Τσέλσι – Λίβερπουλ: Έντεκα χρόνια από το μυθικό 4-4 στο Champions League (vid)

Gazzetta team
Τσέλσι – Λίβερπουλ: Έντεκα χρόνια από το μυθικό 4-4 στο Champions League (vid)

bet365

Πέρασαν έντεκα χρόνια από όταν Τσέλσι και Λίβερπουλ προσέφεραν μια αγγλική εποποιία με οκτώ γκολ (4-4) στο πεδίο του Champions League,, ασύγκριτο σασπένς και τους Μπλε εν τέλει να προκρίνονται στα ημιτελικά.

bwin - Live Casino γεμάτο εκπλήξεις* όλο τον Απρίλιο! |21+ * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η Τσέλσι με το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Η Λίβερπουλ με την γλυκόπικρη γεύση μιας ανεπανάληπτης πρόκρισης που την άγγιξε, αλλά δεν την κράτησε ποτέ στα χέρια της. Και για τα προηγούμενα 90 λεπτά, ένας αγώνας που ευχαρίστησε και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο, ένα ματς που δεν ήθελες να τελειώσει.

Η βρετανική κόντρα ανάμεσα σε Μπλε και Κόκκινους ολοκληρώθηκε σαν σήμερα το 2009, σε μια χορταστική ισοπαλία με… ντόρτια (4-4), που εύκολα συγκαταλέγεται στα κορυφαία παιχνίδια στην ιστορία του Champions League.

Με προίκα το 1-3 στο «Άνφιλντ», η κονταρομαχία μεταφέρθηκε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», εκεί όπου η Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ πήγε να σβήσει μονοκοντυλιά τα κακώς κείμενα του πρώτου αγώνα.

Προβάδισμα 0-2 στο 28’ και ισοφάριση του συνολικού σκορ, ολική ανατροπή των Λονδρέζων του Γκους Χίντινγκ στο 76’ και νέο comeback των Reds με δύο κολλητά γκολ στο 81’ και το 82΄. Ακόμα και τότε, όμως, για όποιον είχε δει το παιχνίδι διαισθανόσουν ότι η αναμέτρηση επιφυλάσσει κι άλλο γκολ. Το θέμα ήταν «σε ποια εστία;».

Η μπίλια τελικά κάθισε στην Τσέλσι, η οποία με το δεύτερο γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ έφερε το ματς στα ίσα και πανηγύρισε μετά από σκληρή προσπάθεια την πρόκριση για τα ημιτελικά και τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Πάνω από όλα, μαζί με την Λίβερπουλ παρέδωσαν ένα από τα πιο φαντασμαγορικά ευρωπαϊκά βράδια Τρίτης.

Δείτε τα highlights της ματσάρας:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα