Γιουβέντους – Ντιναμό Κιέβου 3-0: Η Φραπάρ τις (ιστορικές) εντυπώσεις, η Γηραιά Κυρία τη νίκη - ελπίδα (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Γιουβέντους – Ντιναμό Κιέβου 3-0: Η Φραπάρ τις (ιστορικές) εντυπώσεις, η Γηραιά Κυρία τη νίκη - ελπίδα (vids)

bet365

Με τη Στεφανί Φραπάρ να γίνεται η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφυρίζει αγώνα Champions League και να τα πηγαίνει πολύ καλά, η Γιουβέντους νίκησε τη Ντιναμό Κιέβου στο Τορίνο (3-0) και έμεινε «ζωντανή» στο κυνήγι της πρώτης θέσης του έβδομου ομίλου.

Η Στεφανί Φραπάρ εξακολουθεί να γκρεμίζει... κάστρα και το κάνει με όπλο την εξαιρετική της αντίληψη. Η Γαλλίδα έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφυρίζει σε αγώνα (ανδρικού) Champions League και, στη νίκη της Γιουβέντους επί της Ντιναμό Κιέβου στο Τορίνο (3-0), τα πήγε πολύ καλά αφού, απλά, πέρασε απαρατήρητη (απαραίτητο για μια καλή διαιτησία).

Αγωνιστικά, οι Μπιανκονέρι χρειάστηκε να δουλέψουν αρκετά για να λυγίσουν τους Ουκρανούς, μένοντας «ζωντανοί» στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης του έβδομου ομίλου, αν και για να την πάρουν χρειάζονται μόνο νίκη στην Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα (Τρίτη 8/12, 22:00) και, μάλιστα, με δύο γκολ διαφορά και χωρίς να τους αρκεί ως σκορ ένα 2-0.

Η Ντιναμό, από την πλευρά της, ψάχνει νίκη ή ισοπαλία με 0-0, 1-1 ή 2-2 κόντρα στην Φερεντσβάρος στο Κίεβο, ώστε να τερματίσει τρίτη και να συνεχίσει στους «32» του Europa League.

Η ομάδα του Αντρέα Πίρλο επιβεβαίωσε ότι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στις τάξεις της είναι πολύ πιο αποτελεσματική και ουσιαστική και, αφού δοκίμασε σε 2-3 περιπτώσεις τον πολύ καλό Γκεόργκε Μπούστσαν, κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Ο Φεντερίκο Κιέζα, με ωραία γυριστή κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Άλεξ Σάντρο, κατάφερε να νικήσει τον Ουκρανό γκολκίπερ (21'), ο οποίος δέκα λεπτά αργότερα χρειάστηκε την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, για να γλιτώσει το γκολ του «CR7».

Η Ντιναμό άγγιξε την ισοφάριση με τον Βίκτορ Τσιγκάνκοβ, στον οποίο ο Βόιτσεχ Στσέσνι αρνήθηκε το 1-1 σε τετ – α – τετ, λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League ανέλαβε δράση. Μετά από σέντρα του Κιέζα και προσπάθεια του Άλβαρο Μοράτα, ο Κριστιάνο από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 2-0 (57') και το... 750ό γκολ καριέρας!

Ο φορμαρισμένος Μοράτα έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι και, με ψυχραιμία από κοντά ύστερα από νέα πολύ ωραία ενέργεια του Κιέζα (66'), έφτασε τα έξι γκολ στην φετινή διοργάνωση, όντας πλέον πρώτος σκόρερ μαζί με τον Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Στσέσνι – Ντε Λιχτ, Μπονούτσι (62' Ντανίλο), Ντεμιράλ (69' Ντραγκούσιν) – Κιέζα (76' Κουλουσέφσκι), Μπετανκούρ (76' Αρτούρ), ΜακΚένι, Άλεξ Σάντρο – Ράμσεϊ (62' Μπερναρντέσκι) – Μοράτα, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ντιναμό Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν – Κετζιόρα, Ζαμπάρνι, Ποπόβ, Μικολένκο (84' Καραβάεβ) – Σεπέλεβ (72' Χάρμας), Σίντορτσουκ, Σαπαρένκο – Τσιγκάνκοβ (90' Λέντνεβ), Βέρμπιτς (72' Σουπριάγκα), Ροντρίγκες (72' Ντε Πένα).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Γιουβέντους – Ντιναμο Κιέβου 3-0
Φερεντσβάρος – Μπαρτσελόνα 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 15 (16-2)
2. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 12 (11-4)
3. Ντιναμό Κιέβου 1 (3-13)
4. Φερεντσβάρος 1 (5-16)

Τελευταία αγωνιστική (8/12):
Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους
Ντιναμό Κιέβου – Φερεντσβάρος

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα