Τι έχει κάνει η Μπεσίκτας στο παρελθόν κόντρα σε ελληνικές ομάδες (vids)

Κώστας Τόπας
Τι έχει κάνει η Μπεσίκτας στο παρελθόν κόντρα σε ελληνικές ομάδες (vids)

bet365

Η Μπεσίκτας θα ταξιδέψει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας, προκειμένου να αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα, καθώς τελευταία φορά που το έκανε αυτό, χρονολογείται στις 9 Μαρτίου 2017, όταν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό για τους «16» του Europa League.

Η Μπεσίκτας θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ, για την δεύτερη προκριματική φάση του Champions League. Δεν είναι, όμως η πρώτη φορά όπου ο αντίπαλος του Δικεφάλου, θα αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα.

Κι αυτό διότι στο παρελθόν, έχει αναμετρηθεί ξανά με σύλλογο από την χώρα μας, είτε σε επίσημη διοργάνωση είτε σε φιλικό επίπεδο. Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, θα διαπιστώσουμε ότι η Μπεσίκτας τη σεζόν 2014/15, ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με ελληνική ομάδα, αντιμετωπίζοντας τον Αστέρα Τρίπολης.

Ηταν 18 Σεπτεμβρίου, όταν οι Αρκάδες, ταξίδεψαν στην Τουρκία για να αντιμετωπίσουν την Μπεσίκτας, για τους ομίλους του Europa League. Τότε σε εκείνη την αναμέτρηση οι Αρκάδες, έφυγαν με το 1-1. Στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι, η ολική ανατροπή δεν ήρθε για τον Αστέρα! Το 0-2 έγινε 2-2, αλλά η Μπεσίκτας ήταν αυτή η οποία πήρε την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

Πέρα από τον Αστέρα Τρίπολης, η Μπεσίκτας, διασταύρωσε τα ξίφη της και με τον Ολυμπιακό για το Europa League, με τη διαφορά ότι τον συνάντηση στη φάση των «16» και όχι στους ομίλους, όπως τον Αστέρα Τρίπολης. Το πρώτο ματς, μεταξύ των δύο ομάδων, διεξήχθη στο «Καραϊσκάκης. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και προηγήθηκαν στο σκορ με την κεφαλιά του Καμπιάσο, τελικά οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με την ισοπαλία (1-1), με το γκολ του Αμπουμπακάρ.

Στη ρεβάνς, οι Πειραιώτες δεν τα κατάφεραν και γνώρισαν οδυνηρό αποκλεισμό, με το βαρύ σκορ 4-1. Αυτή, ήταν η πρώτη νίκη της Μπεσίκτας, επί ελληνικής ομάδας.

Ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ, έχει δώσει τρεις ακόμα αναμετρήσεις κόντρα σε συλλόγους από τη χώρα μας, ωστόσο σε φιλικό επίπεδο με τον Παναθηναϊκό, όπου αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2, τον Απόλλωνα Λάρισας (0-0) και τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 2-1, το 2015.

Η Μπεσίκτας στα τέσσερα συνολικά παιχνίδια που έδωσε με ελληνικές ομάδες, για το Europa League, μετράει 1 νίκη και 3 ισοπαλίες με απολογισμό τερμάτων 8-5. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως καμία φορά, δεν γνώρισε την ήττα για επίσημη διοργάνωση.

Πλέον, την προσοχή της στρέφει στο ματς, με τον «Δικέφαλο του Βορρά», το οποίο θα διεξαχθεί στις 25 ή 26 Αυγούστου στο γήπεδο της Τούμπας, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions Legue.

Διαβάστε επίσης:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα