Ατλέτικο Μαδρίτης - Ζάλτσμπουργκ 3-2: Το «άστρο» του Φέλιξ τη γλίτωσε από μπελάδες (vid)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ζάλτσμπουργκ 3-2: Το «άστρο» του Φέλιξ τη γλίτωσε από μπελάδες (vid)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ζάλτσμπουργκ 3-2: Το «άστρο» του Φέλιξ τη γλίτωσε από μπελάδες (vid)

bet365

Κινδύνευσε με δεύτερη σερί ήττα, όμως, η Ατλέτικο Μαδρίτης τήρησε τελικά το «πρέπει» απέναντι στη Ζάλτσμπουργκ (3-2), χάρη στον εκπληκτικό Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος γύρισε μόνος του το ματς και έγραψε ιστορία με τους Ροχιμπλάνκος.

Προερχόταν από «ξεγυρισμένη» τεσσάρα μέσα στο σπίτι της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ο Τσόλο Σιμεόνε και το σύνολό του δεν είχαν άλλον δρόμο πέρα από τη νίκη κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ, για να ρεφάρουν για το στραπάτσο της πρεμιέρας και να ισορροπήσουν στην κούρσα της πρόκρισης. Το κακό δεν ήθελε πολύ να γίνει για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία δέχθηκε μόλις για τέταρτη φορά δύο τέρματα σε εντός έδρας ματς στο Champions League, όμως, διαθέτει στις τάξεις της το «υπερόπλο», που λέγεται Ζοάο Φέλιξ και με τα δικά του μοναδικά κατορθώματα τη γλίτωσε από πρόωρους μπελάδες, σφραγίζοντας ανατροπή στην ανατροπή.

Η στάση της Ατλέτικο στο ξεκίνημα ήταν ταιριαστή για ομάδα που έχει το «πρέπει» της επικράτησης. Οι Ροχιμπλάνκος ήταν ανώτεροι και το πιστοποίησαν έμπρακτα με τον Μάρκος Γιορέντε και τον συνήθη του τρόπο, σουτ δηλαδή εκτός περιοχής, για το 1-0 στο 29'. Ωστόσο, ο υπερταλαντούχος, Ντόμινικ Σόμποσλαϊ, σε μία από τις λίγες φάσεις των Ταύρων, σκόραρε για 2ο σερί παιχνίδι κι έγινε ο νεότερος Ούγγρος που το πετυχαίνει σε Champions League. Σαν να μην έφτανε αυτό, με την έναρξη του 2ου μέρους, η ομάδα του Τζέσι Μαρς έφερε τούμπα το ματς χάρη στον Μπερίσα και δυσκόλεψε στο έπακρο το έργο για τους Μαδριλένους.

Με τέτοιο Ζοάο Φέλιξ, βέβαια, δεν είχε κάτι να φοβηθεί. Ο νεαρός Πορτογάλος το πήρε πάνω του, ήταν εντυπωσιακός σε όλη τη διάρκεια του ματς (είχε τρομερό βολ-πλανέ στο πρώτο μέρος, αλλά αστόχησε) κι αφού ισοφάρισε στο 52' μετά από έξοχη ομαδική συνεργασία, ολοκλήρωσε την ανατροπή στην ανατροπή στο 85'. Έτσι, έφτασε τα 5 γκολ στο Champions League με τους Κολτσονέρος και είναι ο μοναδικός στην ιστορία τους που το πετυχαίνει σε ηλικία κάτω των 21 ετών.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι (82' Ερμόσο), Γιορέντε, Κόκε, Ερέρα (82' Τορέιρα), Κορέα, Φέλιξ, Σουάρες (82' Λεμάρ)

Ζάλτσμπουργκ (Τζέσι Μαρς): Στάνκοβιτς, Κρίστενσεν, Ραμάλιο, Βόμπερ (64' Ονγκενέ), Ούλμερ, Γιουνούζοβιτς (63' Ασιμέρου), Μουεπού, Καμαρά, Σόμποζλαϊ, Ντάκα (30' Κοϊτά, 83' Οκάφορ), Μπερίσα

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Λοκομοτίβ Μόσχας - Μπάγερν Μονάχου 1-2
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ζάλτσμπουργκ 3-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν Μονάχου 6 (6-1)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 3 (3-6)
3. Λοκομοτίβ Μόσχας 1 (3-4)
4. Ζάλτσμπουργκ 1 (4-5)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

3/11 Λοκομοτίβ Μόσχας - Ατλέτικο Μαδρίτης (19:55)
3/11 Ζάλτσμπουργκ - Μπάγερν Μονάχου (22:00)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα