Μπαρτσελόνα – Νάπολι 3-1: Ο Μέσι το θέλει, αλλά αυτή η Μπάγερν δεν αστειεύεται (vids)

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα – Νάπολι 3-1: Ο Μέσι το θέλει, αλλά αυτή η Μπάγερν δεν αστειεύεται (vids)

bet365

Χωρίς να εντυπωσιάσει και με σημείο αναφοράς, ως συνήθως, τον Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα λύγισε δύσκολα τη μαχητική Νάπολι (3-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, όπου την περιμένει η «φουριόζα» Μπάγερν Μονάχου (Παρασκευή 14/08, 22:00).

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, ακόμα και αν στην ομάδα σου έχεις τον Λιονέλ Μέσι. Και μπορεί ο Αργεντινός να ήταν εκ νέου απολαυστικός στη νίκη – πρόκριση επί της Νάπολι (3-1), αλλά αυτή η Μπαρτσελόνα δεν πείθει ότι μπορεί να κοντράρει στον προημιτελικό της Παρασκευής (14/08, 22:00) την Μπάγερν Μονάχου, η οποία διέλυσε εκ νέου την Τσέλσι.

«Τρελό» το πρώτο 45λεπτο, το οποίο είχε πέντε γκολ (το ένα ακυρώθηκε) και ένα δοκάρι, χωρίς πάντως ο ρυθμός να είναι εντυπωσιακός, αλλά να... εντυπωσιάζουν (αρνητικά) οι άμυνες των δύο ομάδων.

Η Νάπολι άγγιξε το γκολ μόλις στην πρώτη της επίθεση, αλλά ο Ντρις Μέρτενς δεν έπιασε καλά το σουτ, με αποτέλεσμα η μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι της εστίας του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Η Μπαρτσελόνα άργησε να μπει στο παιχνίδι, η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο αιφνιδίασε με την επιθετική της τακτική στα πρώτα λεπτά, φτάνοντας να έχει κατοχή της μπάλας της τάξεως του 85%!.

Οι Παρτενοπέι, όμως, δεν εκμεταλλεύτηκαν το καλό τους μομέντουμ και το πλήρωσαν, αφού η Μπάρτσα ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη σοβαρή της προσπάθεια, με κεφαλιά του Κλεμάν Λενγκλέ ύστερα από κόρνερ του Ιβάν Ράκιτιτς (10'). Το γκολ του Γάλλου αμυντικού, ο οποίος ενδέχεται να έσπρωξε τον Καλιντού Κουλιμπαλί, ήταν το πρώτο με κεφαλιά των Μπλαουγκράνα στο Champions League από τον Δεκέμβριο του.. 2017 (Πάκο Αλκάθερ)!

Το γκολ του Λενγκλέ, κόντρα στην ροή του αγώνα, ανέβασε τους γηπεδούχους και έριξε ψυχολογικά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άργησαν να συνέλθουν και, στο 23', είδαν τον Λιονέλ Μέσι να «χορεύει» τρεις αντιπάλους και, πέφτοντας, να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ για το 2-0.

Ο Αργεντινός, πρώτος σκόρερ στην ιστορία στην φάση των «16» του Champions League με 27 γκολ, πρόσθεσε άλλο ένα εφτά λεπτά αργότερα, με σουτ από κοντά ύστερα από σέντρα του Φρένκι ντε Γιονγκ, αλλά ο Τούρκος διαιτητής Τσουνέιτ Τσακίρ το ακύρωσε μέσω VAR για χέρι (;) του Λέο.

Ο Μέσι δεν το έβαλε κάτω και, στις καθυστερήσεις, έκλεψε την μπάλα από πίσω και κέρδισε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Κουλιμπαλί, ο οποίος προσπάθησε να διώξει την μπάλα, αλλά... σούταρε το πόδι του αρχηγού της Μπάρτσα.

Ο Λουίς Σουάρες, αφού ο Μέσι δεν είχε συνέλθει από την κλωτσιά του Σενεγαλέζου, νίκησε τον Νταβίδ Οσπίνα από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας ένα 3-0 που έμοιαζε τελειωτικό.

Έμοιαζε, αλλά δεν ήταν, αφού στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ράκιτιτς ανέτρεψε τον Μέρτενς μέσα στην περιοχή και ο Λορέντσο Ινσίνιε μείωσε σε 3-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Γκατούζο κούνησε πολύ τον πάγκο, η Νάπολι το πίστεψε και το πάλεψε, αλλά δεν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία των Μπλαουγκράνα, με εξαίρεση ένα γκολ του Αρκάντιους Μίλικ, το οποίο ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ, αλλά και μια κεφαλιά του Ίρβινγκ Λοσάνο, που έβγαλαν Τερ Στέγκεν και δοκάρι.

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα – Σέρτζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Ντε Γιονγκ – Μέσι, Σουάρες (90' Ζούνιορ Φίρπο), Γκριεζμάν (84' Μόντσου).

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Οσπίνα – Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί – Φαμπιάν Ρουίθ (79' Ελμάς), Ντέμε (46' Λομπότκα), Ζιελίνσκι (70' Λοσάνο) – Καγεχόν (70' Πολιτάνο), Μέρτενς, Ινσίνιε (79' Μίλικ).

Διαβάστε ξανά την περιγραφή του αγώνα στο gazzetta.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα