Μάντσεστερ Σίτι – Πόρτο 3-1: Ανατροπή και ποδαρικό με νίκη – ανάσα (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μάντσεστερ Σίτι – Πόρτο 3-1: Ανατροπή και ποδαρικό με νίκη – ανάσα (vids)

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι τα... χρειάστηκε κόντρα στην Πόρτο, αλλά με φάουλ – ποίημα του Ιλκάι Γκιντογκάν έφτασε στην ανατροπή και δείχνει με το «καλημέρα» του τρίτου ομίλου ποιος είναι το αφεντικό, ούσα στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό.

Χωρίς τον Κέβιν ντε Μπρόινε, η Μάντσεστερ Σίτι χάνει πολλή από την δύναμή της, όπως επιβεβαίωσε και στην πρεμιέρα της στο Champions League, όπου τα... χρειάστηκε για να κάμψει την αντίσταση της Πόρτο (3-1) στο «Έτιχαντ», ξεκινώντας πάντως με νίκη κορυφής στον τρίτο όμιλο, ούσα πρώτη μαζί με τον Ολυμπιακό.

Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο, για πρώτη φορά από τότε που κάθεται στον πάγκο των Δράκων, ξεκίνησε με διάταξη 3-5-2, αιφνιδιάζοντας τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους Πολίτες, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Ο πλήρης αιφνιδιασμός, βεβαίως, ήρθε στο 14ο λεπτό, όταν ο Λουίς Ντίας με πολύ ωραίο διαγώνια κίνηση πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Έντερσον και έγινε ο τρίτος Κολομβιανός που σκοράρει στο ντεμπούτο του στο Champions League, μετά τους Φαουστίνο Ασπρίγια (το 1997 με τη Νιουκάστλ) και Τζον Λουκουμί (το 2019 με την Γκενκ).

Η χαρά των νταμπλούχων Πορτογαλίας κράτησε μόλις εφτά λεπτά, όσα χρειάστηκε ο Πέπε για να θυμηθεί τα (σκληρά) νιάτα του και να κάνει ένα αχρείαστο φάουλ – πέναλτι στον Ραχίμ Στέρλινγκ.

Ο Σέρχιο Αγουέρο, από την άσπρη βούλα, σκόραρε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς από τις 22 Οκτωβρίου του 2019 (ένας χρόνος, παρά μια ημέρα!) και μπήκε στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ των Κυπέλλων Ευρώπης με 62 γκολ (σε 102 ματς), όσα και ο Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ (αυτός σε 92 παιχνίδια).

Παρά την γρήγορη ισοφάριση, η Σίτι δεν απείλησε εκ νέου στο πρώτο ημίχρονο την εστία του Αγουστίν Μαρτσεσίν, σε αντίθεση με την Πόρτο, η οποία με την διάταξη που επέλεξε ο Κονσεϊσάο ήταν πολύ σταθερή στην άμυνα και επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

ΦΑΟΥΛΑΡΑ – ΛΥΤΡΩΣΗ

Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου όμως η Σίτι κατάφερε να είναι πιο αποτελεσματική και να φτάσει στην ανατροπή και, εντέλει, στη νίκη. Ο Ιλκάι Γκιντογκάν, με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ (65'), υπενθύμισε και με γκολ πόσο σημαντικός είναι για τους Πολίτες.

Η Πόρτο προσπάθησε ανεπιτυχώς να αντιδράσει, στο 68' ο Γκουαρδιόλα έβαλε ως αλλαγές τους Φιλ Φόντεν και Φεράν Τόρες και, πέντε λεπτά αργότερα, οι δύο τους συνδυάστηκαν άψογα, με τον Ισπανό να «κλειδώνει» τη νίκη για την Σίτι.

Το φινάλε, πάντως, δεν ήταν το ιδεατό για τους γηπεδούχους, αφού ο Φερναντίνιο άντεξε μόλις πέντε λεπτά στο γήπεδο και αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό, δίνοντας την θέση του στον Τζον Στόουνς.

Δείτε ξανά ΕΔΩ το LIVE της πρώτης αγωνιστικής του Champions League.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Ντίας, Γαρθία, Κανσέλο – Γκιντογκάν (68' Φόντεν), Ρόδρι (85' Φερναντίνιο / 90' λ. τρ. Στόουνς) – Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ – Αγουέρο (68' Φεράν Τόρες).

Πόρτο (Σέρζιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν – Μπεμπά, Πέπε, Σαρ (80' Εβανίλσον) – Κορόνα (77' Νανού), Ουρίμπε, Σέρζιο Ολιβέιρα, Ζαϊντού (77' Νακατζίμα) – Φάμπιο Βιέιρα (77' Ταρεμί), Μαρεγκά, Λουίς Ντίας (55' Μαναφά).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα