Champions League - Εuropa League: Το διαφορετικό ευρωπαϊκό καλοκαίρι των ελληνικών ομάδων!

Δημήτρης Τομαράς
Champions League - Εuropa League: Το διαφορετικό ευρωπαϊκό καλοκαίρι των ελληνικών ομάδων!

bet365

Οι ελληνικές ομάδες θα έχουν να αντιμετωπίσουν μία νέα πραγματικότητα που θα περιλαμβάνει νοκ άουτ αγώνες στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και διπλούς μόνο στα play offs του Champions League!

Περνάμε λοιπόν σε μία νέα εποχή για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με μονά ματς στα προκριματικά και διπλά μόνο στα Play off του Champions League!

Κάτι που προφανώς επηρεάζει και τις ελληνικές ομάδες και θα αντιμετωπίσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι και προφανώς θα πάνε σε καθεστώς άλλης διαχείρισης καθώς ουσιαστικά μόνο ο Ολυμπιακός - που έμαθε το πότε θα παίξει με τη Γουλβς - είναι πια μαθημένος σε τέτοιες δύσκολες διαδικασίες. Η έδρα των μονών αγώνων θα προκύπτει μετά από κλήρωση.

Να θυμίσουμε πως ο πρωταθλητής (που θα είναι ο Ολυμπιακός) πηγαίνει στον 3ο προκριματικό από το μονοπάτι των πρωταθλητών, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, ο τρίτος στον 3ο προκριματικό του Europa και ο 4ος και ο 5ος στον 2ο προκριματικό του Europa. Ο Κυπελλούχος παίρνει το καλό εισιτήριο του Europa. Ουσιαστικά δηλαδή για τις ελληνικές ομάδες τον Αύγουστο για τη νέα χρονιά αγωνιστικές υποχρεώσεις θα έχει μόνο ο 2ος της βαθμολογίας. Ένας εκ των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δηλαδή. Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει 15 ή 16 Σεπτεμβρίου ως πρωταθλητής και για τον 4ο και τον 5ο οι ημερομηνίες είναι 17 και 24 Σεπτεμβρίου.

Η UEFA θα έχει χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων για να ολοκληρώσει τα προκριματικά της, τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν περισσότερους από 200 διπλούς αγώνες και συμμετέχουν τα 55 κράτη - μέλη σε κάποια φάση στους πέντε γύρους των διοργανώσεων. Ετσι, απαιτείται σημαντική συρρίκνωση του προγράμματος και όλοι οι γύροι ΕΚΤΟΣ από τα Play off θα έχουν μονά ματς. Να τονιστεί επίσης πως η UEFA θέλει καλεντάρι με αγώνες Εθνικών τον Σεπτέμβριο, κάτι που σημαίνει πως πρωταθλήματα σαν το ελληνικό μπορούν να αρχίσουν από τις 12 Σεπτεμβρίου και μετά.

Πιο κάτω θυμηθείτε τις ημερομηνίες:

UEFA Champions League 2020-21

Play off α' γύρου: 8 και 11 Αυγούστου
1ος προκριματικός: 18/19 Αυγούστου
2ος προκριματικός: 25/26 Αυγούστου
3ος προκριματικός: 15/16 Σεπτεμβρίου
Play off: 22/23 και 29/30 Σεπτεμβρίου

Φάσεις Ομίλων: 20/21 και 27/28 Οκτωβρίου, 3/4 Νοεμβρίου και 24/25 Νοεμβρίου, 1/2 Δεκεμβρίου και 8/9 Δεκεμβρίου

UEFA Europa League 2020-21

Προκρ. 1ου γύρου: 20 Αυγούστου
1ος γύρος: 27 Αυγούστου
2ος γύρος: 17 Σεπτεμβρίου
3ος γύρος: 24 Σεπτεμβρίου
Play off: 1 Οκτωβρίου

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα