Το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ είναι must win και διασφαλίζει ηρεμία και ευρωπαϊκή συνέχεια!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ είναι must win και διασφαλίζει ηρεμία και ευρωπαϊκή συνέχεια!

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει το βράδυ της Τρίτης το σημαντικότερο έως τώρα ευρωπαϊκό του παιχνίδι απέναντι στη Μαρσέιγ στη Μασσαλία. Δεν θα είναι εύκολη η... δουλειά του γιατί και η Μαρσέιγ το θέλει πολύ το ματς. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Είναι η στιγμή που φτάσαμε στο τελικό... ξεκαθάρισμα. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός παίζει το ευρωπαϊκό του μέλλον. Στη Γαλλία το βράδυ της Τρίτης (22.00). Στη Μασσαλία με αντίπαλο τη Μαρσέιγ όπου έχει ευρωπαϊκές μνήμες όπως με τη νίκη με το γκολ του Φετφατζίδη επί Βαλβέρδε.
Ο Ολυμπιακός τη ξέρει καλά τη Μαρσέιγ. Την έχει νικήσει φέτος στο γήπεδό του, σε ένα ματς που οι Γάλλοι έδειχναν να αρκούνται με την ισοπαλία αλλά τελικώς έχασαν. Ας είναι καλά ο σκόρερ Χασάν για αυτό, που πάντως τώρα δεν θα είναι διαθέσιμος. Ωστόσο αυτό το ματς είναι διαφορετικό.
Η Μαρσέιγ παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα το τελευταίο διάστημα και προσωπικά δεν στέκομαι ούτε υπολογίζω τα αρνητικά της σερί στην Ευρώπη. Παίζει και αυτή την ευρωπαϊκή της συνέχεια και θα τα δώσει όλα.
Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι απλά. Ο στόχος θα πρέπει να είναι να πάει για τη νίκη και ας χρειαστεί να αρκεστεί με μία ισοπαλία. Ακόμα και η ισοπαλία του κάνει.
Το παιχνίδι αυτό όμως για μένα είναι must win και φυσικά περισσότερο από κάθε άλλο φέτος. Γιατί με την ευρωπαϊκή του συνέχεια ο Ολυμπιακός διασφαλίζει και την ηρεμία του για τις προσεχείς υποχρεώσεις του από κάθε άποψη, πλευρά και επίπεδο. Ο Ολυμπιακός λοιπόν καλείται να γίνει ο Ολυμπιακός του Ζάγκρεμπ του 2015 και του Emirates εκείνης της χρονιάς. Τότε που ήταν τα προηγούμενα διπλά του (τελευταία χρονικά) σε φάση ομίλων του Champions League.

Μόνο εάν γίνει κάτι με Βρουσάι...

Οι 11 του Πέδρο Μαρτίνς δεν φαίνεται πως θα είναι πολύ διαφορετικοί από το ματς με τον Άρη. Σα κάτω από τα δοκάρια, άμυνα με Σισέ, Σεμέδο, Ραφίνια και Χολέμπας, κέντρο με Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκη και μπροστά Φορτούνης με Μασούρα και Ελ Αραμπί. Ο Βρουσάι χτυπάει και αυτός την... πόρτα της 11άδας αντί του Μασούρα αλλά δεν είναι τόσο βέβαιο πως θα τα καταφέρει.
Εάν είναι πάντως να προκύψει κάποια αλλαγή τελευταίας στιγμής στα πρόσωπα αυτή θα έχει να κάνει με τον Βρουσάι. Είναι δε δεδομένο πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα ποντάρει ξανά στην ποιότητα των κεντρικών του χαφ (Εμβιλά και Καμαρά), στον Φορτούνη αλλά και στην εκτελεστική δεινότητα του Ελ Αραμπί, που στην καριέρα του έχει σκοράρει κατά της Μαρσέιγ με την Καέν.

Οι Γάλλοι φοβούνται τον Βαλμπουενά!

Η παρουσία πάντως του Ματιέ Βαλμπουενά στη Γαλλία προκάλεσε... πανικό και φόβο στα γαλλικά ΜΜΕ! Ο Βαλμπουενά ακολούθησε την αποστολή κυρίως για ψυχολογικούς λόγους καθώς έτοιμος να παίξει δεν είναι. Παρόλα αυτά οι Γάλλοι το βλέπουν σαν ένα... τρικ. Σαν ένα κόλπο, θεωρώντας πως ο Ματιέ μπορεί να παίξει στο Μαρσέιγ - Ολυμπιακός. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να σε φοβούνται πάντως.

Υ.Γ. Δημιουργεί σίγουρα εντυπώσεις το πόσο γρήγορα ο Πάμπλο Γκαρσία έφτασε στο... συμπέρασμα πως ο ΠΑΟΚ παίζει... τελικούς στο πρωτάθλημα και οι... άλλοι φιλικά. Θα περίμενε κανείς από έναν νέο προπονητή που θέλει να φτιάξει το όνομά του να είναι συγκροτημένος και σοβαρός σε αυτά που λέει και όχι να πετάει... μπηχτές για να δημιουργεί εντυπώσεις και να προσπαθεί να βάλει τον ΠΑΟΚ έτσι στη θέση του... θύματος. Και παράλληλα να συνεχίζει να θέλει να γίνεται μονίμως αρεστός στον ΠΑΟΚ, το περιβάλλον και τον κόσμο του. Άλλα είναι πάντως τα στοιχεία που φτιάχνουν την καριέρα ενός προπονητή. Όχι αυτά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.