Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε «ακτίνες»

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε «ακτίνες»

Gazzetta team
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε «ακτίνες»

bet365

Το gazzetta.gr... σκιαγραφεί την εμφάνιση των Θεσσαλονικιών στην μεγάλη αποψινή τους βραδιά, όπου κέρδισαν την Μπενφίκα με 2-1
Φανταστικός... Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Μπενφίκα με 2-1 και προκρίθηκε στα play off του Champions League, μετά από ένα ματς που τα είδαμε όλα. Ναι, στο πρώτο ημίχρονο δεν κράτησε μπάλα (72% η κατοχή υπέρ των «αετών»), του έλειπε το «καθαρό μυαλό» και πιέστηκε, όμως στο δεύτερο ξεδίπλωσε τις αρετές του και έφτασε στη μεγάλη νίκη. Μάλιστα εκ των υστέρων μπορεί και να ειπωθεί πως έδωσε την μπάλα στους αντιπάλους του και... περίμενε. Αλλωστε στο κακό του διάστημα απειλήθηκε μόνο με μακρινά σουτ ή στατικές μπάλες. Το gazzetta.gr περνά από... ακτίνες τους αποψινούς θριαμβευτές.
Ζ. ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ
Μέχρι οι συμπαίκτες του να «καθαρίσουν» το ματς, εκείνος ήταν που κράτησε την ομάδα του όρθια και ήταν εκ των κορυφαίων. Στο πρώτο ημίχρονο αντέδρασε σωστά και ωραία στα σουτ των Τααράμπ (25'), Πεντρίνιο (42'), ενώ στο 57' απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό πλασέ του Πεντρίνιο. Σταθερότατος, δεν φέρει ευθύνη για το γκολ της Μπενφίκα.
ΚΡΕΣΠΟ
Ξεκίνησε ως δεξιός μπακ-χαφ με τριάδα στα στόπερ και αυτόματα γίνεται αντιληπτό πως δεν έπαιξε στην κλασική του θέση. Χρειάστηκε χρόνο και στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε προβλήματα. Ομως στο δεύτερο ισχύει ότι για όλον τον ΠΑΟΚ. Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του.
ΙΝΓΚΑΣΟΝ
Εκ των κορυφαίων ή πιο σωστά ξεχώρισε από όλους τους συμπαίκτες του που τα πήγαν πολύ καλά. Δεξιός στόπερ σε τριάδα, στον αέρα «έχασε» ελάχιστες μονομαχίες και μέσα από το κουτί η Μπενφίκα δεν φάνηκε απειλητική. Η μόνη φορά που ίσως απώλεσε την αυτοσυγκέντρωσή του ήταν η φάση του 57΄με τον Πεντρίνιο, αλλά «καθάρισε» ο Ζίβκοβιτς.
ΒΑΡΕΛΑ
Ο κεντρικός στόπερ της τριάδας, προσέθεσε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Στον αέρα ήταν καθοριστικός, στο δεύτερο μισό ανέβηκε όπως και όλη η ομάδα και παίρνει το credit του μηδέν παθητικού.
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Ο τρίτος της... παρέας των κεντρικών αμυντικών. Απείλησε στο 16' με κεφαλιά και στο 27' ήταν η πρώτη φορά που «έχασε» τον Σεφέροβιτς στον αγώνα. Το κορυφαίο του ίσως stop στον αγώνα ήταν στο 32' σε γύρισμα του Πίτσι, σε ένα διάστημα που πίεζαν οι φιλοξενούμενοι. Στο δεύτερο μισό πάτησε... γκάζι όπως όλος ο ΠΑΟΚ. Πάντως «έχασε» τον Ράφα Σίβα στη φάση που μείωσε η Μπενφίκα.
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Από που να... ξεκινήσει κανείς. Στο πρώτο μισό, ελέω της συνολικής εικόνας του ΠΑΟΚ, δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες. Στο δεύτερο όμως έκανε ΜΑΤΣΑΡΑ. Με το «καλημέρα», στο 46', πλαγιοκόπησε σε καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ και μετά έκανε άνω κάτω την άμυνα της Μπενφίκα. Η φάση του αυτογκόλ του Βερτόκεν ξεκινά από δική του ενέργεια-κούρσα, όπου έκοψε την μπάλα για τον Ακπομ, πάτησε περιοχή και πρέσαρε τον Βέλγο στόπερ για το αυτογκόλ. Στο δεύτερο βγάζει υπέροχα τον Ζίβκοβιτς στο τρανζίσιον και άπλωσε πολύ όμορφα το παιχνίδι της ομάδας του. Ο κορυφαίος του γηπέδου.
ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ
Εκανε, αυτό που λέμε, την «αθόρυβη δουλειά». Στο πρώτο μισό είχε προβλήματα, όπως ομολογουμένως όλος ο ΠΑΟΚ. To ποαστό πετυχημένων μεταβιβάσεών των γηπεδούχων δεν ξεπερνούσε το 60% και εκεί βρίσκονταν το πρόβλημα. Στο δεύτερο όμως κάλυψε χώρους, πάγωσε τον ρυθμό και η ομάδα του πήρε μέτρα στο γήπεδο. Στο 74' έφτιαξε και μία καλή στιγμή.
ΣΒΑΜΠ
Ισως και να έχει δίδυμο αδερφό και απόψε να «μοιράστηκαν» τον χρόνο συμμετοχής. Στο πρώτο μισό δεν φάνηκε, δεν κράτησε μπάλα και προσπάθησε ανεπιτυχώς να βγάλει 2-3 φορές τον Πέλκα ή τον Τζόλη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Στο δεύτερο μισό όμως... μεταμορφώθηκε. Πήρε πρωτοβουλίες, ο ΠΑΟΚ ανέκτησε μέρος της κατοχής και έπαιξε απλά. Πάγωνε τον ρυθμό, κέρδισε φάουλ που έδιναν ανάσες και ήταν εξαιρετικός.
ΠΕΛΚΑΣ
Ξεκίνησε πίσω από τον Ακπομ, μαζί με τον Τζόλη, με σκοπό να βγαίνει κρυφός φορ. Στο 4' δεν κατάφερε να απειλήσει μετά την ενέργεια του νεαρού και γενικότερα στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και να δώσει «ανάσες». Στο δεύτερο όμως ήταν ο Πέλκας που ξέρουμε. Στο 52' συνδυάστηκε ωραία με τον Τζόλη και απείλησαν, στο 56' έβγαλε με αξιώσεις τον ΠΑΟΚ στο τρανζίσιον, πήρε την κατοχή και ήταν αρκετά καλός. Αντικαταστάθηκε στο 66'.
ΤΖΟΛΗΣ
Μπήκε φουριόζος και μόλις στο 4' δημιούργησε επικίνδυνες προϋποθέσεις για την άμυνα της Μπενφίκα. Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου προσπάθησε να πιέσει, έπαιζε πίσω από τον Ακπομ, αλλά δεν φάνηκε. Στο δεύτερο όμως με το «καλημέρα» έδειξε τις... άγριες διαθέσεις του. «Πρωταγωνίστησε» στις φάσεις του 50' και του 52', είχε ένα σουτ άουτ στο 79' και βγήκε στο 80' γιατί είχε κουραστεί.
ΑΚΠΟΜ
Στο πρώτο ημίχρονο ήταν απομονωμένος στο «9» και δεν φάνηκε. Προσπάθησε να πιέσει την πρώτη μπάλα της Μπενφίκα, αλλά ήταν μόνος. Στο δεύτερο όμως ανέβηκε όπως και όλος ο ΠΑΟΚ. Στο 63' ήταν η μεγάλη του στιγμή. Βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, γύρισε και έδωσε την «ασίστ» για το αυτογκόλ του Βερτόκεν. Κουράστηκε και αντικαταστάθηκε στο 70'.
ΑΝ. ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ
Μπήκε στο 66' αντί του Πέλκα και πρωταγωνίστησε. Επαιξε πίσω από το «9» και έδειξε... ζεστός ώστε να «τρέξει» τον ΠΑΟΚ. Στο 68' τον έβγαλε ωραία στην κόντρα και άπλωσε το παιχνίδι του, ενώ στο 75' έβαλε τη... σφραγίδα του στον αγώνα. Υποδέχθηκε την πάσα του Γιαννούλη, ξεμαρκαρίστηκε και «εκτέλεσε» με ωραίο τελείωμα και «σκοτώνοντας» την πρώην ομάδα του.
ΣΦΙΝΤΕΡΣΚΙ
Πέρασε στο 70' στη θέση «9» και με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 1-0. Σκοπός του ήταν να πρεσάρει ψηλά, αλλά μετά το 2-0 το μόνο που ενδιέφερε άπαντες ήταν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Βοήθησε και ανασταλτικά.
ΕΣΙΤΙ
Ρίχθηκε στη «μάχη» στο 80', παίρνοντας θέση μπροστά από τα στόπερ. Γέμισε την περιοχή του ΠΑΟΚ και σκοπός επετεύχθη. Στο τέλος πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση.
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα