ΠΑΟΚ-Μπενφίκα: «Αετομαχία» με φόντο τ’ αστέρια!

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ-Μπενφίκα: «Αετομαχία» με φόντο τ’ αστέρια!

bet365

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε την Μπενφίκα για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League και μέσα σε 90 λεπτά οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν την αγωνιστική υπέρβαση.

Για τέταρτη φορά ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Μπενφίκα, το λες και deja vu, ωστόσο η «συνθήκη» της αποψινής (21:00 – OPEN TV) μεγάλης αναμέτρησης διαφέρει πολύ από τις προηγούμενες τρεις, όπου οι «Αετοί της Λισαβόνας» έκαναν το απόλυτο με τρεις νίκες στις ισάριθμες επισκέψεις τους (1999 1-2, 2014 0-1, 2018 1-4) στην Τούμπα.

Στην εποχή του κορονοϊού όλα μπορούν να συμβούν, ειδικά σ’ ένα νοκ άουτ παιχνίδι, όπου το διακύβευμα είναι το πολυπόθητο εισιτήριο για τα πλέι οφ, ένα βήμα πιο κοντά στ’ αστέρια του UEFA Champions League.

«Η Μπενφίκα είναι το φαβορί, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά», είπε ο Αμπέλ Φερέιρα έχοντας απέναντι του ένα τσούρμο από συμπατριώτες του δημοσιογράφους, που ακολουθούν παντού τους Λουζιτανούς, όπου κι αν αυτοί αγωνίζονται.

Ποιο είναι αυτό το «αλλά»; Το υψηλό κίνητρο και η θέληση που έχουν οι «ασπρόμαυροι». Ναι, όλοι συμφωνούν, ότι ο ΠΑΟΚ είναι το απόλυτο αουτσάιντερ της αναμέτρησης, αλλά… «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το μεγάλο βήμα που δεν έχει κάνει ποτέ και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε. Θέλουμε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Είμαστε ΠΑΟΚ και πρέπει να παίζουμε για τη νίκη απέναντι στην Μπενφίκα και σε οποιαδήποτε αντίπαλο», υποστήριξε με θέρμη και ένταση στη φωνή του ο Πορτογάλος τεχνικός του «Δικεφάλου».

Χαώδης απόσταση

Αν ρίξει κάποιος μια γρήγορη ματιά στα ρόστερ των δύο ομάδων, θα αντιληφθεί την τεράστια απόσταση που τις χωρίζει. Σύμφωνα με την έγκυρη και εξειδικευμένη σελίδα « transfermarkt.com» η αξία των «ασπρόμαυρων» στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανέρχεται στα 58,3 εκατ. ευρώ, την ίδια ώρα που οι Λουζιτανοί έχουν ένα ρόστερ το οποίο κοστίζει 383 εκατ. ευρώ! Σχεδόν επτά φορές παραπάνω από της ελληνικής ομάδας.

Πέραν όμως των χρημάτων και της ποιότητας υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που ενδεχομένως να καθορίσουν την εξέλιξη της (νέας) «αετομαχίας» στην άδεια Τούμπα. Μιλάμε για ένα μονό παιχνίδι. Μια κι έξω… Ενενήντα ή 120 λεπτά. Μια μάχη, ένας νικητής. Κι αυτό το παιχνίδι γίνεται στην έδρα του «Δικεφάλου», που σε σχέση με τους «Αετούς» οι ποδοσφαιριστές του έχουν βάλει δύο επίσημα 90λεπτα στα πόδια τους. Την ίδια στιγμή ο πολυδιαφημισμένος Ζόρζε Ζέσους είδε το έμψυχο υλικό του μόνο σε φιλικούς αγώνες, τους οποίους παρεμπιπτόντως τους κέρδισε όλους! «Οκτώ στα οκτώ» έκανε η Μπενφίκα μέχρι να έρθει στην Ελλάδα.

Οι «18» του «τελικού» για ΠΑΟΚ

Ο Αμπέλ Φερέιρα πήρε 18 ποδοσφαιριστές στην αποστολή για την αναμέτρηση με την Μπενφίκα, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς τον Γεωργιανό, Νίκα Νινούα, ενώ άφησε εκτός τον Λέο Ζαμπά. Εκρινε, προφανώς, ότι με τον Άντρια Ζίβκοβιτς και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι καλυμμένος για τις θέσεις στα άκρα της επίθεσης.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός είναι το πρόσωπο της αποψινής παρτίδας στην άδεια Τούμπα. Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ανήκε στην Μπενφίκα, τους ξέρει και τον ξέρουν πολύ καλά.

Το ερώτημα των τελευταίων ημερών, «ποιος θα παίξει στο δεξιό άκρο της άμυνας» παραμένει σε θεωρητική βάση, ο Φερέιρα απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα για το ποιος θα παίξει, αν και όλα δείχνουν πως ο Χοσέ Κρέσπο θα πάρει φανέλα βασικού και θα θυμηθεί την εποχή που αγωνιζόταν ως φουλ-μπακ στην Ιταλία με τη φανέλα της Μπολόνια.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που μπήκαν στην αποστολή του «Δικεφάλου» για τον σημερινό «τελικό» απουσιάζουν αυτά των Λέο Μάτος και Λευτέρη Λύρατζη, ενδεικτικό των προθέσεων του Πορτογάλου τεχνικού για το δεξιό άκρο της άμυνας. Οι 18 που συμμετέχουν είναι οι: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Εσίτι, Νινούα, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Άκπομ, Τζόλης.

Οι επιλογές του Ζέσους

Αν και δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Ζόρζε Ζέσους φαίνεται ότι θα επιλέξει να ξεκινήσει με τον ανέτοιμο, λόγω τραυματισμού, Γκριμάλδο στο αριστερό άκρο της και τον Σεφέροβιτς, αντί του Νούνιες, στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνγκεν, στην άμυνα, οι Βέιγκλ, Τααράμπτ στη μεσαία γραμμή μαζί με τους Ράφα (δεξιά), Εβέρτον (αριστερά) και τον Πίζι δεύτερο φορ αναμένεται να είναι οι υπόλοιποι εννιά στο αρχικό σχήμα για τους «Αετούς».

Διαβάστε ακόμα

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα