Ολυμπιακός: Οι απουσίες, οι δύο επικρατέστεροι σχηματισμοί για τη Σίτι και ο διπλός ρόλος του Καμαρά

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι απουσίες, οι δύο επικρατέστεροι σχηματισμοί για τη Σίτι και ο διπλός ρόλος του Καμαρά

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει και νέα αγωνιστικά προβλήματα για το ματς του Ολυμπιακού με τη Μάνστεστερ Σίτι και εστιάζει το πλάνο του κυρίως σε δύο σχήματα.
Ας επιχειρήσουμε να τα πιάσουμε όλα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός για το ματς με τη Σίτι δεν έχει διαθέσιμους λόγω κορονοϊού τους Ελ Αραμπί, Χασάν και Ραντζέλοβιτς. Θα έχει εκτός λόγω τραυματισμών τους Βαλμπουενά, Χολέμπας και Μπρούμα και πολύ πιθανόν και τον Ραφίνια (παρότι μπήκε αποστολή) ενώ ο Βινάγκρε μπήκε 23αδα έχοντας ουσιαστικά μία προπόνηση τις τελευταίες ημέρες. Αυτοί είναι οκτώ παίκτες ενώ να θυμίσουμε πως ο Ραντζέλοβιτς παραμονές του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε χτυπήσει με τον Μπα σε προπόνηση, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν και οι δύο.
Αυτή τη στιγμή το 3-5-2 δεν δείχνει το επικρατέστερο σχήμα για τον Μαρτίνς και τον Ολυμπιακό του αγώνα με τη Σίτι, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί. Με τον Ραντζέλοβιτς να έχει τεθεί εκτός - όπως προαναφέραμε - οι επιλογές γίνονται ακόμα λιγότερες και έτσι μπαίνουν στην εξίσωση παίκτες όπως οι Πέπε, Ανδρούτσος και Βρουσάι.
Μία εκδοχή σε 4-3-3 θα είναι με Σα κάτω από τα δοκάρια, τετράδα άμυνας με Ανδρούτσο (εάν δεν τα καταφέρει ο Ραφίνια ή εάν δεν επιλεγεί ο Βινάγκρε), Ντρέγκερ, Σισέ και Σεμέδο εκτός και εάν επιλεγεί να πάει ο Σισέ στα άκρα. Δηλαδή στόπερ ο Μπα με τον Σεμέδο και Σισέ ακραίος μπακ (με Σεμέδο, Σισέ και Μπα ο Μαρτίνς είχε κουβέντα πριν την προπόνηση της Τρίτης για τους ρόλους τους).
Στο κέντρο Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά και μπροστά μία τριάδα με Φορτούνη, Μασούρα και Βρουσάι. Εάν πάμε στην άλλη επιλογή στο 4-5-1 τότε ο Καμαρά θα λειτουργεί και ως πλάγιος παίκτης. Δηλαδή μία πεντάδα στο κέντρο με Καμαρά και Μασούρα στα δύο άκρα και Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Πέπε εσωτερικούς χαφ και μπροστά τον Φορτούνη. Κοινώς ο Καμαρά μπορεί να παίξει έναν διπλό ρόλο στον σχεδιασμό του προπονητή. Είτε ως χαφ είτε ως πλάγιος σε έναν πιο πειραματικό σχηματισμό. Το 4-5-1 σε αυτή τη φάση δείχνει να... παίζει δυνατά για την Τετάρτη.
Τώρα έχει το ενδιαφέρον του να δούμε το πως έπαιξε ο Ολυμπιακός στο Έτιχαντ και τι αλλαγές θα έχει τώρα. Ο Πέδρο Μαρτίνς στο ματς με τη Σίτι εκτός έδρας ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Εμβιλά «6άρι», τους Μπουχαλάκη, Καμαρά εσωτερικούς, τους Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς στα άκρα, αριστερά/δεξιά αντίστοιχα, και τον Ελ Αραμπί προωθημένο. Από αυτήν την 11άδα θα λείπουν οι Ραφίνια (παραμένει δύσκολο ο Βραζιλιάνος να είναι βασικός την Τετάρτη), Χολέμπας, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί. Σύνολο πέντε παίκτες.
Να θυμίσουμε στο μεταξύ και τη λίστα που δηλώθηκε από την ομάδα στην UEFA για τα παιχνίδια των ομίλων του UEFA Champions League:
Λίστα Α
Ανδρούτσος
Μπα
Σεμέδο
Μπουχαλάκης
Καμαρά
Χολέμπας
Σισέ
Βινάγκρε
Ντρέγκερ
Ελ Αραμπί
Ραφίνια
Πέπε
Φορτούνης
Καραργύρης
Σα
Μασούρας
Χασάν
Εμβιλά
Παπαδόπουλος
Ραντζέλοβιτς
Σουντανί
Μπρούμα
Βαλμπουενά
Βρουσάι
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα