«Remontada»: Στο λεξικό Λαρούς η ανατροπή της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Παρί!

Gazzetta team
«Remontada»: Στο λεξικό Λαρούς η ανατροπή της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Παρί!

bet365

Η αμφιλεγόμενη ανατροπή της Μπαρτσελόνα με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν, γνωστή ως «remontada», μπαίνει στο γαλλικό λεξικό Λαρούς από το 2021.

Στα ισπανικά, ο ορισμός της λέξης «Remontada» είναι «άνοδος ή αναρρίχηση αφού ξεπεράστηκε εμπόδιο ή δυσκολία» και, στο ποδόσφαιρο, αποδίδεται στην ανατροπή ενός μεγάλου σκορ από μια ομάδα εις βάρος μιας άλλης.

Τέτοια ήταν το 6-1 της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν, στην φάση των «16» του Champions League της σεζόν 2016-17, η οποία πάντως σημαδεύτηκε από την διαιτησία του Γερμανού (με τουρκικές ρίζες) Ντενίζ Αϊτεκίν, τα λάθη του οποίου φέρεται να παραδέχθηκε η UEFA, έστω και τρία χρόνια αργότερα.

Στην Γαλλία, η λέξη «Remontada» έγινε ευρέως γνωστή με αφορμή την εν λόγω ανατροπή (μετά το 4-0 υπέρ της Παρί στο πρώτο ματς) και, όπως έγινε γνωστό, θα μπει στο γαλλικό λεξικό Λαρούς (Larousse) από το 2021!

Οι ορισμοί που θα συμπεριληφθούν στο λεξικό για την συγκεκριμένη λέξη θα είναι οι εξής: Remontada. 1. Αθλητικά. Μη αναμενόμενη ανατροπή στο σκορ, η οποία επιτρέπει στην ομάδα που βρίσκεται πίσω να νικήσει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, όταν υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε δύο ομάδες. Μια μη αναμενόμενη νίκη για μια ομάδα ή έναν παίκτη σε οποιαδήποτε διοργάνωση. 2. Επιστροφή σε πρώτο πλάνο, εντυπωσιακή νίκη ενός κόμματος ή ενός πολιτικού ύστερα από μια εκλογική ήττα κλπ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα