Ολυμπιακός: Το extra κίνητρο των Πορτογάλων και οι επιδόσεις τους με Πόρτο! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το extra κίνητρο των Πορτογάλων και οι επιδόσεις τους με Πόρτο! (pics & vids)

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε την επιθυμία του να κληρωθεί ο Ολυμπιακός με την Πόρτο να γίνεται πράξη και τώρα έχει την ευκαιρία να δείξει το τι μπορεί να πετύχει! Το κίνητρο των βασικών Σα και Σεμέδο αλλά και η ευκαιρία του Χασάν να σκοράρει ξανά κατά της Πόρτο!
«Όπου κι αν πάμε τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα. Θα ήθελα να επιστρέψω στην Πορτογαλία για να παίξουμε με την Πόρτο, έχω ένα τέτοιο προαίσθημα». Αυτά είχε δηλώσει ο 50χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, στις 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου επιβεβαιώθηκε!!!
Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε κάνει τότε ένα πρώτο σχόλιο όσον αφορά το αποτέλεσμα της κληρωτίδας για τη φάση των ομίλων του UEFA Champions League, κάνοντας την εξής εκτίμηση: «Εχω ήδη δηλώσει πως θα μου άρεσε η επίσκεψη στο Πόρτο. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι ξεκάθαρα η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου και οι άλλες τρεις θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση».
Η... επίσκεψη στην έδρα της Πόρτο λοιπόν πλησιάζει. Το βράδυ της Τρίτης (22:00) ο Ολυμπιακός θα κληθεί να βάλει τα καλά του σε μία προσπάθεια να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν οι Πορτογάλοι Σα και Σεμέδο από την 11άδα και φυσικά ο Πέδρο Μαρτίνς, ενώ στο ρόστερ των Πειραιωτών υπάρχει ο Αχμέντ Χασάν: κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου ο οποίος έχει σκοράρει αλλά και βγάλει ασίστ σε γκολ κατά της Πόρτο.
ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ: Περίμενε πώς και πώς να αντιμετωπίσει την Πόρτο. Στο παρελθόν το όνομά του είχε ακουστεί για όλους τους μεγάλους της Πορτογαλίας (για πρώτος προπονητής) και το γεγονός ότι θα έχει απέναντί του τον Κονσεϊσάο, τον οποίο έχει αντιμετωπίσει ως προπονητής, του δίνει έξτρα κίνητρο. Ο Πέδρο Μαρτίνς απέναντι στην Πόρτο έχει την πλέον αρνητική του επίδοση με ομάδες, μετρώντας 1 νίκη και 2 ισοπαλίες σε 18 αγώνες! Στα άλλα ματς είχε μόνο ήττες. Η νίκη του εναντίον την Πόρτο ήταν ως κόουτς της Μαρίτιμο και την πέτυχε με 1-0 στο πρωτάθλημα του 2014.
Η νίκη στην πρεμιέρα με τη Μαρσέιγ είναι η 2η που έχει κάνει με τον Ολυμπιακό σε φάση ομίλων του Champions League και θέλει να αποδείξει και στην πατρίδα του τι είναι ικανός να κάνει. Με αντίπαλο τον Κονσεϊσάο, νυν προπονητή της Πόρτο, έχει παίξει 14 ματς, έχοντας 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες.
Να τονιστεί πως ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε εργαστεί στο τεχνικό τιμ του Ζοσέ Κουσέιρο στην Πόρτο, την περίοδο 2004-05. Από τον Φεβρουάριο του 2005 για την ακρίβεια έως το φινάλε εκείνης της σεζόν, στην οποία η Πόρτο άλλαξε τρεις προπονητές. Στην Ευρώπη ο Μαρτίνς είχε βρεθεί στον πάγκο της Πόρτο στους αγώνες της φάσης των «16» του Champions League όταν η τότε ομάδα του και νυν μεγάλος αντίπαλός του είχε αποκλειστεί από την Ίντερ. Ο ίδιος ο Μαρτίνς είχε χαρακτηρίσει μεγάλη εμπειρία την παρουσία του σε ένα τόσο σπουδαίο κλαμπ και ότι είχε βοηθηθεί πάρα πολύ για τη συνέχεια της σταδιοδρομίας του. Ως βοηθός προπονητή έχει δουλέψει και σε Βιτόρια Σετουμπάλ και Μπελενένσες.
ΖΟΣΕ ΣΑ: Στα 27 του χρόνια δεν έχει λησμονήσει το πέρασμά του από την Πόρτο αλλά και το γεγονός πως δεν εκτιμήθηκε ανάλογα εκεί. Μπορείτε να θυμηθείτε εδώ το σχετικό θέμα. Στην Πόρτο ο Σα είχε 27 συμμετοχές (85 ήδη με τον Ολυμπιακό) και οι Πειραιώτες αρχικά τον είχαν πάρει ως δανεικό για να τον αγοράσουν στη συνέχεια. Ως αντίπαλος της Πόρτο ο Σα - που έχει συνεργαστεί με τον Κονσεϊσάο στους «Δράκους» - έχει παίξει με τη Μαρίτιμο στην ήττα της ομάδας του με 3-0 στις 25 Αυγούστου του 2013 στο Ντραγκάο, έχοντας προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς τότε.
ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ: Ο ύψους σχεδόν 1.90 μ. στόπερ του Ολυμπιακού αποτέλεσε διακαή πόθο και της Πόρτο στο πρόσφατο παρελθόν. Τον ήθελε και πριν πάει στον Ολυμπιακό, τον ήθελε και όταν αγωνιζόταν στην Ελλάδα. Όπως δεν κατάφερε να τον κλείσει η Μπενφίκα έτσι δεν το κατάφερε ούτε η Πόρτο. Ο Σεμέδο ως αντίπαλος των Δράκων έχει 5 ματς με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, ως παίκτης της Ρίο Αβε, της Βιτόρια Σετούμπαλ και της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Το βράδυ της Τρίτης θα την αντιμετωπίσει και με τέταρτη φανέλα, του Ολυμπιακού...
ΑΧΜΕΝΤ ΧΑΣΑΝ: Ο 27χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος είναι και κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στην Ιβηρική. Απέναντι στην Πόρτο έχει 9 ματς με 2 νίκες και 7 ήττες ενώ έχει 1 γκολ και 1 ασίστ. Την ασίστ μάλιστα την είχε στον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου για τη Μπράγκα απέναντι στην Πόρτο!

- Οι φωτογραφίες είναι από το Transfermarkt.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα