«Ελαφρύ προβάδισμα η Μπεσίκτας έναντι του ΠΑΟΚ, επιθετική φιλοσοφία και γρήγοροι εξτρέμ»

«Ελαφρύ προβάδισμα η Μπεσίκτας έναντι του ΠΑΟΚ, επιθετική φιλοσοφία και γρήγοροι εξτρέμ»

bet365

Ο ρεπόρτερ της τουρκικής εφημερίδα «Milliyet», Ονούρ Ντιντσέρ αναλύει στο gazzetta.gr την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, Μπεσίκτας. Το 4-2-3-1 του Γιαλτσίν με ποδόσφαιρο κατοχής, το πρόβλημα στην επίθεση, οι γρήγοροι εξτρέμ και οι πιθανότητες πρόκρισης

Ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για το πρώτο σπουδαίο κρας-τεστ της σεζόν κόντρα στην Μπεσίκτας στο πλαίσιο του Β΄ Προκριματικού Γύρου του Champions League.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα καλείται να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να φαντάζει αποδυναμωμένη, αλλά συνάμα παραμένει επικίνδυνη.

Η αποστολή της Μπεσίκτας αφίχθη στη Θεσσαλονίκη δίχως τον 28χρονο Σέρβο μεσοεπιθετικό, Άντεμ Λιάιτς, τον 30χρονο Βραζιλιάνο δεξιό μπακ, Ντούγκλας και τον 28χρονο Γάλλο κεντρικό αμυντικό, Ισιμά-Μερέν.

Ο δημοσιογράφος της «Milliyet», Ονούρ Ντιντσέρ «ακτινογράφησε» για λογαριασμό του gazzetta.gr την Μπεσίκτας δίνοντας ελαφρύ προβάδισμα για πρόκριση στην τουρκική ομάδα, τονίζοντας πως φημίζεται για τους γρήγορους εξτρέμ της, την επιθετική φιλοσοφία της, αλλά και το γεγονός πως οι αμυντικοί της δεν διστάζουν να λάβουν επιθετικές πρωτοβουλίες.

Όπως υποστήριξε ο Τούρκος ρεπόρτερ, η Μπεσίκτας έκανε αγώνα δρόμου για να ενισχυθεί για το ματς με τον ΠΑΟΚ αποκτώντας τους Ενσακαλά, Μενσά και Γουέλιντον, την στιγμή που επιθετικά αναμένεται να σηκώσει το βάρος ο Κάιλ Λάριν.

Καταρχάς πως κρίνεις το ρόστερ της Μπεσίκτας μετά τις τελευταίες προσθαφαιρέσεις ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ;

«Δεν είναι κακό το ρόστερ της Μπεσίκτας. Απέκτησαν την τελευταία στιγμή τον Γουέλιντον κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα, όμως η επιθετική γραμμή της ομάδας παραμένει 'φτωχή'. Η Μπεσίκτας δεν κατάφερε να κλείσει κάποιον επιθετικό πριν από αυτό το παιχνίδι.

Ο Μπουράκ Γιλμάζ μεταπήδησε στη Λιλ και δεν αντικαταστάθηκε. Πιθανότατα ο Κάιλ Λάριν θα ξεκινήσει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η πρώτη επιλογή του προπονητή, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Ο Ουμούτ Ναγίρ θα είναι αναπληρωματικός. Ο Λάριν την περασμένη σεζόν είχε παραχωρηθεί δανεικός και αποτελεί ερωτηματικό η αγωνιστική του κατάσταση».

Τι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε από την Μπεσίκτας;

«Λόγω της ιδιαιτερότητας των μονών αναμετρήσεων δεν μπορούμε να περιμένουμε πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο αν και στον τεχνικό της Μπεσίκτας, Σεργκέν Γιαλτσίν αρέσει το επιθετικό στιλ. Λόγω της παρούσας κατάστασης θεωρώ πως θα περιοριστεί αυτό σε ένα βαθμό. Θεωρώ ωστόσο πως η Μπεσίκτας είναι πιο ισχυρή και θα έχει την κατοχή μπάλας.

Έγιναν κάποιες μεταγραφές στην Μπεσίκτας πριν από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Είναι ωστόσο άγνωστο πως θα προσαρμοστούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Τι άλλαξε ο Σεργκέν Γιαλτσίν στην Μπεσίκτας;

«Ο Σεργκέν Γιαλτσίν όταν έπαιζε ποδόσφαιρο ήταν μεσοεπιθετικός. Ο επιθετικός προσανατολισμός που είχε στο μυαλό του συνεχίστηκε και στην προπονητική, κάτι που αντανακλά και στον τρόπο που παίζει η Μπεσίκτας. Με τον Σερτζέν Γιαλτσίν η Μπεσίκτας παίζει γρηγορότερα και πιο επιθετικά. Η ομάδα αγωνίζεται σε σύστημα 4-2-3-1, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις τροποποιείται σε 4-5-1.

Οι γρήγοροι εξτρέμ και οι διεισδύσεις τους είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της ομάδας. Μερικοί από αυτούς σουτάρουν από μεγάλη απόσταση, ενώ και οι αμυντικοί προσπαθούν να σκοράρουν από στημένες φάσεις, όπως για παράδειγμα ο Βίντα».

Ποιο θεωρείς πως θα είναι το κλειδί του αγώνα;

«Το κλειδί του αγώνα έχει να κάνει με το ποια από τις δύο ομάδες θα είναι πιο έτοιμη γι' αυτό το παιχνίδι. Η προετοιμασία είναι πολύ σημαντική. Δεν θεωρώ πως αποτελεί πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ το γεγονός πως αγωνίζεται στην έδρας του γιατί δεν θα υπάρχουν οπαδοί στο γήπεδο. Δεν ξέρω την κατάσταση στην ελληνική ομάδα για να μπορώ να κάνω κάποια σύγκριση. Είναι πολύ σημαντικό ματς για την Μπεσίκτας, μόνο από ποδοσφαιρικής άποψης, αλλά και σε ότι αφορά τα οικονομικά της.

Ο σύλλογος δεν είναι τόσο καλά σε ότι αφορά την οικονομική του κατάσταση και αν καταφέρει να προκριθεί το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μια τονωτική ένεση. Ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να κρίνει την αναμέτρηση αφορά την ομάδα που θα σκοράρει πρώτη. Σε μονό ματς τούτο είναι ένα πολύ κρίσιμο στοιχείο».

Ποια ομάδα θεωρείς είναι το φαβορί για πρόκριση;

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια ισχυρή ομάδα, απ' όσα έχω δει. Το ίδιο και η Μπεσίκτας. Οι πιθανότητες είναι σχεδόν ίδιες και για τους δύο. Θεωρώ ωστόσο πως η Μπεσίκτας έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα