Πόρτο - Ολυμπιακός: Οι αριθμοί του μεγάλου ραντεβού! (vids)

Gazzetta team
Πόρτο - Ολυμπιακός: Οι αριθμοί του μεγάλου ραντεβού! (vids)

bet365

Η Πόρτο υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Ντραγκάο σε ένα κρίσιμο ραντεβού για το μέλλον των δυο στο Champions League. Mατς με παράδοση και αριθμοί που κάνουν τη διαφορά.

Μεγάλο ματς απόψε στο Οπόρτο με Πόρτο και Ολυμπιακό. Δύο ομάδες που έχουν παρελθόν καθώς έχουν τεθεί αντιμέτωποι ενώ οι ερυθρόλευκοι έχουν αποσπάσει στο παρελθόν θετικό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία. Ειδικότερα:

- Η Πόρτο με τον Ολυμπιακό έχουν παίξει αντίπαλοι σε έξι περιπτώσεις στο παρελθόν σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Πορτογάλοι έχουν δύο νίκες, που τις πέτυχαν εντός έδρας (1 ισοπαλία και 3 ήττες).

- Και οι τρεις νίκες του Ολυμπιακού με την Πόρτο έχουν επιτευχθεί εντός έδρας ενώ εκτός ο Ολυμπιακός έχει δύο ήττες και μία ισοπαλία.

– Η Πόρτο έχει κερδίσει 4 από τα 6 ματς της σε ευρωπαϊκά Κύπελλα / Champions League με ελληνικές ομάδες στο γήπεδό της (4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα). Έχει χάσει 1-0 από τον Παναθηναϊκό τον Οκτώβριο του 1995.

– Ο Ολυμπιακός έχει χάσει τα τελευταία του 2 ματς με ομάδες από την Πορτογαλία σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν έχει χάσει ποτέ τρία ματς στη σειρά.

– Η Πόρτο έχει νικήσει κάθε ένα από τα τελευταία της πέντε ματς σε φάση ομίλων Champions League στην έδρα της με ένα σκορ 16-5. Έχει νικήσει έξι ματς στη σειρά τον Δεκέμβριο του 1999 με τον Φερνάντο Σάντος.

– Ο Ολυμπιακός έχει χάσει 12 από τα τελευταία του 14 ματς εκτός έδρας στο Champions League (2 νίκες), χάνοντας τα τελευταία 7 στη σειρά και έχοντας δεχθεί τουλάχιστον 2 γκολ σε κάθε ματς από αυτά (21 στο σύνολο).

– Η Πόρτο (63) και ο Ολυμπιακός (61) είναι οι 2 ομάδες με τις πιο πολλές ήττες στο Champions League. Όμως συνδυαστικά στα Κύπελλα Ευρώπης η Πόρτο είναι μία νίκη μακριά από το να γίνει η 9η ομάδα που θα πιάσει τις 100 νίκες (έχει 99 σε 226 αγώνες).

– Έχοντας τρεις ήττες στα τελευταία της ματς στη διοργάνωση η Πόρτο έχει τον κίνδυνο να χάσει τέσσερα στη σειρά, κάτι που εάν συμβεί θα είναι για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 1978, οπότε είχε χάσει τα πρώτα πέντε της ματς στην Ευρώπη.

– Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει συμμετοχή σε τρία γκολ σε δύο περιπτώσεις ως βασικός στον Ολυμπιακό στο Champions League (ένα γκολ και δύο ασίστ). Σε αυτά είναι και η ασίστ στο γκολ με τη Μαρσέιγ.

– Ο Μαρεγκά έχει σκοράρει σε έξι σερί ματς του Champions League με την Πόρτο από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2019, ωστόσο δεν έχει βρει δίχτυα σε κανένα από τα τρία τελευταία παιχνίδια στη διοργάνωση παρότι έχει δοκιμάσει 12 σουτ σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα