Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς αναζητά τα τρικ για να παίξει πιο απελευθερωμένα ο Ελ Αραμπί με Πόρτο!

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς αναζητά τα τρικ για να παίξει πιο απελευθερωμένα ο Ελ Αραμπί με Πόρτο!

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς αναζητά τα τρικ για να παίξει πιο απελευθερωμένα ο Ελ Αραμπί με Πόρτο!

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς προβληματίζεται στο πως θα κάνει πιο... εύκολη τη ζωή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί για το παιχνίδι της Τετάρτης του Ολυμπιακού με την Πόρτο.

Ο Πορτογάλος κόουτς αναμένεται να επιμείνει στον σχηματισμό του 4-3-3 και δεν προβλέπονται - τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα - να προκύψουν μεγάλες ανατροπές αναφορικά με τα 11 πρόσωπα. Ένα σημαντικό θέμα σε όλο αυτό είναι η πίεση που θα ασκηθεί στον βασικό φορ, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Γαλλομαροκινός επιθετικός θα πρέπει να βρει περισσότερους χώρους ελεύθερους ή γενικά όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερο χώρο για να δράσει και να προσπαθήσει να σκοράρει. Με δεδομένη την άμυνα που θα γίνει πάνω του θα πρέπει να υπάρξει ένα σχετικό τρικ για να μην είναι... απομονωμένος.

Υπό αυτή την έννοια μία από τις σκέψεις του προπονητή είναι η εναλλαγή των θέσεων των τριών της επίθεσης. Να μην υπάρχει στατικότητα και οι Μασούρας και Φορτούνης να συγκλίνουν και να επιδιώκουν να επιφέρουν... κενά αλλά και να τραβάνε παίκτες πάνω τους προκειμένου να ξεμπλοκάρεται ο Ελ Αραμπί. Εάν φυσικά επιλεγεί ο Βρουσάι αντί του Μασούρα ή άλλος εξτρέμ πάλι να γίνεται το ίδιο. Δηλαδή διαρκής κίνηση και εναλλαγή θέσεων από τους τρεις... μπροστινούς.

Κομβικό ρόλο βέβαια σε ένα τέτοιο ματς θα παίξουν και οι χαφ. Ειδικά ο Καμαρά, που έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές και σε πιο επιθετικό ρόλο και έφτασε στο σημείο να παίζει ως δεκάρι ή και ως 2ος κυνηγός. Το... ξεμπλοκάρισμα του Ελ Αραμπί στο Ολυμπιακός - Πόρτο μπορεί να είναι και το κλειδί του αγώνα. Για τον λόγο αυτό ο Πέδρο Μαρτίνς σκέφτεται τα... πάντα και το πως θα τον βοηθήσει όσο πιο πολύ γίνεται.

Ο Ελ Αραμπί στο Champions League έχει:

  • Σε 10 ματς με τον Ολυμπιακό 3 γκολ

Ο Ελ Αραμπί στα προκριματικά του Champions League έχει:

  • Σε 5 ματς με τον Ολυμπιακό 3 γκολ

- Ο έμπειρος φορ έχει και 2 γκολ σε 4 ματς στο Europa League. Δείτε πιο κάτω το 2-0 με την Ομόνοια, όπου σκόραρε το πρώτο εφετινό «ευρωπαϊκό γκολ του.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα