Σαν σήμερα: Η εκδίκηση της Μίλαν επί της Λίβερπουλ στην Αθήνα (pics & vid)

Κώστας Τόπας
Σαν σήμερα: Η εκδίκηση της Μίλαν επί της Λίβερπουλ στην Αθήνα (pics & vid)

bet365

Πέρασαν 13 χρόνια από τον τελικό του Champions League του 2007, μεταξύ της Μίλαν και της Λίβερπουλ στην Αθήνα.

Ζήσε ξανά τη δράση με την bwin! Leaderboard με μεγάλα έπαθλα ! |21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Το 2005 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τη Λίβερπουλ, καθώς είχε καταφέρει να γράψει ιστορία στον τελικό του Champions League, κόντρα στη Μίλαν στο «Ατατούρκ», κατακτώντας το τρόπαιο στα πέναλτι.

Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα ήταν η στιγμή των «ροσσονέρι» για να πάρουν εκδίκηση για τον χαμένο τίτλο του Champions Leaguε στην Κωνσταντινούπολη.

Απ’ την άλλη, στο ΟΑΚΑ η Λίβερπουλ ήθελε να κατακτήσει για άλλη μια φορά το τρόπαιο και να φτάσει τη Μίλαν στα έξι! Τελικά, όμως η δόξα δεν κατέληξε στους «Reds» καθώς η Μίλαν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, για έβδομη φορά στην ιστορία της.

Το ματς άρχισε με τη Λίβερπουλ να έχει την υπεροχή, χωρίς να καταφέρνει να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα πρώτη. Ο Ιντζάγκι ήταν αυτός ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 45' με αμφισβητούμενο γκολ, αφού η μπάλα φάνηκε να χτύπησε στο χέρι του και στη συνέχεια νίκησε τον Ρέινα, για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ, προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 82' η Μίλαν έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα των «Reds», με πρωταγωνιστή και πάλι τον «Πίπο». Το μόνο που κατάφερε ο αγγλικός σύλλογος ήταν να μειώσει ένα λεπτό πριν το 90' με τον Κόιτ.

Ο αρχηγός της Μίλαν, Πάολο Μαλντίνι, σε εκείνο το ματς, έγινε ο γηραιότερος παίκτης (μη τερματοφύλακας) που συμμετείχε σε τελικό, κερδίζοντας παράλληλα και το πέμπτο του ευρωπαϊκό κύπελλο. Ακόμα, ο Κλάρενς Ζέντορφ κατέκτησε για τέταρτη φορά το Champions League, έχοντας αγωνιστεί με τρεις διαφορετικές ομάδες (Αγιαξ 1995, Ρεάλ 1998, Μίλαν 2003 και 2007).

Μίλαν (Αντσελότι): Ντίντα, Όντο, Νέστα, Μαλντίνι, Γιανκουλόφσκι (80’), Γκατούζο, Πίρλο, Αμπροζίνι, Ζέεντορφ (92’), Κακά, Ιντζάγκι (88’) - Καλάντζε (80’), Φαβάλι (92’), Τζιλαρντίνο (88’)

Λίβερπουλ (Μπενίτεθ): Ρέινα, Φίναν (88’), Κάραγκερ, Άγκερ, Ρίισε, Αλόνσο, Μασεράνο (78’), Πέναντ, Ζέντεν (59’), Τζέραρντ, Κόιτ - (Αρμπελόα 88’), Κιούελ (59’), Κράουτς (78’).

Θυμηθείτε τα γκολ:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα