Το «σχέδιο» ήταν ο Ολυμπιακός να έμενε εκτός Ευρώπης!!! Κούνια που τους κούναγε!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το «σχέδιο» ήταν ο Ολυμπιακός να έμενε εκτός Ευρώπης!!! Κούνια που τους κούναγε!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την αθώωση-δικαίωση του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη, αλλά και για το τι περίμενε η «εξυγίανση»…

Η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας ήταν απολύτως αναμενόμενη. Πολύ απλά γιατί επί της ουσίας δεν υπήρχε καμία υπόθεση για δήθεν στημένα παιχνίδια και δήθεν χειραγώγηση αγώνων!

Χθες στο ραδιόφωνο, επανέλαβα ό,τι είχα πει σε ανύποπτο χρόνο: ότι δεν υπήρχε περίπτωση Έλληνας δικαστής να έβγαζε διαφορετική απόφαση, με βάση τα δήθεν στοιχεία που υπήρχαν ενώπιον του δικαστηρίου του. Και το ίδιο θεωρώ ότι ισχύει κι ενόψει της απόφασης της ποινικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση-άλλωστε παρακολουθούμε την διαδικασία της δίκης, τις καταθέσεις των μαρτύρων κλπ, κλπ και καταλαβαίνουμε όλοι το πολύ απλό ότι «δεν υπάρχει καμία υπόθεση».

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, όμως, και οι προσωπικοί εχθροί του Β. Μαρινάκη, είχαν επενδύσει ακριβώς πάνω στην απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, που την περίμεναν όλο το καλοκαίρι, έχοντας κάνει σημαία την εισήγηση της ερευνήτριας της Επιτροπής-που βέβαια ήταν μία απλή εισήγηση.

Θέλετε την άποψη μου, για το ποιος ήταν ο κρυφός στόχος, και πόθος, της εξυγίανσης; Πολύ απλά, να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός Ευρώπης!

Τι περίμεναν, πως και πως; Μα μία απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, που θα τους έδινε το δικαίωμα να «κυνηγήσουν» τον Ολυμπιακό στην ΟΥΕΦΑ. Όχι, μην είστε κουτοί, δεν περίμεναν ποτέ να…υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός! Δεν είναι βλάκες. Ήξεραν ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Αυτό που προσδοκούσαν, πραγματικά χωρίς μπορώ να καταλάβω με ποια λογική, ήταν μία κάποιας μορφής έστω τιμωρία του Μαρινάκη. Να έβγαινε ρε παιδί μου μία απόφαση στην οποία θα υπήρχε έστω και η μικρότερης μορφής καταδίκη, η πιο ανώδυνη, αλλά καταδίκη, για τον Μαρινάκη.

Και μετά να την έπαιρναν αυτή την απόφαση και να πήγαιναν στην ΟΥΕΦΑ. Και να ζητούσαν από την ΟΥΕΦΑ να θέσει τον Ολυμπιακό εκτός Κυπέλλων Ευρώπης, επικαλούμενοι κάποιους κανονισμούς της, που κατά την γνώμη τους θα έπρεπε και καλά να εφαρμοστούν στη συγκεκριμένη υπόθεση, λόγω της όποιας καταδίκης του ιδιοκτήτη του.. Προσέξτε δε, ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή Επιτροπή Εφέσεων στην ΕΠΟ-κι ούτε πρόκειται να υπάρξει μέχρι και τέλη Οκτώβρη!!! Άρα, οι εφέσεις του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη δεν θα μπορούσαν να εκδικαστούν! Κι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού πόνταραν και στο ότι η ΟΥΕΦΑ θα έπρεπε έτσι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια να ασχοληθεί με μία καταγγελία κατά του Ολυμπιακού κι αίτημα αποβολής του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά από εκείνο του Παναθηναϊκού το 2016.

Καταλαβαίνετε ποιο ήταν το σχέδιο, ο στόχος, της δήθεν εξυγίανσης που λυμαίνεται τέσσερα χρόνια τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο; Να πληγεί διπλά ο Ολυμπιακός. Πρώτα, το γόητρο του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου και του ηγέτη του και στη συνέχεια το ταμείο του, με έναν αποκλεισμό από τα Κύπελλα Ευρώπης, με απόφαση της ΟΥΕΦΑ, που θα στηρίζονταν σε μία απόφαση καταδίκης από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Όποιος διάβαζε τα ψιλά γράμματα κάποιων ρεπορτάζ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κι όποιος έβλεπε το μπούλινγκ διάφορων στην Επιτροπή «γιατί αργεί την απόφαση» κλπ, είχε αντιληφθεί τι έπαιζε, αλλά και τι καταγγελίες ετοιμάζονταν από την γνωστή κατεύθυνση…

Τι συνέβη τελικά; Πολύ απλά, έφαγαν τα μούτρα τους. Γιατί, επαναλαμβάνω, κανείς δικαστής δεν θα μπορούσε να πάρει άλλη απόφαση από αυτή που πήραν οι αξιότιμοι δικαστές της Επιτροπής Δεοντολογίας. Ο Ολυμπιακός κι ο Μαρινάκης είχαν το δίκιο με το μέρος τους. Όλη η «υπόθεση» ήταν μία κατασκευασμένη ιστορία. Επειδή κάποιοι ήθελαν, με τα «μου είπε ο Γεωργέας…» και «μου είπε ο Σα Πίντο…» και «νομίζω το ένα και νομίζω το άλλο…», να κατασκευάσουν μία απίθανη ιστορία, θα καταστρέφονταν ο Ολυμπιακός κι ο πρόεδρος του;

Κούνια που τους κούναγε! Έριχναν λάσπη τόσα χρόνια, ήθελαν τον Ολυμπιακό και τον ιδιοκτήτη του σε ομηρία, αλλά τελικά έμειναν όπως τους άξιζε, με τη λάσπη στα χέρια…

Τέλος πάντων, να πάμε και στο αγωνιστικό κομμάτι, γιατί απόψε ο Ολυμπιακός έχει πάλι παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη. Ο δε Μαρινάκης την τελευταία φορά που πήγε στο Ρέντη έκανε μία πολύ σοβαρή επισήμανση στους παίκτες: «Έχουμε μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες της νέας σεζόν πέντε σημαντικά παιχνίδια, τα δύο για τα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ και τα τρία για το πρωτάθλημα. Και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο ξεκίνημα».

Πέρασαν ο Αστέρας Τρίπολης και το πρώτο παιχνίδι με την Ομόνοια κι υπάρχουν ακόμη τρία παιχνίδια μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις Εθνικές ομάδες: απόψε λοιπόν με τον Παναιτωλικό, την Τρίτη στη Λευκωσία με την Ομόνοια και την άλλη Κυριακή με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Εξυπακούεται ότι ο Ολυμπιακός θέλει άλλες τρεις νίκες, μετά τις δύο στα δύο πρώτα ματς. Αλλά με τα παιχνίδια τόσο κοντά το ένα με το άλλο και τους νταμπλούχους να έχουν κάνει την πιο «περίεργη» προετοιμασία ever, εύκολο παιχνίδι αυτή την εποχή δεν υπάρχει.

Ο δε Παναιτωλικός δεν έχει καθόλου κακή ομάδα. Όπως το είδαμε και στο πόσο πολύ δυσκόλεψε την ΑΕΚ, που πρέπει να νιώθει πολύ τυχερή που πήρε το τρίποντο στο Αγρίνιο την περασμένη αγωνιστική. Ένας Παναιτωλικός, που εξωαγωνιστικά και όλως τυχαίως σε όλες τις ψηφοφορίες στη Λίγκα ψηφίζει πάντοτε το αντίθετο από τον Ολυμπιακό και που αγωνιστικά είναι μία ομάδα που με κάποιον τρόπο ζορίζει περισσότερο τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη, παρά μέσα στο Αγρίνιο!

Είναι φοβερό, αλλά έτσι συμβαίνει: στις πέντε τελευταίες επισκέψεις του στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός έχει πέντε νίκες με γκολ 19-3 (3-0, 5-0, 4-1, 2-0, 5-2)!!! Αντίθετα, μέσα στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός σε οκτώ πρωταθλήματα έχει μόνο μία άνετη νίκη (4-0) και εφτά νίκες με 2-0 (το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις), 2-1, 3-1 (με το σκορ 1-1 ως το 85’), 1-0, 2-0 (το δεύτερο γκολ πάλι στις καθυστερήσεις), 2-1 και 2-0 (με το 0-0 να μένει έως το 65’)!!!

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι σήμερα σοβαρός, καλός κι αποφασιστικός, ώστε να μην πατήσει όπως ο ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα με τον Ατρόμητο στην Τούμπα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.