Ολυμπιακός - Μαρσέιγ: Οι... ακτίνες των ερυθρόλευκων με MVP Βαλμπουενά

Gazzetta team
Ολυμπιακός - Μαρσέιγ: Οι... ακτίνες των ερυθρόλευκων με MVP Βαλμπουενά

bet365

Διαβάστε στο gazzetta.gr την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στη νίκη με 1-0 επί της Μαρσέιγ για την πρώτη αγωνιστική του ομίλου του Champions League.

Σα: Στο πρώτο μέρος δεν χρειάστηκε να επέμβει πέρα από ένα εύκολο μπλοκάρισμα σε εκτέλεση φάουλ του Παγέ. Στο δεύτερο είχε μια σημαντική απόκρουση σταματώντας το τετ-α-τετ του Μπενεντέτο που ήταν καθοριστική.

Ραφίνια: Αμυντικά είχε θέματα στο πρώτο μέρος, ενώ επιθετικά από την πλευρά του δεν έβγαζε κάτι απειλητικό για τη Μαρσέιγ. Στο δεύτερο ανέβηκε και αυτός όπως και οι συμπαίκτες του.

Σεμέδο: Δέχθηκε πρέσινγκ από τους επιθετικούς της Μαρσέιγ, ωστόσο προσπαθούσε να χτίσει από πίσω κατεβάζοντας την μπάλα και επιχειρώντας βαθιές μπαλιές.

Μπα: Και αυτός δέχθηκε πρέσινγκ από τους επιθετικούς της Μαρσέιγ. Φαινόταν πάντως πως δεν είχε καθαρό μυαλό τόσο στα ανασταλτικά του καθήκοντα όσο και στο χτίσιμο του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο πάταγε καλύτερα.

Χολέμπας: Είχε αρκετή δουλειά στο πρώτο μέρος καθώς η Μαρσέιγ έπαιζε συνεχώς από την πλευρά του, με συνέπεια να περιοριστεί στα αμυντικά του καθήκοντα. Στο δεύτερο δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Μπουχαλάκης: Ξεκίνησε κάπως... μουδιασμένα, ωστόσο στη συνέχεια είχε ένα καλό σουτ στο ξεκίνημα, ενώ είχε τον κλασικό ρόλο, κλείνοντας εξαιρετικά τους χώρους στον άξονα και μοιράζοντας την μπάλα αριστερά και δεξιά στο κέντρο για να γίνει παιχνίδι.

Εμβιλά: Πήγε καλά από το πρώτο μέρος προσπαθώντας να φτάσει είτε στα όρια της περιοχής είτε να πατήσει εντός αυτής. Είχε την πρώτη τελική του Ολυμπιακού στο ματς σε μια ωραία προσπάθεια, μοίραζε πάσες στο κέντρο, κλείνοντας και τους χώρους, ενώ... έβλεπε γήπεδο.

Βαλμπουενά: Ο MVP του Ολυμπιακού. Παρότι τον έκλειναν από το ξεκίνημα και δύο παίκτες αυτός ήταν κλασικά κινητικός τόσο στον άξονα όσο και στα αριστερά. Ζητούσε μπάλες, συνδυαζόταν, προσπαθούσε να δημιουργήσει και πίεζε για την ανάκτηση της μπάλας. Θα μπορούσε να είχε βρει δίχτυα στη μεγάλη φάση που είχε στο δεύτερο μέρος, ενώ παραλίγο να φτιάξει το γκολ στη σέντρα του στον Ελ Αραμπί. Στην επόμενη ωστόσο που δημιούργησε ο Χασάν δεν αστόχησε με τον Γάλλο άσο να καταγράφει ασίστ. Αντικαταστάθηκε στις καθυστερήσεις από τον Σισέ.

Μασούρας: Είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με μια πολύ επικίνδυνη σέντρα στη φάση του Εμβιλά και ένα ωραίο γύρισμα στην ευκαιρία του Ελ Αραμπί ενώ βοηθούσε και ανασταλτικά στην πλευρά του. Και στο δεύτερο τα πήγε μια χαρά φτιάχνοντας την ευκαιρία του Βαλμπουενά. Αντικαταστάθηκε από τον Χασάν στο 84' όταν ο Μαρτίνς θέλησε να κάνει τον Ολυμπιακό ακόμα πιο επιθετικό ψάχνοντας το γκολ στα τελευταία λεπτά.

Ραντζέλοβιτς: Στο πρώτο μέρος δεν βοηθούσε καθόλου ούτε ανασταλτικά ούτε επιθετικά. Στο δεύτερο ήταν πιο κινητικός, αλλά όχι και ουσιαστικός. Αντικαταστάθηκε από τον Φορτούνη στο 78'.

Ελ Αραμπί: Περίμενε στην περιοχή για να... χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή και θα έπρεπε να το είχε κάνει για την κλάση του στο γύρισμα του Μασούρα. Από δικό του λάθος ξεκινάει η μεγάλη ευκαιρία της Μαρσέιγ στο ξεκίνημα του β' μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε ακόμα μια χαμένη ευκαιρία στην κεφαλιά μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά. Αντικαταστάθηκε στις καθυστερήσεις από τον Βινάγκρε.

Αλλαγές:

Φορτούνης: Πέρασε στο 78' στη θέση του Ραντζέλοβιτς, παίζοντας στον άξονα με τον Βαλμπουενά να τραβιέται στη δεξιά πτέρυγα, κρατούσε μπάλες και προσπαθούσε να δημιουργήσει.

Χασάν: Χρυσή αλλαγή! Πέρασε στη θέση του Μασούρα στο 84' με τον Μαρτίνς να ψάχνει το γκολ στα τελευταία λεπτά και το βρήκε στην κεφαλιά του έπειτα από τη σέντρα του Βαλμπουενά. Αυτό ζητάς από τον επιθετικό σου και ο Αιγύπτιος το πέτυχε.

Σισέ: Πέρασε στις καθυστερήσεις στη θέση του Βαλμπουενά ώστε ο Ολυμπιακός να κρατήσει το 1-0. Δεν μπορεί να κριθεί για τον χρόνο που αγωνίστηκε.

Βινάγκρε: Πέρασε στις καθυστερήσεις στη θέση του Ελ Αραμπί. Δεν μπορεί να κριθεί για τον χρόνο που αγωνίστηκε.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα