Πώς γίνεται να χάνεις δύο ματς όταν είσαι και στα δύο καλύτερος…

Πώς γίνεται να χάνεις δύο ματς όταν είσαι και στα δύο καλύτερος…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη δεύτερη ήττα του ΠΑΟΚ από τους Ρώσους, για την αποτυχία να παίξει στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης παρά την καλή προσπάθεια και επισημαίνει μερικά πράγματα για το μέλλον αυτής της χρονιάς.
ΑΕΚ - Βόλφσμπουργκ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Έγραφα μετά το πρώτο ματς της Ρωσίας ότι… «δεν γίνεται να κάνει και στην ρεβάνς καλό ματς ο ΠΑΟΚ, αλλά να του έρθουν κόντρα όλες οι λεπτομέρειες και οι μεγάλες φάσεις». Τι το ‘θελα…

Και όμως! Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τους ομίλους χάνοντας δύο ματς από τους Ρώσους, δύο παιχνίδια στα οποία κατά γενική ομολογία (και των αντιπάλων) εκείνος είχε καλύτερη εικόνα. Όλες όμως οι μεγάλες στιγμές πήγανε προς την πλευρά της Κράσνονταρ, οι άνθρωποι της οποίας αναρωτιόνταν και χθες… πώς κέρδισαν και αυτό το ματς, μετά από όσα έγιναν για να κερδίσουν και το πρώτο!

Φυσικά και δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η τύχη! Όποιος την επικαλείται δεν νιώθει από ποδόσφαιρο. Κατά πρώτο λόγο ισχύει το… «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση». Από εκεί και πέρα τι τύχη να υπάρχει:

  • Σε ένα χαμένο πέναλτι
  • Σε ένα ανόητο πέναλτι στην άμυνα
  • Σε ένα γκολ μετά από δικό σου δοκάρι
  • Σε ένα αυτογκόλ
  • Σε ένα ακόμη γκολ πίσω, λίγα μόνο δεύτερα μετά από δικό σου κρίσιμο τέρμα που σε ανεβάζει ψυχολογικά

Ποια τύχη-ατυχία υπάρχει σε όλα αυτά; Ο Ίνγκασον μίλησε για έλλειψη εμπειρίας… Αναμενόμενο δεν είναι;

Το ποδόσφαιρο όσο ανεβαίνει το επίπεδο είναι… στιγμές και αυτές τις έχει μαζί του ο πιο ικανός, ο πιο αποτελεσματικός, φυσικά και ο πιο έμπειρος.

Στο ποδόσφαιρο και σε πολλά ματς, οι πιο μεγάλες ομάδες «δουλεύουν» λίγο μέσα στο γήπεδο και παίρνουν πολλά. Αυτό γίνεται γιατί είναι αποτελεσματικές, γιατί έχουν μεγάλους και έμπειρους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ δούλεψε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με την Κράσνονταρ, είχε σωστό σχέδιο, είχε περίπου 30 τελικές στα δύο ματς, ήταν καλός και στην κόντρα και σε σετ παιχνίδι, δεν απειλήθηκε από καθαρές φάσεις των αντιπάλων, αλλά… κατάφερε να τα χάσει και τα δύο ματς!

Κρίμα για τον ΠΑΟΚ. Έγραφα και χθες ότι… δεν με νοιάζει καθόλου ο τρόπος που μπορεί να περάσει, άρα και τώρα δεν υπάρχει μεγάλη διάθεση ανάλυσης του αποκλεισμού από αυτή την ομάδα που ΔΕΝ ήταν καλύτερη του ΠΑΟΚ, αλλά είχε καλύτερους-πιο ποιοτικούς και πιο έμπειρους παίκτες μπροστά που τιμώρησαν όλες τις ολιγωρίες του ΠΑΟΚ, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους. Οι οποίοι και χθες ήταν σα να «έπρεπε» να περάσουν χωρίς κανέναν παρόντα της προηγούμενης ομάδας. Πώς έτυχε και στο κρίσιμο σημείο βγήκαν Πέλκας, Κρέσπο, Βαρέλα;)

