Σαν σήμερα: Γιουβέντους-Ρεάλ 1-4, το δεύτερο συνεχόμενο Champions League της «Βασίλισσας» (pics & vid)

Κώστας Τόπας
Σαν σήμερα: Γιουβέντους-Ρεάλ 1-4, το δεύτερο συνεχόμενο Champions League της «Βασίλισσας» (pics & vid)

bet365

Τέτοια ημέρα πριν από τρία χρόνια η Ρεάλ σήκωσε στον αέρα το 12ο της τρόπαιο του Champions League, καθώς επικράτησε με 4-1 της Γιουβέντους, στον μεγάλο τελικό στο Κάρντιφ.

Η Ρεάλ το 2017 κατέκτησε έναν από τους πιο εύκολους διεθνείς τίτλους στην Ιστορία της στο «Millenium Stadium» του Κάρντιφ. Χάρη στην μαγική εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο οι «μερένχες» επικράτησαν της Γιουβέντους με 4-1 και φόρεσε το στέμμα για 12 φορά στην ιστορία τους.

Οι «μπιανκονέρι» εκείνη τη μέρα, πήγαν το αρνητικό τους ρεκόρ στις μόλις 2 κατακτήσεις σε 9 τελικούς στην κορυφαία διοργάνωση, δεχόμενοι 4 γκολ ενώ στα 12 προηγούμενα ματς, είχαν δεχθεί 3.

Οσον αφορά την αναμέτρηση η Ρεάλ, είχε σε εξαιρετική φόρμα τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 20', μετά από ιδανική αντεπίθεση. Ωστόσο, η Γιουβέντους επτά λεπτά αργότερα, απάντησε με τον Μάντζουκιτς, ο οποίος σημείωσε ένα από τα ομορφότερα τέρματα της διοργάνωσης μέχρι και σήμερα. Στο 61' το σουτ του Κροος αποκρούστηκε και η μπάλα έφτασε στον Καζεμίρο που δοκίμασε κεραυνό από τα 25 μέτρα, η μπάλα βρήκε στον Κεντίρα και πήγε στη γωνία του Μπουφόν, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει το 1-2.

Το πάρτι για την ομάδα της Ρεάλ, συνεχίστηκε λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Μόντριτς σέντραρε στον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πορτογάλος σταρ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για το 3-1 υπέρ της ομάδας του. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο φινάλε της αναμέτρησης, ο Μάρκο Ασένσιο.

Ο Ρονάλντο εκείνο το βράδυ γνώρισε την αποθέωση, καθώς πέτυχε 2 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για 5η σερί χρονιά και για 6η συνολικά, ξεπερνώντας τον Λιονέλ Μέσι. Παράλληλα, έγινε και ο πρώτος στην ιστορία που σκοράρει σε 3ο τελικό του Champions League!

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι (66΄ Κουαντράδο), Μπονούτσι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70΄ Μαρκίζιο), Ντιμπάλα (78΄ Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (89΄ Μοράτα), Μόντριτς, Ισκο (82΄ Ασένσιο), Μπενζέμα (77΄Μπέιλ), Ρονάλντο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα