Γκουαρδιόλα - Μάντσεστερ Σίτι: Σταθερά εκτός ημιτελικών Champions League από το 2016 (pic & vids)

Gazzetta team
Γκουαρδιόλα - Μάντσεστερ Σίτι: Σταθερά εκτός ημιτελικών Champions League από το 2016 (pic & vids)

bet365

Η αποτυχία να προκριθεί στα ημιτελικά μετά το 2016 ανανεώθηκε για μια ακόμη σεζόν για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά τη νέα «σφαλιάρα» της Μάντσεστερ Σίτι αυτή τη φορά από τη Λυών.

Με την Μπαρτσελόνα, το σήκωσε δύο φορές σε ισάριθμους τελικούς. Με τη Μπάγερν Μονάχου δεν πέρασε ποτέ τον σκόπελο των ημιτελικών. Κι επί μια τετραετία, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναπτύσσει νέο σύμπλεγμα στις φάσεις των «8», κρατώντας δέσμια και τη Μάντσεστερ Σίτι στον «εφιάλτη» της ευρωπαϊκής καταξίωσης.

Η καθοδική πορεία του Καταλανού τεχνικού συνεχίζεται, με χαρακτηριστική ομοιομορφία τις τελευταίες τέσσερις σεζόν, στις οποίες οι Πολίτες μένουν σταθερά εκτός τετράδας στο Champions League.

Αυτή τη φορά, ήταν η Λυών που «μπλόκαρε» το σύνολο του Πεπ και το άφησε εκτός συνέχειας, παίρνοντας εκείνη το εισιτήριο για τα ημιτελικά μετά από δέκα χρόνια.

Πριν τους Λιονέ, «φάντασμα» του πρόωρου αποκλεισμού είχε ντυθεί μια άλλη γαλλική εκπρόσωπος, η Μονακό του Κιλιάν Μπαπέ, η οποία είχε αφήσει πίσω της τη Σίτι στη διαφορά τερμάτων (5-3, 1-3) και μάλιστα από τη φάση των «16», στην παρθενική σεζόν του Γκουαρδιόλα στο Νησί.

Από κει και πέρα, ακολούθησαν οι διαδοχικές αποτυχίες στις «εμφύλιες» συγκρούσεις. Πρώτα η Λίβερπουλ τη σεζόν 2017-2018 (0-3, 1-2), που έφτασε μέχρι τον τελικό και την περσινή σεζόν η Τότεναμ μετά τη συγκλονιστική ρεβάνς του «Etihad» (0-1, 4-3), επέλασαν πλάι των Σίτιζενς και μετά το νέο «στραπάτσο» από τη Λυών, ο Γκουαρδιόλα διεύρυνε το σερί μακριά από τελικό Champions League για 8η σερί σεζόν από την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα