Ντιναμό Κιέβου – Μπαρτσελόνα 0-4: Πρόκριση με τον Μπρέιθγουεϊτ σε ρόλο... Μέσι! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ντιναμό Κιέβου – Μπαρτσελόνα 0-4: Πρόκριση με τον Μπρέιθγουεϊτ σε ρόλο... Μέσι! (vids)

bet365

Με δύο γκολ και ασίστ, ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ οδήγησε την χωρίς Λιονέλ Μέσι Μπαρτσελόνα σε περίπατο μέσα στο Κίεβο (4-0 τη Ντιναμό), με τον οποίο οι Μπλαουγκράνα εξασφάλισαν την πρόκριση στην φάση των «16» του Champions League.

Υπάρχει Μπαρτσελόνα χωρίς Λιονέλ Μέσι; Σε λίγες περιπτώσεις, φαίνεται πως ναι! Χωρίς τον Αργεντινό σούπερ σταρ, τον Φρένκι ντε Γιονγκ (έμειναν στην Βαρκελώνη), τον σοβαρά τραυματία Ζεράρ Πικέ, αλλά ουσιαστικά και τον Αντουάν Γκριεζμάν (έμεινε για 65 λεπτά στον πάγκο), η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν πέρασε από το Κίεβο (4-0 τη Ντιναμό) και πανηγύρισε την μαθηματική πρόκριση στους «16» του Champions League, ούσα και το φαβορί για την πρωτιά του έβδομου ομίλου.

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο και με λίγες ευκαιρίες για γκολ εκατέρωθεν, με τον Κάρλος Ντε Πένα να χάνει την πιο σημαντική στις καθυστερήσεις, με τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν να αρνείται το γκολ στην ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέκου.

Η Μπάρτσα, ανούσια στο πρώτο ημίχρονο, «καθάρισε» μέσα σε πέντε λεπτά (από το 52' έως το 57'), όταν πέτυχε και δύο γκολ, με πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ. Αρχικά, ο Δανός σέρβιρε την μπάλα στον Σερζίνιο Ντεστ, ο οποίος νίκησε τον Γκεόργκε Μπούστσαν με διαγώνιο σουτ και πέτυχε το πρώτο του γκολ ως Μπλαουγκράνα.

Από δημιουργός, ο Μπρέιθγουεϊτ έγινε εκτελεστής, όταν ο Κάρλες Αλενιά εκτέλεσε κόρνερ, ο Όσκαρ Μινγκέθα («αντί – Πικέ» προερχόμενος από την Μπάρτσα Β) γύρισε την μπάλα με το κεφάλι στο πρώτο δοκάρι και ο Δανός στο δεύτερο έκανε το 2-0.

Στο καλύτερό του (με μεγάλη διαφορά από το επόμενο) παιχνίδι με τα κυανέρυθρα, ο Μπρέιθγουεϊτ συνέχισε το... βιολί του, κέρδισε πέναλτι από τον Ποπόβ και πέτυχε το τρίτο γκολ (70') της «διαφορετικής», αλλά πολύ αποτελεσματικής Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί, μάλιστα, δεν έμειναν εκεί, με τον Γκριεζμάν να ολοκληρώνει μια πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια, για να γράψει το εμφατικό 4-0 στις καθυστερήσεις.

Ντιναμό Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν - Κετζιόρα, Ζαμπάρνι, Μικολένκο, Καραβάεβ (59' Ποπόβ) – Σεπέλιεβ (83' Μπαλούτα), Μπουγιάλσκι, Χάρμας (59' Αντριέβσκι) – Σαπαρένκο (71' Λέντνεβ), Βέρμπιτς, Ντε Πένα (70' Σουπριάγκα).

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Ντεστ, Μινγκέθα, Λενγκλέ (65' Τζόρντι Άλμπα), Ζούνιορ Φίρπο – Πιάνιτς (65' Ρίκι Πουτς), Αλενιά – Τρινκάο (83' Κόνραντ Ντε λα Φουέντε), Κοουτίνιο (65' Γκριεζμάν), Πέδρι (73' Ματέους Φερνάντες) – Μπρέιθγουεϊτ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ντιναμό Κιέβου – Μπαρτσελόνα 0-4
Γιουβέντους – Φερεντσβάρος 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 12 (13-2)
2. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 9 (8-4)
3. Ντιναμό Κιέβου 1 (3-10)
4. Φερεντσβάρος 1 (5-13)

Επόμενη αγωνιστική (2/12):
Φερεντσβάρος – Μπαρτσελόνα
Γιουβέντους – Ντιναμό Κιέβου

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα