Η τζάμπα ήττα και τα λάθη που στοίχισαν... (vids)

Η τζάμπα ήττα και τα λάθη που στοίχισαν... (vids)

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Η τζάμπα ήττα και τα λάθη που στοίχισαν... (vids)

bet365

Τα ατομικά λάθη της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, οι αλλαγές που με εξαίρεση τον Φορτούνη δεν βοήθησαν αλλά και η επιθετική αναποτελεσματικότητα οδήγησαν στην ήττα του Ολυμπιακού στο Ντραγκάο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Champions League με μεγάλες αποδόσεις και 3000+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο Ολυμπιακός ήξερε και περίμενε πως θα είχε ένα πολύ πιο δύσκολο παιχνίδι στο Οπόρτο σε σχέση με το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ. Η παρακαταθήκη με το 1-0 επί των Γάλλων στην πρεμιέρα του Champions League έδινε το δικαίωμα στην ομάδα του Μαρτίνς να πιστέψει πως διεκδικώντας έστω μία ισοπαλία με την Πόρτο θα έβγαινε σε θέση ισχύος στον όμιλό της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι ερυθρόλευκοι από τη λανθασμένη και κάκιστη αντίδραση του Μπουχαλάκη σε πρώτο χρόνο και του Εμβιλά σε δεύτερο (με τον Κρητικό χαφ να επιχειρεί να βρει σωστά τη μπάλα κοντά στη περιοχή, να τη... ρίχνει από το ένα πόδι στο άλλο και να την χάνει για να γίνει έπειτα κάτοχός της ο Ολιβέιρα, να μην διώξει μετά σωστά ο Εμβιλά και να σκοράρει η Πόρτο με το γκολ του Βιέιρα) αλλά και από μία κακή αντίδραση των Βινάγκρε, Σεμέδο και Ραφίνια (το βάρος στο 2-0 με Ολιβέιρα από το γύρισμα του Μαρεγκά πέφτει κυρίως στον Βραζιλιάνο και στον Σεμέδο) δέχθηκαν δύο γκολ (πρωταγωνιστής και στις 2 φάσεις ο Ολιβέιρα, γνωστός μας από τη θητεία του στην Ελλάδα). Ατομικά λάθη που σε τέτοιο επίπεδο στοιχίζουν και επανακαθορίζουν ένα παιχνίδι. Ατομικά λάθη που εν τέλει έφεραν το τελικό 2-0.
Βέβαια στους περισσότερους έμεινε το λάθος του Ανδρέα Μπουχαλάκη στο πρώτο γκολ. Ο «Μπούχα» που προφανώς πάντως δεν ήταν θετικός και φάνηκε ότι επηρεάστηκε ψυχολογικά από τη φάση αυτή. Η Πόρτο κέρδισε το ματς διότι πίεσε πιο σωστά τον Ολυμπιακό και ήταν σαφώς πιο αποτελεσματική από τους ερυθρόλευκους. Στην οικονομία του ματς ο Ολυμπιακός δεν.. τιμώρησε τα λάθη της Πόρτο ενώ οι Πορτογάλοι από την άλλη αξιοποίησαν τα σφάλματα των φιλοξενούμενων.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΣΙΣΕ ΚΑΙ Η ΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΝΑΓΚΡΕ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΟΝΟ...

Εάν δούμε από την αρχή την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός είχε επτά φάσεις για γκολ, εκ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις ήταν πολύ καλές. Από το γύρισμα του Ελ Αραμπί στο 18', στη λόμπα του Βαλμπουενά που βγάζει ο Μπεμπά, στο σουτ του Ραντζέλοβιτς λίγο μετά το 50', τη στραβοκλωτσιά του Πέπε στο γύρισμα του Ραφίνια κοντά στο 60', την κεφαλιά του Σεμέδο από πολύ καλή θέση και στο 64' υπήρξε ξανά φάση από τον Ελ Αραμπί. Και φυσικά το χαμένο τετ α τετ του Χασάν λίγο πριν το 90'. Εάν δούμε αντίστοιχα την Πόρτο δεν είχε περισσότερες μεγάλες φάσεις από τους παίκτες του Μαρτίνς αλλά απλά ήταν πιο... εύστοχη.
Τι θέλουμε να τονίσουμε με αυτό; Ότι ο Ολυμπιακός δεν κλείστηκε, ισορρόπησε έως ένα σημείο το παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε βάλει τουλάχιστον ένα γκολ. Προδώθηκε από την επιθετική του αναποτελεσματικότητα αλλά και από την πολύ καλή εμφάνιση του Μαρτσεσίν.
Ο Παπέ Σισέ με την πολύ καλή εικόνα του έκανε την απουσία του Μπα να μην φαίνεται. Ήταν εξαιρετικός και με καίρια κοψίματα ενώ η είσοδος του Φορτούνη στον αγωνιστικό χώρο βοήθησε δίνοντας δημιουργική και επιθετική ώθηση. Ένας Κώστας Φορτούνης που με την εικόνα του έβαλε υποψηφιότητα για βασικός στο επόμενο παιχνίδι. Αντίθετα οι άλλες αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς δεν βοήθησαν. Μάλιστα σε εκείνο το χρονικό σημείο που μπήκαν οι Βινάγκρε και Μπρούμα όχι μόνο δεν συνέβαλλαν αλλά ίσως και να αποσυντόνισαν τον Ολυμπιακό και τη δυναμική του, καθώς πήγαινε για να δημιουργήσει όλες αυτές τις ιδανικές προϋποθέσεις για να φτάσει στο 1-1. Βέβαια ο Χασάν που χάνει τη μεγάλη φάση για γκολ εάν είχε κάνει το 2-1 πάλι διαφορετικά θα ήταν τα δεδομένα. Ο Βινάγκρε με τον Μπρούμα πάντως έδειξαν ότι θέλουν ακόμα χρόνο. Σε αυτό να βάλουμε και την παράμετρο ότι βαριά... χαρτιά του Ολυμπιακού όπως οι Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί δεν τράβηξαν στο Ντραγκάο στον βαθμό που μπορούσαν. Παίζει και τον ρόλο του ότι σε σχέση με πέρυσι ο Ολυμπιακός δεν έχει τα ανεβάσματα των μπακ όπως με Τσιμίκα και Ομάρ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΕΛΕΙΨΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΚΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΣΕΙΓ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΝΣΕΪΣΑΟ... ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ & ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η 2Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΙΤΙ

Η Πόρτο αποδείχθηκε και στην πράξη μία πιο ποιοτική ομάδα από τη Μαρσέιγ. Μια Πόρτο που τρέχει αρκετά και πιέζει πολύ. Υπό αυτήν την έννοια σε αυτό το παιχνίδι ο Μαντί Καμαρά έλειψε περισσότερο στον άξονα σε σχέση με τον αγώνα με τη Μαρσέιγ. Συνδυαστικά σε αυτό να προσθέσουμε πως φάνηκε εξαρχής ότι ο Μπουχαλάκης έγινε... στόχος του παιχνιδιού της Πόρτο. Ναι μεν το λάθος που κάνει είναι δίχως προφανή πίεση, όμως γενικότερα δέχθηκε έντονο πρέσινγκ για να μην μπορεί να κυκλοφορήσει σωστά και κάθετα και να δημιουργήσει ανάλογα. Άρα ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο τον είχε... σημαδέψει διότι τον υπολόγιζε ιδιαίτερα. Και αυτό σίγουρα λέει πολλά. Αναμφίβολα είναι σημαντικό το λάθος του και το αναγνώρισε και ο ίδιος, όμως δεν ήταν το μόνο ερυθρόλευκο λάθος στον αγώνα.
Βέβαια στη... σούμα το Νο1 πρόβλημα του Ολυμπιακού στο γήπεδο ήταν οι ευκαιρίες που δεν αξιοποίησε είτε για να ισοφαρίσει είτε έστω να κάνει το 2-1 προς το τέλος με τον Χασάν, όπως προαναφέραμε. Προφανώς και όλα συνεχίζουν να... παίζονται σε αυτόν τον όμιλο και η 2η ήττα της Μαρσέιγ κάνει καλό στους νταμπλούχους Ελλάδας. Η Σίτι πάντως είναι θετικό που έκανε τη 2η νίκη της και αυτό την κάνει να είναι πιο... ήσυχη για τη συνέχεια.
Εάν είχε... στραβώσει το παιχνίδι αυτό για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα ήθελε πολύ περισσότερο τη νίκη με τον Ολυμπιακό στην επικείμενη εντός έδρας αναμέτρησή της μαζί του. Ως... ταμείο λοιπόν ήταν μία τζάμπα ήττα για τον Ολυμπιακό διότι η εικόνα του δεν ήταν τέτοια για να χάσει έτσι στο Οπόρτο. Μία τζάμπα ήττα (σε ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να τελειώσει στο 1-1 και να τονίζαμε όλοι πως θα ήταν ένα δίκαιο σκορ), που όμως παράλληλα γίνεται και ένα καλό μάθημα για όλους στον Ολυμπιακό και για το τι μπορεί να βελτιωθεί ατομικά και επιθετικά για τη συνέχεια... Ένα μάθημα που μπορεί να τον κάνει καλύτερο και ακόμα πιο αποφασισμένο. Είναι αναμφίβολα πάντως τρομερά θετικό ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού πιστεύουν πολύ σε αυτήν την ομάδα, τον προπονητή τους και τη δουλειά που γίνεται.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.