Μπάγερν Μονάχου: Γράφει ιστορία με (σχεδόν) 130 εκατ. ευρώ έσοδα στο φετινό Champions League!

Gazzetta team
Μπάγερν Μονάχου: Γράφει ιστορία με (σχεδόν) 130 εκατ. ευρώ έσοδα στο φετινό Champions League!

bet365

Η Μπάγερν θα βάλει στα ταμεία της από την UEFA ένα ποσό που θα αγγίζει τα 130 εκατομμύρια ευρώ για την συμμετοχή της στην φετινή διοργάνωση, ακόμα και αν ΔΕΝ κατακτήσει το τρόπαιο.

Η Μπάγερν Μονάχου πραγματοποιεί, μέχρι τώρα, ένα τέλειο Champions League, με δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, μερικές από τις οποίες ήταν πραγματικά... τρομακτικές: 7-2 την Τότεναμ στην φάση ομίλων (μέσα στο Λονδίνο) και 8-2 την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά.

Μάλιστα, λίγα 24ωρα πριν από τον τελικό με την Παρί Σεν Ζερμένη (Κυριακή 23/08, 22:00), οι Βαυαροί γνωρίζουν ότι, ανεξαρτήτως έκβασης του τελικού, θα σπάσουν το ρεκόρ εσόδων από την UEFA σε μια σεζόν της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πέρυσι, παρ' ότι δεν κατέκτησε το τρόπαιο (για την ακρίβεια, δεν έφτασε ούτε μέχρι τον τελικό), η Μπαρτσελόνα έβαλε στα ταμεία της 117,73 εκατομμύρια ευρώ, βάσει βαθμών, Market Pool (τηλεοπτικά δικαιώματα), θέση στην βαθμολογία της UEFA την τελευταία δεκαετία και μπόνους.

Η ομάδα του Χάνζι Φλικ θα ξεπεράσει σίγουρα αυτό το ποσό – μαμούθ και δεν αποκλείεται να φτάσει στα... 130 εκατομμύρια ευρώ! Πως; Έχει εξασφαλίσει ήδη 78,4 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προκύπτουν ως εξής: 15,25 για την πρόκριση στην φάση ομίλων, 16,2 από τις έξι νίκες στην φάση ομίλων (2,7 εκατ. ευρώ ανά νίκη), 9,5 για την πρόκριση στην φάση των «16», 10,5 για την πρόκριση στα προημιτελικά, 12 για την πρόκριση στα ημιτελικά και 15 για την πρόκριση στον τελικό.

Ως τρίτη της βαθμολογίας της UEFA την τελευταία δεκαετία θα πάρει 33,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το Market Pool θα πάρει το λιγότερο 11,5, όσα δηλαδή πήρε πέρυσι, που αποκλείστηκε στην φάση των «16» από την Λίβερπουλ.

Σύνολο; 123 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα είναι πολύ μεγαλύτερο αν κατακτήσει το τρόπαιο, αφού τότε δικαιούται αλλά 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα, όμως, και αν δεν πάρει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, το Market Pool θα είναι σίγουρα μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι, οπότε...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα