Μάντσεστερ Σίτι-Ολυμπιακός: Το μηδέν του Γκουαρδιόλα, η αφιλόξενη Αγγλία κι ο... δημιουργικός Βαλμπουενά!

Μάντσεστερ Σίτι-Ολυμπιακός: Το μηδέν του Γκουαρδιόλα, η αφιλόξενη Αγγλία κι ο... δημιουργικός Βαλμπουενά!

bet365

Ο Ολυμπιακός απόψε στις 22.00 παίζει κόντρα στο μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Μάντσεστερ Σίτι, θέλοντας να... ξορκίσει πολλές αρνητικές παραδόσεις!

Το Sky Sports, στο preview της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Σίτι, αναφέρεται σε διάφορα στατιστικά - εκτός από τα νέα των δύο ομάδων.
Τα στοιχεία στα οποία στέκονται οι Αγγλοι:
- Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη δουλειά για τον Μαρτίνς εκτός Πορτογαλίας.
- Στις επιτυχίες του συλλόγου επί των ημερών του Πορτογάλου είναι η πορεία στους 16 του Europa League κι η κατάκτηση του περσινού νταμπλ, αφού απέκλεισε την Άρσεναλ.
- Για τον Ολυμπιακό η καλύτερη πορεία στο Champions League είναι τη σεζόν 1998-1999 όταν αποκλείστηκε στους «8» από τη Γιουβέντους.
- Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός συναντά τη Σίτι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
- Την προηγούμενη φορά που η Σίτι αντιμετώπισε ελληνική ομάδα ήταν τη σεζόν 2010-2011 όταν νίκησε τον Άρη 3-0 για τους 32 του Europa League.
- Ο Ολυμπιακός έχει χάσει στα 14 από τα 16 ματς στις ευρωπαϊκές του επισκέψεις στην Αγγλία. Κι οι δύο ήταν στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ το 2015 και το 2020.
- Ο Γκουαρδιόλα νίκησε τον Ολυμπιακό στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις των δύο πλευρών, με 3-0 και 4-0 όταν ήταν προπονητής στην Μπάγερν Μονάχου.
- Μόνο η Μπαρτσελόνα (39) κι η Πόρτο (33) έχουν δεχτεί λιγότερα γκολ απ' ότι ο Ολυμπιακός (29) στην Αγγλία.
- Η Σίτι είναι άχαστη εδώ και 13 σερί ματς στους ομίλους του Champions League με 10 νίκες και 3 ισοπαλίες.
- Ο Φεράν Τόρες θέλει, κόντρα στον Ολυμπιακό, να γίνει ο 3ος νεότερος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σκοράρει σε 4 σερί εμφανίσεις του στο θεσμό. Μπαπέ και Χάαλαντ είναι οι άλλοι δύο.
- Ο Βαλμπουενά έχει εμπλακεί στο 50% των σουτ του Ολυμπιακού αυτή τη σεζόν (11/22). Εχει δημιουργήσει 7 ευκαιρίες για γκολ και έχει σουτάρει απευθείας 4 φορές.
- Ο Ζοσέ Σα έχει διατηρήσει το μηδέν σε δύο ματς στα 13 που έχει παίξει στο Champions League. Και τα δύο ήταν στο Καραϊσκάκης.

Διαβάστε επίσης:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα