Το ένα ημίχρονο που δεν φτάνει στον Ολυμπιακό κι οι αναμενόμενοι αποκλεισμοί ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Το ένα ημίχρονο που δεν φτάνει στον Ολυμπιακό κι οι αναμενόμενοι αποκλεισμοί ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης, αλλά και για τους αποκλεισμούς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Μέσα σε τέσσερις ημέρες ο Ολυμπιακός δέχθηκε δύο γκολ στο ίδιο ακριβώς σημείο δύο αγώνων του, ενός για το πρωτάθλημα κι ενός για το Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Άρης του έβαλε γκολ στο 74’ κι η Μαρσέϊγ στο 75’!

Άραγε, να είναι κάτι τυχαίο; Θυμήθηκα κι ότι ο ΠΑΣ είχε δοκάρι στο 70ο λεπτό του αγώνα του με τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα…Κι όσο πήγαινε προς τα πίσω, τόσο και επιβεβαιώνονταν ότι μάλλον δεν είναι κάτι τόσο τυχαίο. Πέρυσι, από την Τότεναμ είχε φάει στο 73’ και στο 77’ τα δύο γκολ από τα οποία έχασε το παιχνίδι 2-4. Η δε Μπάγερν του είχε βάλει ένα γκολ στο Καραϊσκάκη στο 75’ (το 3-1) κι ένα στο Μόναχο στο 69’. Η Γουλβς τον είχε ισοφαρίσει στο Καραϊσκάκη στο 67’. Κι ο ΠΑΟΚ τον είχε κερδίσει στο Κύπελλο 3-2 με γκολ στο 69΄. Πρόπερσι, η Μίλαν είχε σημειώσει και τα τρία της γκολ στο Μιλάνο από το 70’ έως το 79’ και είχε μειώσει το σκορ στον Πειραιά στο 72’.

Γενικά υπάρχει ένα διάστημα παιχνιδιού του Ολυμπιακού, περίπου 10-15 λεπτών, εκεί γύρω στα μισά του β΄ ημιχρόνου, στο οποίο εμφανίζεται πιο ευάλωτος αμυντικά. Κάπως έτσι έχει φάει σε όλες τις διοργανώσεις αυτή την τριετία 26 γκολ! Είναι πάρα πολλά, αν σκεφθούμε ότι το συνολικό παθητικό του με τον Μαρτίνς στον πάγκο είναι 87 γκολ σε 123 παιχνίδια. Άρα, μιλάμε για σχεδόν το ένα τρίτο των τερμάτων του το δέχεται σε αυτό το σημείο.

Δεν είναι ένα θέμα που χρήζει ανάλυσης κι αντιμετώπισης; Μήπως π.χ. θα ήταν μία επιλογή πιο γρήγορες αλλαγές, για να εμποδίζει ο Ολυμπιακός την άλλη ομάδα να παίρνει τον έλεγχο μετά το πρώτο 15λεπτο του β΄ ημιχρόνου, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» συνήθως μπαίνουν καλά;…

Γενικά ο Ολυμπιακός όσο το ματς πλησιάζει προς το τέλος του αρχίζει και χάνει τις αντοχές του αμυντικά. Δεν είναι παράλογο, αφού συνήθως τα παιχνίδια «ανοίγουν» προς το τέλος τους, αλλά νομίζω ότι δεν είναι και τόσο απλό να έχει φάει τόσα πολλά, επί της ουσίας τα μισά, 45 γκολ από τα συνολικά 87, στο β΄ μισό του β΄ ημιχρόνου. Διότι, μετά το 80ο λεπτό, το παθητικό του είναι άλλα 19 γκολ! Δύο στο Μάντσεστερ, ένα στο Πόρτο…Πέρσι η απώλεια του αήττητου από τον ΠΑΟΚ με το γκολ στο 90’, οι ισοφαρίσεις του ΠΑΟ και του Πανιώνιου στο 89’, η ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα με γκολ στο 87’ και στο 89’…Πρόπερσι, η ισοφάριση της Ντινάμο Κιέβου στο 89’, αλλά και της ΑΕΚ στο 90’…Για να μνημονεύσουμε μόνο όσα στοίχισαν.

Κι αν θέλετε να αφήσουμε τα πολλά νούμερα, τα οποία όμως κάποιες φορές είναι απολύτως ενδεικτικά, πρέπει να παραδεχθούμε ότι τουλάχιστον στην Ευρώπη, ένα καλό ημίχρονο δεν φτάνει. Κι ο Ολυμπιακός αυτό το οποίο κάνει στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια είναι να έχει ένα καλό ημίχρονο.

Στη Μασσαλία ήταν έξοχος στα πρώτα 45 λεπτά-δεν έφαγε καμία φάση κι έφτιαξε ο ίδιος δύο τρεις καθαρές για να σκοράρει. Στο β΄ ημίχρονο απείλησε για πρώτη φορά στο 92’…

Στο Μάντσεστερ πάλεψε πραγματικά καλά και δυνατά το παιχνίδι με τη Σίτι στο β΄ ημίχρονο. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην Πορτογαλία με την Πόρτο. Δεν ήταν αρκετό όμως το ένα καλό ημίχρονο για να πάρει έστω ένα πόντο…

Ακόμη και με την Ομόνοια, έπαιξε καλά μόνο στα β΄ ημίχρονα του. Εκεί ήταν αρκετό το ένα καλό ημίχρονο, όμως εκεί ήταν προκριματικά κι άλλη η δυναμικότητα του αντίπαλου.

Στην κρίσιμη ρεβάνς με τη Γουλβς τα έδωσε όλα στο β΄ ημίχρονο, με ευκαιρίες κλπ. Δεν ήταν αρκετό…

Στο Λονδίνο με την Τότεναμ ξεκίνησε φοβερά το παιχνίδι και πήγε με 2-1 μπροστά στο ημίχρονο. Στο τέλος έφαγε τέσσερα. Ούτε εκεί ήταν αρκετό το ένα ημίχρονο…

Την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη την ζόρισε για τα καλά στο α΄ ημίχρονο (1-1). Και τότε στο β΄ λύγισε. Όπως και στο Μόναχο, που είχε κρατήσει το 0-0 στο α΄ μέρος, έστω με κατενάτσιο…

Και στο Βελιγράδι ήταν φανερά καλύτερος του Ερυθρού Αστέρα στο α΄ ημίχρονο, προηγούμενος 1-0. Στο τέλος έφαγε τρία.

Να μην τα παίρνουμε όλα τα παιχνίδια της τριετίας ένα ένα, αλλά σχεδόν όλα έτσι ήταν. Και στα προκριματικά. Όταν ο αντίπαλος είναι στο ίδιο πάνω κάτω επίπεδο με τον Ολυμπιακό η, λίγο πιο κάτω, λίγο πιο πάνω, κάποιες φορές το ένα ημίχρονο ήταν αρκετό. Όσο ανέβαινε, ωστόσο, το επίπεδο, τόσο και το ένα ημίχρονο δεν έφτανε.

Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος πώς θα μπορούσε να το διαχειριστεί κάπως αλλιώς, καλύτερα εννοώ, ο Ολυμπιακός. Σίγουρα, πάντως, θα βοηθούσε περισσότερο να έχει μία καλύτερη ισορροπία η ομάδα. Για παράδειγμα, στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ, η ομάδα είχε τέτοια ισορροπία, παρότι μάλιστα το ματς είχε πάει στην παράταση. Δεν έβλεπες όμως μεγάλη διαφορά απόδοσης από ημίχρονο σε ημίχρονο. το ίδιο και με την Μπασάκσεχιρ στην Τουρκία, στο 1-0. Σχετικά και στο 2-2 με την Τότεναμ στο Καραϊσκάκη.

Η ουσία είναι ότι ένα καλό ημίχρονο δεν φτάνει στην Ευρώπη, τουλάχιστον μπαίνοντας στη φάση των ομίλων. Για την Ελλάδα ίσως φτάνει, σε πολλά, σίγουρα όχι όμως σε όλα, παιχνίδια. Αλλά για την Ευρώπη, με τίποτα…

Άσχετο: Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ο αποκλεισμός των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ήταν αναμενόμενος.

Η ΑΕΚ (78η στο ranking της ΟΥΕΦΑ σε συλλόγους) από την Ελλάδα (Νο 17 στο ranking της ΟΥΕΦΑ σε χώρες) είχε να αντιμετωπίσει την Λέστερ (Νο 51) από την Αγγλία (Νο 2) και την Μπράγκα (Νο 45) από την Πορτογαλία (Νο 6). Ακόμη κι η Ζόρια (Νο 98) είναι από την Ουκρανία (Νο 12), που βρίσκεται πολύ πάνω από την Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ (Νο 72) από την Ελλάδα (Νο 17) είχε να αντιμετωπίσει την PSV (Νο 58) από την Ολλανδία (Νο 8) και την Γρανάδα (Νο 81, καθότι πρώτη φορά στην Ευρώπη) από την Ισπανία (Νο 1). Ακόμη κι η Ομόνοια (Νο 200, καθότι πρώτη φορά μετά από χρόνια στην Ευρώπη) είναι από την Κύπρο (Νο 14), που βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα

Θέλετε να το δούμε κι αλλιώς;

Η ΑΕΚ είναι δευτερότριτη στην Ελλάδα κι η Λέστερ είναι 4η στην Αγγλία κι η Μπράγκα δεύτερη στην Πορτογαλία, σε ξεκάθαρα καλύτερα πρωταθλήματα δηλαδή. Ακόμη κι η Ζόρια αν πάρει το αναβληθέν παιχνίδι της φτάνει στην 4η θέση στην Ουκρανία. Πώς λοιπόν η ΑΕΚ θα περνούσε από αυτό τον όμιλο; Και γιατί να ήταν και πάνω από τη Ζόρια!

Ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος στην Ελλάδα κι η PSV 3η στην Ολλανδία κι η Γρανάδα στην αξιοπρεπέστατη 8η θέση στην Ισπανία. Η Ομόνοια δεν πάει καλά φέτος στην Κύπρο, αλλά κερδίζοντας το εξ αναβολής παιχνίδι της με την ουραγό της βαθμολογίας μειώνει στους έξι πόντους την απόσταση της από την κορυφή. Γιατί να περνούσε ο ΠΑΟΚ από αυτό τον όμιλο; Με την Ομόνοια λογικά θα ανταγωνίζονταν για την 3η θέση. Κι αν θυμάστε, εγώ είχα γράψει μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Ομόνοιας, ότι αν κληρωθεί και στο Γιουρόπα Λιγκ με ελληνική ομάδα, αυτή θα δεινοπαθούσε από την κυπριακή…

Καζούρα από εμένα για τους αποκλεισμούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ μην περιμένετε. Ας προχωρήσει ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ και να πανηγυρίσουμε τότε. Διότι, αιτία για πανηγυρισμό θα είναι! Ο Ολυμπιακός (Νο 36) από την Ελλάδα (Νο 17) είχε αντιπάλους την Σίτι (Νο 6) από την Αγγλία (Νο 2), την Πόρτο (Νο 16) από την Πορτογαλία (Νο 6) και τη Μαρσέϊγ (Νο 54) από τη Γαλλία (Νο 5). Για πρόκριση στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς λιγκ έπρεπε να κάνει τεράστια υπέρβαση. Ακόμη όμως και να περάσει την Μαρσέϊγ θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία-που για εμένα δεν θα είναι καθόλου εύκολο την Τετάρτη να τερματίσει 3ος, θα χρειαστεί φοβερή μάχη κόντρα στην Πόρτο και θα με θυμηθείτε…

Υπερβάσεις ήταν οι προκρίσεις του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα (Νο 23) της Πορτογαλίας (Νο 6) κι επί της Μπεσίκτας (Νο 28) της Τουρκίας (Νο 13) και σε ένα βαθμό και της ΑΕΚ επί της Βόλφσμπουργκ, που είναι Νο 99, αλλά προέρχεται από τη Γερμανία (Νο 4). Οι δύο ελληνικές ομάδες εκμεταλλεύθηκαν άριστα ότι τα ματς ήταν μονά και όλα στην έδρα τους. Όμως, όταν ο ΠΑΟΚ βρήκε σε διπλά ματς την Κράσνονταρ (Νο 44) από τη Ρωσία (Νο 7) γνώρισε τον αποκλεισμό. Κι αυτό λογικό ήταν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.