Αν το κάνει κι αυτό ο Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό…

Αν το κάνει κι αυτό ο Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό…

Αν το κάνει κι αυτό ο Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση του εξαιρετικά κρίσιμου αγώνα του Ολυμπιακού με την Πόρτο.

Άρσεναλ - Λέστερ: Οι αποδόσεις που έψαχνες βρίσκονται εδώ! |21+

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Πορτογαλία την Τρίτη είναι κατά την κρίση μου το πιο δύσκολο για τους πρωταθλητές Ελλάδας στη φάση των ομίλων. Κι ας είναι δεύτερη αγωνιστική κι ας είναι αντίπαλος η Πόρτο κι όχι η Μάντσεστερ Σίτι.

Εξηγώ, όχι με «λόγια», αλλά με δεδομένα: Ιστορικά για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα από τη διαχείριση μίας εντός έδρας νίκης του στην πρεμιέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ! Εδώ και πολλά χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός ξεκινάει με νικηφόρο αποτέλεσμα στο γήπεδο του τη διοργάνωση, δεν μπορεί να το διαχειριστεί για το αμέσως επόμενο παιχνίδι του, που είναι εκτός έδρας! Πιθανότατα από τον υπερβολικό ενθουσιασμό που φέρνει η νίκη κι από την χαλάρωση που ακολουθεί μετά τη μεγάλη ένταση.

Εδώ μιλάνε τα γεγονότα. Ας διαπιστώσουμε τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός τη δεύτερη αγωνιστική, στις μόλις τέσσερις προηγούμενες περιπτώσεις που έχει κάνει αρχή στο Τσάμπιονς Λιγκ με νίκη στο σπίτι του:

1997 το Ολυμπιακός-Πόρτο 1-0 στην πρεμιέρα ακολούθησε το Ρόζενμποργκ-Ολυμπιακός 5-1

2002 το Ολυμπιακός-Μπάγερ Λέβερκουζεν 6-2 στην πρεμιέρα ακολούθησε το Μακάμπι Χάϊφα-Ολυμπιακός 3-0 στην Κύπρο!

2009 το Ολυμπιακός-ΑΖ Αλκμααρ 1-0 στην πρεμιέρα ακολούθησε το Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-0

2014 το Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2 στην πρεμιέρα ακολούθησε το Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0

Τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα: τις τέσσερις σπουδαίες εντός έδρας νίκες του Ολυμπιακού σε πρεμιέρες ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ ακολούθησαν τέσσερις ήττες και δη με σκορ συνολικό 1-12!!! Το δε χειρότερο όλων είναι ότι σχεδόν όλες οι ήττες ήρθαν από ομάδες υποτίθεται κατώτερες του Ολυμπιακού, από τη Νορβηγία, το Ισραήλ και τη Σουηδία! Επί της ουσίας όσο πιο σπουδαία ήταν η νίκη του Ολυμπιακού στην πρώτη αγωνιστική, τόσο πιο επώδυνη ήταν η προσγείωση τη δεύτερη αγωνιστική!

Ο Ολυμπιακός μάλιστα τα τελευταία χρόνια χάνει σταθερά στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων κάθε διοργάνωσης στην οποία συμμετέχει!

2019 Ερυθρός Αστέρας Ολυμπιακός 3-1

2018 Μίλαν-Ολυμπιακός 3-1

2017 Γιουβέντους-Ολυμπιακός 2-0

2016 Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-1!

Αυτό που εγώ έχω να γράψω είναι ένα: αν το καταφέρει κι αυτό ο Πέδρο Μαρτίνς, τότε θα έχει κάνει μία ακόμη τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό, ίσως την μεγαλύτερη! Να σταματήσει αυτό το κακό που έχει η ομάδα να μην μπορεί να ζευγαρώσει τα καλά της αποτελέσματα στο ξεκίνημα ενός Τσάμπιονς Λιγκ, να μην μπορεί έστω να πάρει μία ισοπαλία μετά από νίκη της στην πρεμιέρα. Θα είναι κομβικό και για την ψυχολογία του Ολυμπιακού και για την υπόθεση πρόκριση βεβαίως.

Για να είμαστε, βέβαια, ρεαλιστές θα πρέπει να γίνει μία υπέρβαση. Όχι μόνο από τον Ολυμπιακό γενικότερα, αλλά και από τον ίδιο τον Πέδρο. Γιατί ο Πέδρο έχει μεγάλες επιτυχίες με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, όμως είναι αλήθεια ότι στους εκτός έδρας αγώνες τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, όταν μιλάμε για φάση ομίλων, αλλά και νοκ άουτ, όπου σχεδόν πάντα οι αντίπαλοι είναι πιο ισχυροί απ΄ ότι στα καλοκαιρινά προκριματικά, όπου και μακριά από το Καραϊσκάκη οι «ερυθρόλευκοι» τα πάνε εξαιρετικά.

Ατυχώς, το τεράστιο διπλό επί της Άρσεναλ (2-1 στην παράταση, με 1-0 το 90λεπτο) αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, ο οποίος λέει ότι ο Ολυμπιακός επί Μαρτίνς σχεδόν διαδοχικά έχει χάσει εκτός έδρας από τη Μίλαν 1-3, από την Μπέτις 0-1, από την Ντινάμο Κιέβου 0-1, από τον Ερυθρό Αστέρα 1-3, από την Μπάγερν 0-2, από την Τότεναμ 2-4, από τη Γουλβς 0-1. Μιλάμε για εφτά ήττες σε οκτώ εξόδους. Και δη ήττες ακόμη και στα τρία παιχνίδια στα οποία οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ, είτε με 1-0, είτε ακόμη και με 2-0.

Θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να το σπάσει όλο αυτό το δυσάρεστο πράγμα ο Ολυμπιακός σε ένα ματς στην Πορτογαλία, δηλαδή στην πατρίδα του Πέδρο, στην οποία θα παίξει για πρώτη φορά ως φιλοξενούμενος, αλλά και σε μία χώρα στην οποία ο Ολυμπιακός έχει φέρει ορισμένα καλά αποτελέσματα στις πρόσφατες επισκέψεις του εκεί: το 1-1 με την Μπενφίκα το 2013, το 2-2 με την Πόρτο το 1998 και τέλος πάντων και το 1-0 με την Αρούκα το 2016.

Όσο κι αν τα αποτελέσματα του Μαρτίνς κόντρα σε Πορτογάλους προπονητές στα Κύπελλα Ευρώπης έχουν μέχρι στιγμής μία δική τους, ας την χαρακτηρίσουμε, ισορροπία: ως γηπεδούχος δεν χάνει (1-1 με τη Γουλβς του Νούνο Εσπίριτο Σάντος και 1-0 τη Μαρσέϊγ του Βίλας Μπόας), αλλά εκτός έδρας χάνει (2-4 από την Τότεναμ του Μουρίνιο και 0-1 από τη Γουλβς του Νούνο Εσπίρτο Σάντος)

Α. Διαιτητή ποιόν όρισε η ΟΥΕΦΑ για το ματς με την Πόρτο; Τον Γερμανό Σίμπερτ. Ποιος ήταν ο τίτλος στο χθεσινό κομμάτι μου; «Στην Πορτογαλία θέλουν Χάτεγκαν, Γερμανό, «έστω» Κάϊπερς η, Ισπανό διαιτητή!».

Κατά τα άλλα, ο μάνατζερ του Βαλμπουενά, κι επίσης παλιός παίκτης της Ολιμπίκ, ο Πιέρ Ισά, είχε προειδοποιήσει τους Μαρσεγιέζους για το τι τους περίμενε από τον Ματιέ. Αυτοί δεν τον πίστεψαν προφανώς…

https://www.coeurmarseillais.fr/olympiakos-om-lagent-de-valbuena-lannonce-il-sera-tres-motive/?utm_source=Twitter&utm_medium=Twitter+%230&utm_campaign=SNAP%2BOlympiakos%2FOM+-+L%27agent+de+Valbuena+l%27annonce%2C+il+sera+tr%C3%A8s+motiv%C3%A9

Άσχετο:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.