Υπάρχει μεγάλη πίκρα και απογοήτευση και φυσικά είναι ανόητο να γίνονται προσπάθειες για να γραφθούν λέξεις… παρηγοριάς προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Κούρασαν όλα αυτά. Η αποτυχία του ΠΑΟΚ -τόσα χρόνια- να παίξει στους ομίλους του Champions League είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και δεν αυτό δεν μειώνεται με ΤΙΠΟΤΑ. (Και πρόπερσι η ομαδάρα του ΠΑΟΚ είχε πάρα πολύ καλή πορεία, απέκλεισε σε διπλά ματς με τρεις νίκες και μία ισοπαλία Βασιλεία και Σπαρτάκ, πήρε και ισοπαλία στην Πορτογαλία, αλλά μετά από καιρό, όλοι ξέχασαν τις νίκες και θυμούνται μόνο το τελευταίο -μαγικό και εκείνο- 1-4!)

Τώρα που τελείωσαν τα προκριματικά πρέπει αντικειμενικά να παραδεχθούμε ότι η φετινή καλοκαιρινή πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη ήταν καλή. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ως αδύναμος στο γκρουπ των μη πρωταθλητών από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και έφθασε μέχρι τα πλέι οφ, κάνοντας ταυτόχρονα ΜΕΙΩΣΗ του μπάτζετ και πολύ μεγάλη ανανέωση του ρόστερ του. Όπως καταλαβαίνετε, αν κατάφερνε να πετύχει φέτος αυτόν τον στόχο, θα μιλούσαμε για θαύμα. Όπως ακριβώς το είπε και ο Ρέμπε δηλαδή, δείγμα του τι πίστευε και η διοίκηση, που πέτυχε τον οικονομικό της στόχο και θα κερδίσει αρκετά χρήματα.

Από εδώ και πέρα όμως ΟΛΟΙ θα πρέπει να προσέξουν ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ την ομάδα. Το ταμείο σώθηκε και θα ισορροπήσει καλύτερα, αλλά η ΟΜΑΔΑ στη σεζόν που έρχεται θα χρειαστεί πάρα πολύ μεγάλη στήριξη και προσοχή.

Την οποία ομάδα για παράδειγμα ΔΕΝ πρόσεξαν στην υπόθεση Άκπομ, εκεί όπου επειδή δεν έγιναν σωστοί υπολογισμοί για την πώληση και την αντικατάσταση, τελικά έχασε η ΠΑΕ και οικονομικά, αφού ξόδεψε πολλά περισσότερα για τον αντικαταστάτη, από αυτά που κέρδισε από τον Άγγλο που τώρα παίζει στη Μίντλεσμπρο.

Τελείωσαν όλα αυτά για τον ΠΑΟΚ και επανέρχομαι σε όσα γράφω εδώ και εβδομάδες για το ροστερ και το πώς έχει διαμορφωθεί με ΚΥΡΙΟ στόχο να κερδίσει ο ΠΑΟΚ χρήματα (το παραδέχθηκε και ο προπονητής) που αργότερα θα οδηγήσουν και στη δημιουργία μίας νέας μεγάλης ομάδας, κάτι για το οποίο θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή από όλους.

Οι προκρίσεις στις περασμένες φάσεις ήρθαν σε δύο βραδιές και μπράβο σε όλους για όσα κατάφεραν και για το ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει στους ομίλους του Europa League. Επιτυχία είναι αυτή, σε όποιον ψύχραιμα παρατηρεί τον ΠΑΟΚ.

Από εδώ και πέρα όμως ΠΡΟΣΟΧΗ στο πρωτάθλημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ στην αναμενόμενη αστάθεια που θα συνεχίσει να έχει η ομάδα της οποίας ΚΑΙ ο προπονητής είπε την Τρίτη ότι… «παίζοντας σε δύο διοργανώσεις θα χρειαστούμε και εμπειρία».

Και φυσικά ΠΡΟΣΟΧΗ μην «καούν» οι νέοι από τις δυσκολίες που θα συναντήσουν σε αυτή την ασταθή πορεία που έρχεται. Βοηθήστε τους. Προστατέψτε τους

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.