Σαΐνιο στο gazzetta.gr: «Πρόβλημα από τα δεξιά η Πόρτο, στο Top-5 ο Μαρτίνς»

Σαΐνιο στο gazzetta.gr: «Πρόβλημα από τα δεξιά η Πόρτο, στο Top-5 ο Μαρτίνς»

Σαΐνιο στο gazzetta.gr: «Πρόβλημα από τα δεξιά η Πόρτο, στο Top-5 ο Μαρτίνς»

bet365

Ο άλλοτε χαφ του Παναθηναϊκού και της Πόρτο, Κάρλος Σαΐνιο αναλύει στο gazzetta.gr τους «Δράκους». Τι λέει για Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και τους Μπρούμα, Βινάγκρε, Σεμέδο και... Πέλκα.

Ο Κάρλος Σαΐνιο από τις πιο αγαπητές φιγούρες στους κόλπους της Πόρτο, θήτευσε στον περιώνυμο σύλλογο ως ποδοσφαιριστής (1998-2001) αλλά και υπεύθυνος των Ακαδημιών των «Δράκων».

Ο παλαίμαχος Πορτογάλος αμυντικός χαφ, παρότι πέρασε μόλις μία σεζόν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού (2002/03), διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τη χώρα μας και παραμένει ενήμερος για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Σαΐνιο με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση (27/10, 22.00) στο «Ντραγκάο» ανάμεσα στην Πόρτο και τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League αναφέρθηκε στα υπέρ και τα κατά των «Δράκων», επισημαίνοντας τα κενά της Πόρτο στη μεσαία γραμμή μετά τις αποχωρήσεις των Ντανίλο και Τέλες ενώ εκθείασε τον Πέδρο Μαρτίνς για το έργο που έχει επιδείξει στον Ολυμπιακό.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, παράλληλα αναφέρθηκε στους Σεμέδο, Βινάγκρε, Μπρούμα, αλλά και τον Πέλκα τον οποίο είχε ποδοσφαιριστή στη Βιτόρια Σετούμπαλ την σεζόν 2014/15.

Ποια είναι η άποψη σου για την αποψινή αναμέτρηση; Υπάρχει φαβορί;

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Πολύ σημαντικό ματς ιδιαίτερα για την Πόρτο, αφού για πρώτη φορά θα έχει στο γήπεδο την υποστήριξη λίγων οπαδών της. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλό και πολύ οργανωμένος αν και απόψε θα παραταχθεί με απουσίες. Παρακολούθησα το ματς με την Μαρσέιγ και μου άρεσε ο τρόπος που αγωνίστηκε».

Η Πόρτο δείχνει να μην έχει βρει ακόμη ρυθμό. Πού πιστεύεις θα πρέπει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός;

«Η Πόρτο μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες, αλλά στο 'Ντραγκάο' είναι πάντα δυνατή. To περασμένο Σάββατο μπορεί να νίκησε με ένα μόλις γκολ διαφορά την Ζιλ Βιθέντε (1-0), όμως έχασε πέναλτι και στο 74΄ έπαιζει με δέκα παίκτες. Έχει πολλούς νέους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της. Για παράδειγμα τόσο ο Εβανίλσον, όσο και ο Ιρανός Ταρέμι που αγωνίζονται μπροστά είναι καλοί παίκτες. Αντίθετα μετά την αποχώρηση του Ντανίλο Περέιρα και του Τέλες υπάρχει πρόβλημα για την Πόρτο στη δεξιά πλευρά του κέντρου».

Πώς κρίνεις την δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό;

«Γνωρίζω καλά τον Πέδρο Μαρτίνς. Είναι από τους καλύτερους τεχνικούς στην Πορτογαλία. Σίγουρα στους πέντε κορυφαίους. Έκανε φανταστική δουλειά όσο εργαζόταν στην Πορτογαλία, αλλά στον Ολυμπιακό εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο. Νομίζω πως ο Ολυμπιακός του πρόσφερε τις κατάλληλες συνθήκες για να γίνει ακόμη καλύτερος και να φέρει ποδοσφαιριστές της αρεσκείας του. Πέρα από τις ικανότητες του ως προπονητής είναι μια ισχυρή προσωπικότητα και πολύ καλός χαρακτήρας».

Βινάγκρε και Μπρούμα πιστεύεις θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό;

«Ο Βινάγκρε έχει πολύ ταλέντο. Είναι νεαρός και χρειάζεται χρόνο συμμετοχής. Θεωρώ πως σε λίγα χρόνια θα είναι βασικός στην εθνική Πορτογαλίας. Ο Μπρούμα επίσης είναι ένας σπουδαίο ταλέντο όμως χρειάζεται σταθερότητα. Είναι κάτι που του λείπει. Εάν έχει αγωνιστική συνέπεια, τότε θα πετύχει πολλά πράγματα. Δεν πρέπει να αλλάζει συνεχώς ομάδας. Βρίσκεται σε έναν μεγάλο σύλλογο με Πορτογάλο προπονητή και συμπαίκτες. Υπάρχουν δηλαδή οι κατάλληλες συνθήκες για εκείνον».

Πόσο σημαντική θεωρείς την παρουσία του Σεμέδο στον Ολυμπιακό;

«Όλοι γνωρίζουμε πως ο Σεμέδο αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα όμως το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του και τον έσωσε. Είναι ένας κεντρικός αμυντικός με μεγάλη ποιότητα, ο οποίος μπορεί να κάνει κάτι που θεωρείται απίθανο. Καμιά φορά του λείπει η αυτοσυγκέντρωση, αλλά και γι' αυτόν είμαι βέβαιος πως θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες στην εθνική Πορτογαλίας. Ξέρω πως τον ήθελε ο Ζόρζε Ζεσούς στην Μπενφίκα και του τηλεφωνούσε συχνά».

Περίμενες πώς ο Πέλκας μετά την Σετούμπαλ θα διαγράψει ανοδική πορεία στην καριέρα του;

«Είχα προβλέψει ότι ο Πέλκας θα κάνει καριέρα. Τον είχα παίκτη στην Σετούμπαλ την περίοδο 2014/15 και του το είχα πει πως είναι ικανός αν δουλέψει σκληρά και πιστέψει στον εαυτό του πως θα εξελιχθεί. Χαίρομαι πολύ που πήγε στη Φενέρμπαχτσε. Τον πιστεύω πολύ».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα