Ο Ολυμπιακός θα βρει παγίδα για να μπει στους ομίλους των 30-35 εκ. Ευρώ

Ο Ολυμπιακός θα βρει παγίδα για να μπει στους ομίλους των 30-35 εκ. Ευρώ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πανέτοιμος μέσα σε 25 ημέρες ενόψει της διπλής μάχης του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πράγματι είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό που θα αποφύγει στην κλήρωση των πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ τόσο τη Σάλτσμπουργκ, όσο και την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και, βέβαια, την Σλάβια Πράγας-για την ακρίβεια θα αποφύγει τα τρία ζευγάρια που θα προκύψουν από την κλήρωση και στα οποία θα είναι μέσα αυτές οι τρεις ομάδες.

Εγώ ποτέ δεν έκρυψα ότι φοβόμουν πολύ μία κλήρωση με την πρωταθλήτρια Τσεχίας, μία πραγματικά πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Οπότε εξυπακούεται ότι χάρηκα με τα χθεσινά αποτελέσματα μέσω των οποίων η Σλάβια μπαίνει κι αυτή στο γκρουπ των ισχυρών. Όπως κι η Ντινάμο είναι πολύ καλός αντίπαλος-χθες μέσα στη Ρουμανία κόντρα στην Κλουζ έπαιζε με 10 παίκτες από το 58ο λεπτό κι άντεξε έως το 120’ πηγαίνοντας το ματς στα πέναλτι, όπου και πέρασε. Η δε Σάλτσμπουργκ και μόνο από τις πωλήσεις της την τελευταία τριετία (Χάλαντ στην Ντόρτμουντ, Μιναμίνο στη Λίβερπουλ, Νταμπούρ σε Σεβίλλη κι ένα σωρό ακόμη σε Λάτσιο, Βέρντερ, Μαρσέϊγ, Γκλάντμπαχ, Βόλφσμπουργκ, Χόφενχαϊμ και φυσικά Λειψία) καταλαβαίνεις τι ομάδα έχει.

Από εκεί και πέρα, όμως, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο δρόμος για τον Ολυμπιακό είναι ανοικτός προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όποιος κι αν είναι αντίπαλος του στα πλέϊ οφς θα είναι παγίδα-κι αυτό το υπογράφω και θα δούμε αν θα δικαιωθώ η, όχι! Ομάδα του χεριού του Ολυμπιακού δεν υπάρχει!

Κατ΄ αρχάς, τη Δευτέρα θα γίνει η κλήρωση του γ΄ προκριματικού. Και θα προκύψουν πέντε ζευγάρια. Από τη μία θα είναι οι ισχυρές (Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Γιανγκ Μπόϊς, Ερυθρός Αστέρας, Γκαραμπάγκ Αζερμπαϊτζάν, Μακάμπι Τελ Αβίβ) κι από την άλλη θα είναι οι μη ισχυρές (Ομόνοια, Φέρεντσβαρος, Ντινάμο Μπρεστ Λευκορωσίας, Μόλντε, Μίντιλαντ Δανίας). Την επομένη θα γίνει κι η κλήρωση των πλέϊ οφς κι εκεί ο Ολυμπιακός θα μάθει το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο νικητής με τον οποίο θα παίξει. Με τη διαφορά ότι αποκλείεται να είναι το ζευγάρι που θα υπάρχει μέσα η Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Οπότε, καλό θα ήταν για τον Ολυμπιακό να κληρωθεί η πρωταθλήτρια Κροατίας με τη Φέρεντσβαρος, ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα να παίξει ο πρωταθλητής Ελλάδας με τους Ούγγρους, που αποτελούν την έκπληξη της διοργάνωσης και ήδη έχουν βγάλει νοκ άουτ την πρωταθλήτρια Σουηδίας (Ντζούργκαρντεν), αλλά και τη Σέλτικ.

Ιδανική κλήρωση για τον Ολυμπιακό μοιάζει να κληρωθούν τη Δευτέρα Ντινάμο Μπρεστ-Γκαραμπάγκ και να πέσουν οι «ερυθρόλευκοι» πάνω σε αυτό το ζευγάρι την Τρίτη! Θεωρητικά είναι ό,τι το καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει, έστω με τους κινδύνους από το ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν η, τη Λευκορωσία, καθώς η Γκαραμπάγκ είναι μεν επικίνδυνη, αλλά όχι η ομάδα που ήταν πριν δύο-τρία χρόνια, η δε Ντινάμο Μπρεστ έχει φτιάξει μία καλή ομάδα, αλλά λογικά με ένα ταβάνι.

Ζευγάρι με Μακάμπι μέσα δεν θα ήθελα με τίποτα-ο Ολυμπιακός δεν έχει περάσει ποτέ ομάδα από το Ισραήλ! Ούτε την ίδια τη Μακάμπι, ούτε την Μπερ Σέβα, ούτε τη Χάϊφα! Πραγματικά δεν μπορώ να διανοηθώ χειρότερη κλήρωση, ειδικά τώρα που η Μακάμπι έχει προπονητή τον Δώνη, ο οποίος ξέρει απέξω κι ανακατωτά τον Ολυμπιακό.

Τον Ερυθρό Αστέρα τον γνωρίζουμε και μας γνωρίζει. «Αίμα και άμμος» θα γίνει και στα δύο παιχνίδια.

Η δε Γιάνγκ Μπόϊς είναι πλέον μόνιμη πρωταθλήτρια Ελβετίας και πιστεύω ότι και με αυτήν θα γίνουν δύο πολύ μεγάλες μάχες, με αμφίρροπη έκβαση.

Μπορεί να αποκλειστεί κάποια η, κάποιες εκ των Γκαραμπάγκ, Ερυθρού Αστέρα, Μακάμπι από κάποια η, κάποιες εκ των Ομόνοια, Φέρεντσβαρος, Ντινάμο Μπρεστ, Μόλντε, Μίντιλαντ; Δύσκολα, αλλά δεν το αποκλείω. Ειδικά η Φέρεντσβαρος έδειξε τα δόντια της ήδη…Και την Ομόνοια μην την υποτιμάμε, καμία ομάδα της Κύπρου μην υποτιμάμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ-ο Ολυμπιακός έχει αποκλειστεί από την Ανόρθωση, ε;…Η δε Μίντιλαντ είναι πρωταθλήτρια Δανίας κι όχι κάποια αμελητέα ποσότητα-να σας θυμίσω ότι η Κοπεγχάγη έφτασε στο Φάϊναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ κι αποκλείστηκε με πέναλτι στην παράταση από τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ πριν δύο εβδομάδες…Η Μόλντε είναι ίσως η λιγότερη δυνατή, μαζί με την Ντινάμο Μπρεστ, αλλά όχι ακίνδυνη και λόγω ταξιδιού στη μακρινή Νορβηγία…

Πού θέλω να καταλήξω: Εύκολο εμπόδιο δεν θα υπάρξει για τον Ολυμπιακό. Θα υπάρξει δύσκολο η, λιγότερο η, περισσότερο δύσκολο εμπόδιο! Άρα, οι πρωταθλητές Ελλάδας πρέπει να είναι προετοιμασμένοι καλά. Και μέχρι το πρώτο ματς (22-23 Σεπτέμβρη) απομένουν μόλις 25 ημέρες. Ο χρόνος μόνο πολύς δεν είναι. Οκ, ήρθαν οι Ραφίνια, Χολέμπας αντί των Ομάρ, Τσιμίκα-αν υποτεθεί ότι ο Χολέμπας είναι σε θέση να καλύψει έστω κατ΄ αρχάς τη θέση, γιατί είναι σαφές ότι χρειάζεται κι άλλη επιλογή και δη υψηλού επιπέδου. Αλλά είναι να έρθει κι ο Πέπε, αφού είναι φευγάτος ο Γκιγέρμε. Υπάρχει η εκκρεμότητα με τον γκολκίπερ, καθότι σοβαρά τραυματίας ο Σα. Υπάρχει η ανάγκη απόκτησης εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά...

Κι όλα αυτά πρέπει ο Μαρτίνς να τα «κουμπώσει» σε χρόνο ρεκόρ, γιατί επαναλαμβάνω το εμπόδιο προς τους ομίλους και τα 30-35 εκατομμύρια δεν θα είναι χαμηλό…

Άσχετο: Υπήρξαν πολλά μηνύματα από οπαδούς του ΠΑΟΚ χθες στο άρθρο μου για το σχόλιο που έκανα για τον Ιταλό διαιτητή. Αν κάποιοι (ακόμη) δεν το κατάλαβαν, εγώ το χάρηκα που μία ελληνική ομάδα είχε τέτοια υπέρ της διαιτησία-πάντοτε χαίρομαι σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτοί που δεν χάρηκαν είναι οι Τούρκοι, που όπως διαβάζω ετοιμάζουν έγγραφη καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ και ζητάνε, λέει, να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Ντόβερι και τα κινητά του τηλέφωνα, να επαναληφθεί το ματς κλπ, κλπ. Ας μην ανησυχούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο είναι «ό γέγονε γέγονε»! Ό,τι έγινε, έγινε. Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1295450329245315072

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.