Μαρσέιγ: Ποιοτική μεν, αλλά με αστοχίες και μετριότητα... (pics & vids)

Μαρσέιγ: Ποιοτική μεν, αλλά με αστοχίες και μετριότητα... (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μαρσέιγ: Ποιοτική μεν, αλλά με αστοχίες και μετριότητα... (pics & vids)

bet365

Η Μαρσέιγ είναι η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League, έχει ανεκμετάλλευτη ποιότητα στο ρόστερ, έχει όμως και πολύ σοβαρά θέματα που ακόμα ψάχνει τρόπους να λύσει...
Συναρπαστικότερο παιχνίδι με Stop Loss, Partial και Auto Cash Out* (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Ματιέ Βαλμπουενά συναντά μια ομάδα με την οποία έχει να θυμάται πολλές στιγμές στο πέρασμά του από εκεί, ωστόσο, πλέον είναι χρέος του να βοηθήσει τον Ολυμπιακό απέναντι στους Μασσαλούς.

Ο γαλλικός σύλλογος κοντράρεται με τους Πειραιώτες σε μια περίοδο που κάθε άλλο παρά ιδανική μπορεί να την χαρακτηρίσει κανείς, με τον Βίλας Μπόας και τους ποδοσφαιριστές του να γνωρίζουν τη σημασία του θετικού αποτελέσματος αλλά και τις αδυναμίες που συχνά – πυκνά παρουσιάζουν αποτυγχάνοντας να φτάσουν στον στόχο τους.

Το παζλ της επικρατούσας κατάστασης στην Μαρσέιγ, λοιπόν, έχει ως εξής...

Ταλαιπωρήθηκε με τον κορονοϊό

Στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, η Μαρσέιγ ήρθε αντιμέτωπη με την πανδημία και παρουσιάστηκαν κρούσματα στο εσωτερικό της ομάδας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ν' αναβληθεί και η πρώτη αναμέτρηση για το νέο πρωτάθλημα της Ligue1, κόντρα στην Σεντ Ετιέν, ενώ, οι ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν θετικό αποτέλεσμα σε τεστ ανίχνευσης Covid-19 έφτασαν τους πέντε. Ανάμεσά τους ήταν και οι Μανταντά και Παγιέ. Παρ' όλα αυτά, όταν έφτασε η στιγμή να μπει στο γήπεδο και να κάνει... αργοπορημένη πρεμιέρα στο πρωτάθλημα απέναντι στην Μπρεστ, κατάφερε, τότε, να κάνει καλό ποδαρικό και να εκκινήσει με νίκη την ποδοσφαιρική χρονιά.

Οι τριγμοί για τον Βίλας – Μπόας... μπήκαν σε αναβολή

Φαινόταν σχεδόν δεδομένο μέσα στο καλοκαίρι πως η φετινή σεζόν θα ξεκινούσε για τους Μασσαλούς με νέο προπονητή. Κι αυτό γιατί διοικητικά γινόταν... μπάχαλο. Ο Αντρέ ΒίλαςΜπόας φερόταν να βρίσκεται πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου από τον σύλλογο μετά και την αποχώρηση του Θουμπιθαρέτα, με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ να φιγουράρει ως υποψήφιος αντικαταστάτης του. Παρ' όλα αυτά, ο Πορτογάλος τεχνικός συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του στην Μαρσέιγ, έπειτα από αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους οπαδούς και μια γενική αναταραχή στην ομάδα. Ναι μεν πέρυσι η σεζόν πήγε αρκετά καλά, αλλά φέτος ο κόουτς δείχνει να ... ψάχνεται στην κεφαλή της ομάδας.

Μπελάδες με το Financial Fair Play

Φαίνεται πως σε κάθε κομμάτι αυτής της Μαρσέιγ υπάρχουν προβλήματα που χρειάζονται διαχείριση και αντιμετώπιση και κάθε άλλο παρά ήρεμα είναι τα πράγματα. Ακόμα και στο οικονομικό τοπίο, ήρθε η... κατραπακιά, αν και τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα αν άκουγε από την UEFA πως θα της απαγορευόταν η συμμετοχή στο φετινό Champions League. Καταφέρνει να παίξει στο λαμπερό τουρνουά, όμως, έχοντας παραβιάσει κανονισμούς του Financial Fair Play, η Μαρσέιγ κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 3 εκατομμυρίων ευρώ και το 15% των εσόδων της από τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους! Μπλέξιμο...

Έκλαμψη στο ντέρμπι και... κατηφόρα

Το απίστευτα επεισοδιακό ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν πριν από λίγο καιρό, στις αρχές του Σεπτέμβρη, βρήκε την Μαρσέιγ να πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη κόντρα στο σύνολο του Τούχελ για πρώτη φορά έπειτα από εννέα χρόνια! Βέβαια, το... τρίτο ημίχρονο ήταν πλούσιο. Έπειτα από τη σύρραξη των παικτών των δύο ομάδων, το ξύλο, τις... αερομπουνιές και τις αποβολές από τον ρέφερι, ο Νεϊμάρ κατηγόρησε τον Άλβαρο Γκονζάλες για ρατσιστική επίθεση, η οποία όμως δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί ούτε καν από το βίντεο. Ο Ντι Μαρία τιμωρήθηκε επειδή έφτυσε τον αμυντικό της Μαρσέιγ και οι Μασσαλοί έδειχναν έτοιμοι για... τσαμπουκά και δυναμισμό τη φετινή σεζόν.

Μάταια... Οι επόμενες αγωνιστικές κύλησαν με την ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας κυρίως ν' αποφεύγει τις ήττες και να θεωρείται κερδισμένη από τους βαθμούς που έπαιρνε, παρά ως αδικημένη για απώλεια πόντων που άξιζε και δεν κατάφερε να πάρει. Ήττα από την Σεντ Ετιέν εντός έδρας με σκορ 2-0, τρεις διαδοχικές ισοπαλίες με το σκορ στο 1-1 κόντρα σε Λιλ, Μετς και Λυών και παραμονές του αγώνα με τον Ολυμπιακό ήρθε «τρίποντο» - ανάσα με το 3-1 απέναντι στην Μπορντό.

Γκολ... με το σταγονόμετρο

Μην περιμένει κανείς να δει κάποιον... δεινό σκόρερ τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Μαρσέιγ. Οι αριθμοί είναι τέτοιοι που φυσικά δεν τιμούν καθόλου τους Μασσαλούς, όσο κι αν πριν από λίγες μέρες πέτυχαν τρία γκολ κόντρα στην Μπορντό για να πάρουν ψυχολογία και ν' αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Ο Φλοριάν Τοβέν είναι εκείνος που έχει σκοράρει περισσότερο από κάθε άλλον, έχοντας... μόλις τρία γκολ, ενώ, δεύτερος έρχεται ο ΤσαλέταΤσαρ με δύο τέρματα. Από ένα έχουν εν συνεχεία οι Σανσόν, Παγιέ και Ζερμέν. Ο Τοβέν, είναι πρώτος και στις ασίστ αυτή τη στιγμή έχοντας «σερβίρει»... τέσσερα γκολ, ένα περισσότερο από αυτά που έχει πετύχει! Ο Σανσόν έχει 2 ασίστ και από μία οι Παγιέ, Ράντονιτς και Σακάι... Όσο για τον Μπενεντέτο και τον χαμό που είχε γίνει στη μεταγραφή του έπειτα από τα εκπληκτικά πράγματα που έκανε με την Μπόκα, ο Αργεντινός έχει χαθεί παντελώς από το προσκήνιο και όσα κάνει αποτελούν... στιγμιαίες θετικές εμπνεύσεις.

Έδωσε 8 εκατομμύρια για... μια συμμετοχή!

Στις μεταγραφές μέσα στο καλοκαίρι, η Μαρσέιγ δεν έκανε ιδιαίτερα πράγματα και μάλλον ούτε η προσθήκη του Αλβάρο Γκονζάλες για την άμυνα έχει ανταποδώσει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες, δεδομένων των γκολ που δέχεται η ομάδα του ΒίλαςΜπόας σε κάθε παιχνίδι. Συν τοις άλλοις, ο Ισπανός ήταν και το... μήλον της έριδος στο ντέρμπι με την Παρί προκαλώντας σάλο και εξελίξεις που ασφαλώς και προκάλεσαν αποπροσανατολισμό.

Οι Μασσαλοί, λοιπόν, πρόσφεραν 8 εκατομμύρια για να πάρουν τον 18χρονο επιθετικό – προϊό των τμημάτων υποδομής της Μποταφόγκο, Λουίς Ενρίκε Τόμας ντε Λίμα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα άκρα της γραμμής κρούσης, ήταν το ακριβότερό μεταγραφικό απόκτημα της Μαρσέιγ και έχει περιοριστεί μόλις σε μια συμμετοχή, διάρκειας τεσσάρων λεπτών! Ε, δεν το λες και επιτυχία, αν και ο Λουίς Ενρίκε προφανώς θα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στην Ευρώπη και το διαφορετικό ποδόσφαιρο...

Και μέσα σ' όλα, Μήτρογλου... παροπλισμένος

Ο Κώστας Μήτρογλου... ακόμα ανήκει στην Μαρσέιγ! Κι όμως! Είναι κομμάτι του ρόστερ της γαλλικής ομάδας! Αποτυγχάνοντας να φύγει από την Μασσαλία το φετινό καλοκαίρι, να ξεκινήσει κάτι καινούργιο για να βοηθήσει και τον εαυτό του και προφανώς να βοηθήσει και την ομάδα του με ένα ποσό που θα λάμβανε από την παραχώρησή του, ο άλλοτε «Μητρογκόλ», απλά... υπάρχει. Ο Βίλας Μπόας έχει αποφασίσει πως δεν θέλει να τον εμπιστευθεί ξανά, δεν τον υπολογίζει, αν περνούσε από το χέρι του δεν θα ήθελε να τον βλέπει ούτε στις προπονήσεις. Ο Έλληνας στράικερ, όμως, συνεχίζει να συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας λόγω... κανονισμού που αναφέρει ότι αν ένας παίκτης είναι υγιής, τότε απαγορεύεται να περιοριστεί σε ατομική δουλειά ή ν' αποκλειστεί από το γκρουπ...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα