Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός μεταξύ δύο (!) μεγάλων ευρωπαϊκών αγώνων και για τους δύο!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός μεταξύ δύο (!) μεγάλων ευρωπαϊκών αγώνων και για τους δύο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την κλήρωση του πρωταθλήματος σε σχέση και με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους. Και καταγράφει κι ένα πολύ...«προχωρημένο» σενάριο της A Bola για τη μεταγραφή του Σεμέδο!

Έγινε λοιπόν κι η κλήρωση του πρωταθλήματος. Οπότε έχει ενδιαφέρον να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις, κυρίως γιατί «συνδέονται» τα παιχνίδια της ελληνικής Λίγκας και με τα ευρωπαϊκά, με την ιδιαιτερότητα ότι ειδικά φέτος, με τη σεζόν πιο πιεσμένη, οι ομάδες μας θα παίζουν σε μεγάλες περιόδους κάθε βδομάδα στην Ευρώπη (!) κι όχι κάθε 15 ημέρες όπως είχαμε συνηθίσει.

Κι επειδή ήδη ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ έχουν εξασφαλίσει μίνιμουμ μία θέση στο Γιουρόπα Λιγκ, είναι σημαντικό να εστιάσουμε και να δούμε κάποια δεδομένα με μεγάλη σημασία. Για παράδειγμα, το μεταξύ τους ντέρμπι στην Τούμπα το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτώβρη θα γίνει ενδιάμεσα δύο ευρωπαϊκών αγώνων τους! Δηλαδή ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ θα παίξουν το τριήμερο 20-22 Οκτώβρη Ευρώπη (Τσάμπιονς Λιγκ η, Γιουρόπα Λιγκ), το διήμερο 24-25 Οκτώβρη μεταξύ τους στην Τούμπα και το τριήμερο 27-29 Οκτώβρη πάλι Ευρώπη (Τσάμπιονς Λιγκ-Γιουρόπα Λιγκ)!

Για δε τον ΠΑΟΚ θα είναι ακόμη πιο δύσκολο, καθώς αμέσως πριν από αυτή την καυτή τριάδα αγώνων έχει και το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτώβρη! Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, έχει την άλλη δυσκολία, ότι επειδή θα πρέπει να πάει στην Τούμπα, θα υποχρεωθεί να παίξει δύο μεγάλα και δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας μέσα σε τρεις η, τέσσερις ημέρες (ένα το ευρωπαϊκό κι ένα με τον ΠΑΟΚ)!

Πραγματικά είναι «παλούκι», το οποίο σε κάποια στιγμή θα το αντιμετωπίσει κι η ΑΕΚ, εφόσον προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Απλά ήταν πιο τυχερή στο πρόγραμμα κι έτσι το δικό της βουνό θα είναι πιο χαμηλό, καθότι θα έχει 17-18.10 τον ΠΑΟΚ μέσα, στις 22 Ευρώπη, στις 25 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και στις 29 Ευρώπη.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι και τη διακοπή του πρωταθλήματος στα μέσα Νοέμβρη!

Σάββατο 19.9 Ολυμπιακός- Αστέρας Τρίπολης

Τετάρτη 23.9 Ολυμπιακός-Ομόνοια η, Ερυθρός Αστέρας

Σάββατο 26.9 Ολυμπιακός-Παναιτωλικός

Τρίτη 29.9 Ομόνοια η, Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός

Κυριακή 4.10 ΠΑΣ-Ολυμπιακός

Διακοπή πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων

Σαββατοκύριακο 17-18.10 Ολυμπιακός-Ατρόμητος

Τρίτη-Πέμπτη 20-22.10 Ευρώπη

Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτώβρη ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Τρίτη-Πέμπτη 27-29.10 Ευρώπη

Σαββατοκύριακο 31.10-1.11 Ολυμπιακός-Απόλλωνας

Τρίτη-Πέμπτη 3-5.11 Ευρώπη

Σαββατοκύριακο 7-8.11 ΟΦΗ-Ολυμπιακός

Διακοπή πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων

Και κάτι άλλο: δεν ξέρω αν έγινε τυχαία, αλλά το πρόγραμμα έτσι όπως έγινε η κλήρωση, εξυπηρετεί κάπως τις μεγάλες ομάδες ενόψει των ευρωπαίκών αώνων τους μέσα στο Σεπτέμβρη. Εϊδαμε ότι ο Ολυμπιακός έχει δύο εντός έδρας αγώνες ανάμεσα στο πρώτο του ματς των πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι ο ΠΑΟΚ θα έχει εντός έδρας ματς (με Λάρισα κι Ατρόμητο) ενδιάμεσα του αγώνα του με την Μπενφίκα. Αλλά κι η ΑΕΚ το ίδιο (εντός έδρας με Παναιτωλικό και Λαμία) ενδιάμεσα του αγώνα της με την Σεντ Γκάλεν.

Δεν είναι κακό αυτό. Να βοηθιούνται οι ομάδες μας ενόψει Ευρώπης. Με ισονομία.

Άσχετο: Μία άλλη διάσταση στο θέμα των μεταγραφών των Σεμέδο και Πέπε δίνει η A Bola στη σημερινή της έκδοση. Η πορτογαλική εφημερίδα γράφει ότι ουσιαστικά η Γκιμαράες δεν υπογράφει την παραχώρηση του Πέπε (!) στον Ολυμπιακό εάν δεν συμφωνήσει ο Ολυμπιακός την παραχώρηση του Σεμέδο στην Μπενφίκα με τους όρους που θέλει η Μπενφίκα-δηλαδή ουσιαστικά χωρίς να πληρώσει τίποτα!

Το σενάριο της A Βola λέει ότι η Μπενφίκα θέλει να πάρει τον Σεμέδο με όσο το δυνατό λιγότερα, γιατί πήγε πάσο στη μεταγραφή του Πέπε από την Γκιμαράες στον Ολυμπιακό (η Μπενφίκα είχε το 50% και δεν πήρε τα χρήματα που της αντιστοιχούσαν), αλλά και γιατί η Νότιγχαμ, ιδιοκτησίας επίσης Μαρινάκη, έχει να αποπληρώσει (τελευταία δόση) φέτος τη μεταγραφή του Καρβάλιο από την Μπενφίκα! Μοιάζει τραβηγμένο το όλο σκηνικό (έως τραγικά φτιαγμένο στο κομμάτι περί Φόρεστ) και θυμίζει επιστημονική φαντασία, όμως το γράφει η μεγαλύτερη πορτογαλική εφημερίδα, εξηγώντας με τον τρόπο της γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από τον Ολυμπιακό η μεταγραφή του Πέπε. Να υπενθυμίσω ότι ο Ολυμπιακός ζήτησε προχθές από την Μπενφίκα 12 εκ. Ευρώ για να της δώσει τον Σεμέδο, με τους Πορτογάλους να προσφέρουν 6-7 εκ. Ευρώ. Από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, πάντως, προκύπτει ότι οι δύο υπoθέσεις (Σεμέδο και Πέπε) δεν συνδέονται η μία με την άλλη και ότι η ανακοίνωση της μεταγραφής του Πέπε είναι καθαρά διαδικαστικό θέμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.