Κορυφαίοι στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό οι Αραμπί, Γκιγέρμε, Τσιμίκας, Σα, Σεμέδο

Κορυφαίοι στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό οι Αραμπί, Γκιγέρμε, Τσιμίκας, Σα, Σεμέδο

Κορυφαίοι στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό οι Αραμπί, Γκιγέρμε, Τσιμίκας, Σα, Σεμέδο

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta την εικόνα κάθε παίκτη του Ολυμπιακού φέτος στα 16 παιχνίδια του στα Κύπελλα Ευρώπης και βγάζει συμπέρασμα.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της παρουσίας του Ολυμπιακού στα Κύπελλα Ευρώπης, νομίζω ότι έχει ένα νόημα να καταγράψουμε τι έκαναν σε ατομικό επίπεδο οι παίκτες του σε αυτά τα 16 παιχνίδια της ωραίας περιπέτειας.

Με τις έξι νίκες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τη μία νίκη, τη μία ισοπαλία και τις τέσσερις ήττες στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και τη μία νίκη, τη μία ισοπαλία και τις δύο ήττες στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Ένα σύνολο με οκτώ νίκες (στα μισά δηλαδή ματς!), δύο ισοπαλίες (με Τότεναμ και Γουλβς) και έξι ήττες, εκ των οποίων οι πέντε ήταν από την απίστευτη Μπάγερν οι δύο (2-3 και 0-2 με το δεύτερο γκολ στο 90’) κι οι τρεις από σημαντικές αγγλικές ομάδες, από την Τότεναμ (2-4, με το σκορ 2-2 ως το 75’) και από τις Άρσεναλ και Γουλβς στο γκολ, 0-1. Με τον Ολυμπιακό να έχει ενεργητικό στα γκολ, αφού σημείωσε 24 και δέχθηκε 19!

Να δούμε λοιπόν παίκτη προς παίκτη…

ΣΑ. Βασικός στα 15 παιχνίδια, με παθητικό 18 γκολ. Κράτησε το μηδέν στα πέντε κρίσιμα προκριματικά του καλοκαιριού, στο 1-0 της πρόκρισης με τον Ερυθρό Αστέρα και στο κανονικό 90λεπτο με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Συνήθως με πολύ καλή παρουσία, έλειψε πολύ στο τελευταίο ματς, στο Γουλβς.

ΑΛΕΝ. Βασικός σε ένα, στο τελευταίο! Και μοιραίος με το πέναλτι-δώρο που έκανε στη Γουλβς.

ΟΜΑΡ. Έπαιξε και στα 16 παιχνίδια, στα 15 βασικός κι αλλαγή στα 15 τελευταία λεπτά στο Βελιγράδι, όπου ο Μαρτίνς είχε κάνει ροτέϊσον. Πολύ αξιόπιστος αμυντικά, όχι όμως το ίδιο κι επιθετικά.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ. Έπαιξε σε δύο παιχνίδια, στο ένα βασικός (στο Βελιγράδι) κι αλλαγή στις καθυστερήσεις με την Κράσνονταρ.

ΓΚΑΣΠΑΡ. Μπήκε δύο φορές αλλαγή, με σημαντική την πρώτη, παίζοντας σε όλη την παράταση στο Λονδίνο.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ. Έπαιξε και στα 16 παιχνίδια, χωρίς να χάσει ούτε λεπτό!!! Πολύ καλός κι αμυντικά κι επιθετικά, από ατυχία πρώτον δεν σκόραρε και δεύτερον προέκυψε μόλις ένα γκολ από τις τόσες καλές σέντρες του.

ΚΟΥΤΡΗΣ. Μπήκε μία φορά αλλαγή, στις καθυστερήσεις.

ΣΕΜΕΔΟ. Έπαιξε στα 14 από τα 16 παιχνίδια, σε όλα βασικός, βγαίνοντας στο ένα (στο 1-1 με τη Γουλβς) από το 30ο λεπτό λόγω κόκκινης. Έχασε δύο ματς λόγω τιμωριών. Σημείωσε τέσσερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ από στημένες φάσεις, με σημαντικό το πρώτο στο 2-0 με την Μπασάκσεχιρ. Στα καλά του ηγετικός-αλλά και με λάθη.

ΜΕΡΙΑ. Έπαιξε βασικός σε 11 συνεχόμενα 90λεπτα, από το 2ο ματς έως και το 1-0 με τον Ερυθρό Αστέρα. Από μία δική του προσπάθεια σε στατική φάση ήρθε ένα γκολ. Ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά τέλειωσε πολύ άσχημα (υπέπεσε και σε ένα πέναλτι) και το Γενάρη δόθηκε στην Τουρκία.

ΜΠΑ. Έπαιξε σε πέντε ματς, στα τέσσερα βασικός και στο πρώτο αλλαγή, μπαίνοντας από το 38ο λεπτό. Με γενικά καλή και συνεπή εικόνα.

ΣΙΣΕ. Έπαιξε βασικός σε δύο ματς (στο Λονδίνο και στο Γουλβς) και σε δύο σαν αλλαγή (στο ένα, μπαίνοντας από το 30ο λεπτό, στο 1-1 με τη Γουλβς). Το πάλεψε, σε δύσκολες αποστολές.

ΑΒΡΑΑΜ. Έπαιξε σε δύο ματς, βασικός στο πρώτο, στην Τσεχία, οπότε κι έγινε αλλαγή λόγω θλάσης και αλλαγή στο άλλο, στις καθυστερήσεις στο Λονδίνο.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ. Έπαιξε στα 15 παιχνίδια (πλην εκείνου στο Βελιγράδι), σε όλα βασικός! Ο Μαρτίνς τον έκανε αλλαγή δύο φορές, στα τελευταία λεπτά. Από τους καλύτερους παίκτες, τόσο ανασταλτικά, όσο και πιο μπροστά-έβαλε τρία γκολ κι έφτιαξε δύο. Είχε τρία δοκάρια! Υπέπεσε σε ένα πέναλτι.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ. Έπαιξε βασικός και στα 16 παιχνίδια! Έγινε αλλαγή στα πέντε, στο τελευταίο από το ημίχρονο. Με μία ασίστ και κέρδος το πέναλτι στο 1-0 με τον Αστέρα. Όχι εντυπωσιακός, αλλά θετικός.

ΚΑΜΑΡΑ. Έπαιξε σε 15 παιχνίδια, στα εννιά βασικός και στα έξι αλλαγή. Δεν έπαιξε καθόλου μόνο στο 2-2 με την Τότεναμ. Με πολύ καλές, αλλά και μέτριες στιγμές. Με τη Γουλβς βοήθησε στο γκολ στο 1-1 και σκόραρε έξω στο 0-1, αλλά του ακυρώθηκε με αστεία οριακό οφσάϊντ.

ΜΠΕΝΖΙΑ. Έπαιξε σε τρία παιχνίδια, στο ένα βασικός, στο Βελιγράδι, όπου κι αποβλήθηκε!

ΚΑΦΟΥ. Έπαιξε αλλαγή μία φορά, στο τελευταίο τέταρτο, του τελευταίου αγώνα.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ. Έπαιξε αλλαγή σε τρία ματς, στα δύο με τη Γουλβς και με την Άρσεναλ στο 0-1. Βοήθησε στο τελευταίο ματς, παίζοντας ένα ημίχρονο.

ΜΠΡΟΥΝΟ. Έπαιξε αλλαγή σε ένα ματς δέκα λεπτά κι έκανε πέναλτι στην Τουρκία!

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ . Έπαιξε σε 13 ματς, στα 11 βασικός κι έχασε τα άλλα τρία λόγω τραυματισμού. Έβαλε δύο γκολ με πέναλτι και έφτιαξε εφτά, τα δύο από κόρνερ, ενώ κέρδισε κι ένα πέναλτι. Για πέντε παιχνίδια στην αρχή ήταν εκπληκτικός, στη συνέχεια η απόδοση του ήταν πολύ πιο κάτω.

ΛΟΒΕΡΑ. Έπαιξε σε πέντε παιχνίδια, βασικός στο Βελιγράδι και αλλαγή σε άλλα τέσσερα, με ολιγόλεπτη συμμετοχή. Δημιουργός ενός γκολ.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ. Έπαιξε και στα 16 παιχνίδια, στα 14 βασικός και στα δύο (σε Μόναχο και Λονδίνο) αλλαγή. Έβαλε ένα χρυσό γκολ (1-0 στην Μπασάκσεχιρ) και έφτιαξε ένα χρυσό γκολ (το 2-1 στην Άρσεναλ) στο παιχνίδι που είχε και δοκάρι, ενώ δημιούργησε κι άλλα τρία γκολ, τα δύο από στατικές φάσεις. Δεν έλαμψε, αλλά έκανε καλή δουλειά.

ΣΟΥΝΤΑΝΙ. Έπαιξε αλλαγή μόνο σε ένα ματς για 20 λεπτά.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ. Έπαιξε και στα 12 πρώτα παιχνίδια, στα 11 βασικός κι αλλαγή στο Βελιγράδι. Το Γενάρη τον πήρε η Γουλβς. Έβαλε δύο γκολ (το ένα πολυτιμότατο, στο 2-2 με την Τότεναμ) κι έφτιαξε ένα. Με πολύ καλές στιγμές, όχι διάρκεια.

ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ. Έπαιξε σε 10 παιχνίδια, στα οκτώ αλλαγή και βασικός στο Μόναχο και στο Λονδίνο, όπου είχε μείνει στον πάγκο ο Μασούρας! Έβαλε δύο γκολ στο 4-0 της πρόκρισης με την Κράσνονταρ και κέρδισε κι ένα πέναλτι στο 2-0 με την Μπασάκσεχιρ. Όσο έπαιζε, το πάλευε.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ. Έπαιξε σε 13 παιχνίδια, στα οκτώ βασικός και στα πέντε αλλαγή με ολιγόλεπτη συμμετοχή. Αρχικά ήταν στον πάγκο. Έβαλε εφτά γκολ, σκοράροντας με όποιον αντίπαλο έπαιξε (Κράσνονταρ, Τότεναμ, Μπάγερν, Ερυθρό Αστέρα, Άρσεναλ, Γουλβς!!! Είχε και την ασίστ στο ακυρωθέν γκολ του Καμαρά στη Γουλβς, αλλά και σημαντικές χαμένες ευκαιρίες στο μοιραίο αυτό παιχνίδι. Είχε ένα δοκάρι.

ΓΚΕΡΕΡΟ. Έπαιξε σε 11 παιχνίδια, στα οκτώ βασικός και στα τρία αλλαγή. Έβαλε δύο γκολ στα προκριματικά του καλοκαιριού κι από δική του ενέργεια μπήκε άλλο ένα γκολ. Είχε δοκάρι στο 2-2 με την Τότεναμ. Βοήθησε στο ξεκίνημα, το Γενάρη δόθηκε δανεικός.

ΧΑΣΑΝ. Έπαιξε μία φορά, αλλαγή στο τελευταίο ματς. Εκεί που έπρεπε να κάνει το γκολ, νικήθηκε στην κεφαλιά από τον γκολκίπερ της Γουλβς.

Συμμετοχή λοιπόν είχαν φέτος 26 ποδοσφαιριστές, αλλά ουσιαστικά 15 (!), αφού οι 11 είχαν ελάχιστη παρουσία! Μόνο οι Λάζαρος, Μορ κι οι μικροί Ξενιτίδης, Τζολάκης δεν έπαιξαν καθόλου.

Νομίζω ότι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού στη φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του ήταν ο Ελ Αραμπί με το σκοράρισμα, ο Γκιγιέρμε, ο Τσιμίκας, ο Σα κι ο Σεμέδο-αρχικά σίγoυρα κι ο Βαλμπουενά. Ο Τσιμίκας ήδη βρίσκεται στη Λίβερπουλ. Όσοι περισσότεροι μείνουν από τους υπόλοιπους, καλό για την ομάδα ενόψει της νέας σεζόν θα είναι. Εκτός βεβαίως κι αν αντικατασταθούν επάξια κι ο προπονητής μπορέσει και τους «κουμπώσει» πραγματικά σε χρόνο ρεκόρ στην ομάδα.

Άσχετο: Οι ομάδες που απέκλεισαν Άγγλους φέτος στα Κύπελλα Ευρώπης είναι δύο ισπανικές (η Σεβίλλη τις Γιουνάϊτεντ και Γουλβς κι η Ατλέτικο τη Λίβερπουλ), δύο γερμανικές (η Μπάγερν την Τσέλσι κι η Λειψία την Τότεναμ), μία γαλλική (η Λιόν τη Σίτι) κι ο Ολυμπιακός (την Άρσεναλ)!!!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1292971490489413632

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.