Τα δύσκολα που «ατσαλώνουν» τον Ολυμπιακό και τα νέα εμπόδια για τον Μαρτίνς! (poll)

Τα δύσκολα που «ατσαλώνουν» τον Ολυμπιακό και τα νέα εμπόδια για τον Μαρτίνς! (poll)

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Τα δύσκολα που «ατσαλώνουν» τον Ολυμπιακό και τα νέα εμπόδια για τον Μαρτίνς! (poll)

bet365

Ο Ολυμπιακός σε μία χρονιά που έτσι και αλλιώς ήταν δύσκολη και ιδιαίτερη έχει «χτυπηθεί» και από τον κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες αλλά παραδοσιακά τα εμπόδια τον συσπειρώνουν και τον «ατσαλώνουν». Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς όπως κάθε προπονητής πάντα καλείται να βρει την κατάλληλη αγωνιστική... φόρμουλα, το σχήμα αλλά και τα πρόσωπα για να αντιμετωπίσει τον εκάστοτε αντίπαλο. Ποτέ άλλοτε όμως στην καριέρα του στον Ολυμπιακό δεν είχε να αντιμετωπίσει τόσα πολλά θέματα μαζεμένα στο ξεκίνημα μιας σεζόν. Από έναν... χιλιοταλαιπωρημένο τελικό Κυπέλλου που αναγκάστηκε να παίξει με ακραίο μπακ τον Μπρούνο μέχρι τη συνέχεια του πρωταθλήματος, την ολίγων μόλις ημερών προετοιμασία για μία ολόκληρη χρονιά και φυσικά στα πιο πρόσφατα, στα κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα (φέτος έχουν χτυπηθεί από τον ιό και οι Σεμέδο, Λοβέρα, Βρουσάι και Τζολάκης). Πρώτα ο Μαντί Καμαρά τον οποίο στερήθηκε με τη Μαρσέιγ και θα τον στερηθεί και με την Πόρτο. Και τώρα οι Μπα και Σουντανί.

Κι αν ο Σουντανί δεν μπορεί να μπει στην εξίσωση των βασικών (δεν ήταν δηλαδή στα βασικά πλάνα του κόουτς το τελευταίο διάστημα) οι Καμαρά και Μπα είναι βασικότατοι και δεδομένα συνιστούν απώλειες σε αυτή τη φάση. Ο Πορτογάλος τεχνικός εκτός των άλλων λοιπόν έχει να διαχειριστεί και τον κορονοϊό, που φυσικά έχει πλήξει και επηρεάσει όλες τις ομάδες ανά την υφήλιο.

Με τον Καμαρά απόντα κατάφερε να ανταπεξέλθει εξαιρετικά στον αγώνα με τη Μαρσέιγ. Τώρα καλείται να τα καταφέρει χωρίς και έναν εκ των βασικών του στόπερ. Όντας υποχρεωμένος να βάλει ως παρτενέρ του Σεμέδο τον Σισέ, κάτι που σίγουρα παίζει ρόλο καθώς Μπα και Σεμέδο είχαν... δέσει εξαιρετικά στο κέντρο της άμυνας. Για να είμαστε βέβαια ξεκάθαροι, το ματς θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο είτε με τον Μπα βασικό είτε με τον Σισέ...

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ

Είναι σύνηθες για τον Ολυμπιακό κάθε φορά που υπάρχουν... ζόρια να ατσαλώνεται. Το έχει αυτό ως ομάδα. Το έδειξε κόντρα στη Μαρσέιγ με τον Μαντί Καμαρά και θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει το ίδιο και απέναντι στην Πόρτο.

Στο ματς αυτό στο οποίο ο Ολυμπιακός θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα με μία ομάδα που παίζει στην έδρα της και είναι ανώτερη ποιοτικά της Μαρσέιγ (συν ότι θα έχει και κόσμο στο πλευρό της) θα χρειαστεί όλες τις μεγάλες προσωπικότητές του.

Θα χρειαστεί τον πολύ καλό Σα, τον... αρχοντικό Σεμέδο, την εμπειρία των Ραφίνια - Χολέμπας, τον Εμβιλά και φυσικά τους μεγάλους πρωταγωνιστές του, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Θα χρειαστεί ξανά λοιπόν όλες τις σημαντικές αγωνιστικές προσωπικότητές του, θα χρειαστεί τον πάγκο του και ένα ακόμα πολύ καλό προπονητικό βράδυ του Πέδρο Μαρτίνς.

Ένας Μαρτίνς που έχει δουλέψει στην Πόρτο ως βοηθός προπονητή, την έχει αντιμετωπίσει ως κόουτς και την ξέρει καλά, όπως ξέρει πολύ καλά και τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Είτε με 4-2-3-1 είτε με 4-4-1-1 είτε με 4-3-3 ο Μαρτίνς έχει δείξει πως έχει τον τρόπο του. Ακόμα και εάν χρειαστεί ο Ολυμπιακός να γίνει σαν... Πόρτο (μπλοκάροντας σωστά για ένα διάστημα και παίζοντας έξυπνα αμυντικά και τακτικά) εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι. Όπως και να έχει το... my way του Μαρτίνς από τον πάγκο θα είναι ξανά εκεί σε μία βραδιά πολύ ξεχωριστή για εκείνον που μπορεί κάλλιστα να στείλει ηχηρά μηνύματα για την αξία του στην πατρίδα του (για άλλη μία φορά)...

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΜΑΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΟ ΑΞΟΝΑ

Αξίζει να σταθούμε και στο γεγονός πως ο Μαρτίνς με δεδομένη την απουσία του Καμαρά φτιάχνει έναν νέο άξονα για τον Ολυμπιακό. Θέλοντας σε πρώτη φάση να... δέσει και να βρει την κατάλληλη χημεία με τον Εμβιλά ως εξάρι και τον Μπουχαλάκη ως οκτάρι. Σε αυτήν την εξίσωση θέλει να βάλει και τον Πέπε όταν κρίνει πως είναι απόλυτα έτοιμος, ενώ για την Ελλάδα θα έχει και τον Τιάγκο Σίλβα. Σε κάθε περίπτωση οι λύσεις υπάρχουν και για το 4-2-3-1 και για το 4-3-3. Ειδικά δε εάν ο Εμβιλά πιάσει το 100% και εξελιχθεί σε... νέο Γκιγιέρμε οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν πολλά από τον Γάλλο άλλοτε διεθνή.

Υ.Γ. Η βασική φωτογραφία είναι από την προπόνηση του Ολυμπιακού στο Οπόρτο το βράδυ της Δευτέρας. Με τον κόουτς Μαρτίνς χαμογελαστό να μετέχει σε άσκηση της ομάδας, φανερώνοντας για άλλη μία φορά το πόσο πολύ τον γεμίζει αυτό που κάνει και πόσο απολαμβάνει την προπονητική και τη δουλειά του στον Ολυμπιακό. Και όταν κάποιος δουλεύει με τέτοια διάθεση και έχει ικανότητες πάντα έχει προοπτική και πάντα μπορεί να βελτιώνεται και να πηγαίνει μπροστά...

- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll

Loading...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.