Ο Βαλμπουενά συμμετείχε σε όλες τις ευκαιρίες/γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στη Μαρσέιγ (vids)

Ο Βαλμπουενά συμμετείχε σε όλες τις ευκαιρίες/γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στη Μαρσέιγ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ο Βαλμπουενά συμμετείχε σε όλες τις ευκαιρίες/γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στη Μαρσέιγ (vids)

bet365

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός, με τον Α ή Β τρόπο, ήταν «παρών» και στις 7 φορές που οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν χθες ουσιαστικά την εστία των Γάλλων. Από... κοντά και ο Μασούρας με 4/7
Ξέρει μπάλα όσο λίγοι. Καντάρια που λέμε σε απλά ελληνικά και με τις «εμπνεύσεις» του μπορεί να διαλύσει την οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. Ο λόγος για τον Ματιέ Βαλμπουενά, που οδήγησε τον Ολυμπιακό στη μεγάλη και χθεσινή νίκη επί της Μαρσέιγ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι των Γάλλων και μέτρησαν συνολικά 11 τελικές, εκ των οποίων οι 7 ήταν ευκαιρίες. Κλασικές ή μη, η ουσία είναι πως τόσες φορές έβαλαν «δύσκολα» στον Ματαντά και όχι γενικά στα μετόπισθεν των Γάλλων, αφού ας μην ξεχνάμε ότι στο ποδόσφαιρο καλή στιγμή μπορεί να υπάρξει και χωρίς τελική.
Ποιος ήταν ο κοινός παρανομαστής και των 7 φάσεων; Μα φυσικά ο 36χρονος μεσοεπιθετικός, που με τον Α ή Β τρόπο συμμετείχε σε όλες. Σε 2 έδωσε την τελική πάσα, μεταξύ άλλων και την ασίστ για το γκολ του Χασάν, ισάριθμες τελείωσαν από τα πόδια του, άλλες τόσες «έφτιαξε» εκείνος, ενώ στο ακυρωθέν τέρμα του Γιώργου Μασούρα, ο σκόρερ από δικό του σουτ πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ετσι έβαλε, ποικιλοτρόπως μάλιστα, φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη μεγάλη «ερυθρόλευκη» επιτυχία, ενώ όπως θα δείτε παρακάτω μεγάλο ποσοστό συμμετοχής, 4/7 πιο συγκεκριμένα, είχε και ο 26χρονος Ελληνας διεθνής μεσοεπιθετικός. Απόδειξη πως έκανε ένα πολύ καλό ματς.
Ας τις θυμηθούμε...
*Στο 10' ο Μπουχαλάκης έπαιξε γρήγορα για τον Γάλλο που ήταν στα αριστερά και εκείνος «διάβασε» το overlap του Μασούρα που έκανε σωστή κίνηση. Στην εξέλιξη της φάσης ο Εμβιλά σούταρε στην κίνηση μετά από σέντρα του δεύτερου.
*Στο 39' πάλι ο Μπουχαλάκης βρήκε στο κενό χώρο τον Βαλμπουενά που εκ νέου από την αριστερή πλευρά είδε τον Μασούρα που έκανε κίνηση μέσα στα αντίπαλα καρέ. Επαιξε γρήγορα για τον 26χρονο σε μία φάση «καρμπόν» με εκείνη του 10' και εκείνος σέντραρε για τον Ελ Αραμπί, που ανακόπηκε στο ύψος της μικρής περιοχής.
*Στο 52' είχαμε το για εκατοστά ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού και ο «Αστερίξ» ήταν ξανά μέσα στη φάση. Από δικό του σουτ/πλασέ από το ύψος του πέναλτι ύστερα από απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας και απόκρουση του Ματαντά, ο Μασούρας έγινε κάτοχος της μπάλας και σκόραρε, αλλά το πόδι του ήταν ελάχιστα εκτεθειμένο.
*Στο 71' ήταν η σειρά του να απειλήσει. Ο 36χρονος βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Μασούρα, όμως ο Ματαντά απέκρουσε το κοντινό σουτ του.
*Στο 73΄ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ έξω από τα καρέ της Μαρσέιγ, ο Γάλλος το εκτέλεσε, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων έδιωξε με γροθιές.
*Στο 84' και ενώ ο Βαλμπουενά είχε μεταφερθεί δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
*Στο 90'-1' γίνεται φάουλ στον «μικρό μάγο», όμως δεν παρατά τη φάση και με τη βοήθεια του Ραφίνια ανακτά την κατοχή και από τα δεξιά έκανε τη σέντρα-διαβήτη για το κεφάλι του Χασάν, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μαρσέιγ.
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα