Λίβερπουλ – Μίντιλαντ 2-0: Πήρε τους τρεις βαθμούς, έχασε (και) τον Φαμπίνιο (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Λίβερπουλ – Μίντιλαντ 2-0: Πήρε τους τρεις βαθμούς, έχασε (και) τον Φαμπίνιο (vids)

bet365

Γλυκόπικρο το «2 στα 2» στον τέταρτο όμιλο του Champions League για την Λίβερπουλ, η οποία λύγισε με τα χίλια ζόρια την πρωτάρα Μίντιλαντ (2-0) και, συν τοις άλλοις, είδε να αποχωρεί τραυματίας από το κέντρο της άμυνάς της και ο Φαμπίνιο.

Η Λίβερπουλ αντιμετώπισε λίγο ως αγγαρεία το ματς με την πρωτάρα Μίντιλαντ στο «Άνφιλντ», το οποίο πάντως δεν θα ξεχαστεί τόσο γρήγορα. Όχι για το αποτέλεσμα, αφού η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ νίκησε (με το ζόρι) 2-0, αλλά επειδή τραυματίστηκε και ο Φαμπίνιο, με το κέντρο της άμυνας να αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο.

Με «πειραματική» ενδεκάδα στην επίθεση, χωρίς κανέναν εκ των Μοχάμεντ Σαλάχ, Ρομπέρτο Φιρμίνο ή Σαντιό Μανέ, οι Κόκκινοι δεν έκαναν ούτε ένα σουτ εντός εστίας στο πρώτο ημίχρονο (!), κάτι που είχε να συμβεί στο «Άνφιλντ» εδώ και 51 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και, συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο του 2018 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League.

Πέραν από την κακή εικόνα της ομάδας του, όμως, ο Κλοπ προβληματίστηκε κυρίως για τον τραυματισμό στον μηρό και του Φαμπίνιο, ο οποίος εξελίσσονταν σε μια αξιόπιστη λύση στο κέντρο της άμυνας, μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του Βέρτζιλ Φαν Ντάικ.

Στο ημίωρο, ο Βραζιλιάνος υποχρεώθηκε να δώσει την θέση του στον 19χρονο Ρις Γουίλιαμς, ο οποίος πέρυσι τέτοια εποχή έπαιζε ως δανεικός στην Κιντερμίνστερ (!) και τώρα ενδέχεται να πάρει ξαφνικά μεγάλο χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα των πρωταθλητών Αγγλίας.

ΓΚΟΛ ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟΝ 10.000

Ο Κλοπ, ο οποίος στην ανάπαυλα αντικατέστησε λόγω (πιο ελαφρού) τραυματισμού και τον Τζόρνταν Χέντερσον, πήρε μια βαθιά ανάσα στο 55ο λεπτό, όταν Τσερντάν Σακίρι και Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ συνδυάστηκαν ιδανικά, με τον δεύτερο να σερβίρει την μπάλα στον Ντιόγκο Ζότα, ώστε ο Πορτογάλος να πλασάρει στο βάθος της κενής εστίας.

Ιστορικό το συγκεκριμένο γκολ, αφού πρόκειται για το υπ' αριθμόν 10.000 στα 128 χρόνια ιστορίας των Κόκκινων, με το πρώτο να σημειώνεται τον Σεπτέμβριο του (πάρα πολύ μακρινού) 1892 από τον Τζοκ Σμιθ.

Η Μίντιλαντ δεν πτοήθηκε από το γκολ της Λίβερπουλ και κυνήγησε το ιστορικό, πρώτο τέρμα της στο Champions League, με τον Άντερς Ντρέγιερ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 89', τέσσερα λεπτά προτού ο Μοχάμεντ Σαλάχ (μπήκε ως αλλαγή, όπως και ο Μανέ με τον Φιρμίνο) κερδίσει πέναλτι, το οποίο και μετέτρεψε σε γκολ για το τελικό 2-0, το οποίο δεν λέει όλη την αλήθεια για το ματς.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Φαμπίνιο (30' λ. τρ. Ρις Γουίλιαμς), Γκόμες, Ρόμπερτσον – Χέντερσον (46' Βαϊνάλντουμ), Μίλνερ, Σακίρι – Μιναμίνο (60' Σαλάχ), Οριγκί (60' Μανέ), Ντιόγκο Ζότα (81' Φιρμίνο).

Μίντιλαντ (Μπρίαν Πρίσκε): Άντερσεν – Άντερσον (66' Μαμπίλ), Σβιατσένκο, Σολτς, Παουλίνιο – Ονιέκα, Καζούστε (81' Κράεφ) – Ντρέγιερ, Σίστο (72' Φερέιρα), Μαμπίλ – Καμπά (81' Πφάιφερ).

Διαβάστε ξανά εδώ το LIVE του Champions League

4ος όμιλος

Τα αποτελέσματα

Αταλάντα – Άγιαξ 2-2 (54', 60' Ζαπάτα – 30' πέν. Τάντιτς, 38' Τραορέ)

Λίβερπουλ – Μίντιλαντ 2-0 (55' Ντιόγκο Ζότα, 90'+3' πέν. Σαλάχ)

Η βαθμολογία (σε δύο αγώνες)

1. Λίβερπουλ 6 (3-0)

2. Αταλάντα 4 (6-2)

3. Άγιαξ 1 (2-3)

4. Μίντιλαντ 0 (0-6)

Επόμενη αγωνιστική (03/11)

Αταλάντα – Λίβερπουλ 22.00

Μίντιλαντ – Άγιαξ 22.00

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα