Αστέρας, εκτέλεση στο δοκάρι) και με ήττα σε ντέρμπι (ΠΑΟ, απόκρουση Σα)…

Και μιλάμε για πέναλτι που συνιστούν τεράστια λάθη. Τι δουλειά είχε ο Ραφίνια να σηκώσει το χέρι του σε εκείνο το τραγικό σουτ του παίκτη της Μαρσέιγ; Για να μην τον βρει η μπάλα στο πρόσωπο; Μην τρελαθούμε κιόλας! Ο Μπρούνο είχε κάνει ένα χέρι από το πουθενά στο 90ο λεπτό στην Κωνσταντινούπολη! Ο Σεμέδο το ίδιο στην Τούμπα με το σκορ 2-2. Ο Αλέν πήγε να…αποφύγει τον Ποντένσε και τελικά τον γκρέμισε χάμω! Ο Σισέ κι ο Μπα έκαναν τέσσερα πέναλτι σε γεμάτη από συμπαίκτες κι αντιπάλους περιοχή και σε στιγμές που οι αντίπαλοι τους δεν ήταν σε θέση καν να σουτάρουν! Ο Σεμέδο έκανε πέναλτι πετώντας χάμω αντίπαλο κυνηγό που δεν έφτανε καν την μπάλα σε ψηλή σέντρα, ενώ σε άλλο ματς έκανε πέναλτι πουλώντας πρώτα την μπάλα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού! Από τον Μπα ο Δουβίκας το Σάββατο έκλεψε την μπάλα μέσα από τα πόδια του! Κι ο Γκιγέρμε έκανε πέναλτι τρώγοντας την ντρίμπλα από τον Μάριν, την στιγμή που υπήρχαν τρεις αμυντικοί του Ολυμπιακού πίσω του!

Κοιτάξτε, λάθη θα γίνουν. Και άρα θα υπάρξουν και πέναλτι. Δεν λέει κανείς το αντίθετο. Κι εξίσου αλήθεια είναι ότι κάποια από αυτά τα πέναλτι δόθηκαν με μεγάλη ευκολία από τους διαιτητές. Όμως, 12 πέναλτι, έξι στην Ευρώπη κι έξι στην Ελλάδα, σε λιγότερο από μιάμιση σεζόν όταν έχουμε να κάνουμε με ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ είναι από όποια πλευρά κι αν το δούμε, πολύ απλά too much! Ειδικά όταν από τα 12 πέναλτι, τα 10 είναι σε πολύ σημαντικά παιχνίδια η, σε σημαντικό σημείο παιχνιδιών.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αποφυγή των επιπολαιοτήτων, που δυστυχώς δεν σταματάνε. Το Σάββατο με τον Βόλο δεν είδαμε μόνο τον Μπα να «βάζει» μέσα στην περιοχή του Σα τον Δουβίκα, ρισκάροντας πέναλτι! Είδαμε ακόμη και τον Σα να αρχίζει να κάνει άσκοπες ντρίμπλες στην περιοχή του (!) και τελευταία στιγμή να αποφεύγει πούλημα της μπάλας που θα σήμαινε γκολ και 0-2…

Ο Ολυμπιακός παίζει αύριο τη συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας του. Και το πρωτάθλημα όπως φαίνεται θα κριθεί φέτος στις λεπτομέρειες. Όλοι βλέπουμε ότι η μόνη ομάδα που δεν παίρνει σφυρίγματα είναι ο Ολυμπιακός. Ας περιοριστούν λοιπόν τουλάχιστον τα χοντρά λάθη, τα υπερβολικά πέναλτι!

Πραγματικά αδικούν τους εαυτούς τους οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. να κάνουν τόσο μεγάλη και καλή προσπάθεια και να τα χαλάνε όλα με μία απερισκεψία, που τους βάζει σε φάση να τους εκτελούν,,,

Άσχετο: Κατά την γνώμη μου το θέμα στο ΑΕΚ-ΠΑΟ 1-2 της Κυριακής ήταν πρωτίστως αδυναμία της ΑΕΚ να ανταποκριθεί μετά από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι της. Το Πέμπτη με Μπράγκα και Κυριακή με ΠΑΟ πολύ απλά της έπεσε βαρύ της ΑΕΚ. Να θυμίσω τι είχε συμβεί την αμέσως προηγούμενη σεζόν, πρόπερσι, όταν η ΑΕΚ είχε ντέρμπι μετά από αγώνες φάσης ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ; Είχε χάσει 0-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα κι είχε ισοφαρίσει (1-1) στο 90’ τον Ολυμπιακό μέσα στο ΟΑΚΑ…Κι αν θέλετε, για ένα ακόμη βήμα πιο κάτω: η ΑΕΚ φέτος έχασε (0-1) στο Περιστέρι αμέσως μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι της, όπως και πρόπερσι είχε χάσει (0-2) από τον Ατρόμητο και δη στο ΟΑΚΑ αμέσως μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι της…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.