Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Οι «ερυθρόλευκες» ακτίνες

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Οι «ερυθρόλευκες» ακτίνες

Gazzetta team
Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Οι «ερυθρόλευκες» ακτίνες

bet365

Το gazzetta.gr σκιαγραφεί την αποψινή εικόνα των Πειραιωτών στο 1-0 που κέρδισαν και προκρίθηκαν στο Γιουρόπα
Ο Ολυμπιακός κέρδισε απόψε τον Ερυθρό Αστέρα με 1-0 και πήρε το «εισιτήριο» για το Γιουρόπα Λιγκ. Το gazzetta.gr «ακτινογραφεί» την εμφάνιση των «ερυθρολεύκων».
ΣΑ
Στο πρώτο ημίχρονο δεν χρειάστηκε να επέμβει ουσιαστικά, ενώ το δοκάρι του απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Τομανέ. Είχε σωστές εξόδους και τοποθετήσεις. Στο δεύτερο μισό εκτός 1-2 περιπτώσεων, ήταν ουσιαστικά θεατής του αγώνα.
ΤΣΙΜΙΚΑΣ
Αρκετά δραστήριος στο πρώτο μισό. Ανέβηκε πολλές φορές και έβγαλε 2-3 καλές σέντρες. Στο δεύτερο μισό ανέβασε περαιτέρω την απόδοσή του, στο 59' έκανε εξαιρετική σέντρα στην κεφαλιά-δοκάρι του Ελ Αραμπί, ήταν «μέσα» στο «ερυθρόλευκο» γκολ και ξεχώρισε.
ΣΕΜΕΔΟ
Στο 4' «έχασε» τον Βουκάνοβιτς που πλάσαρε άουτ από καλή θέση, όμως μετά ανέβασε την απόδοσή του. Μάλιστα μέχρι την ανάπαυλα είχε και μία ευκαιρία με κεφαλιά στα στατική μπάλα. Στο δεύτερο μισό δεν πιέστηκε, ουσιαστικά ήταν στη σέντρα και προσπάθησε να βοηθήσει στην ανάπτυξη.
ΜΕΡΙΑ
Καλός, ξέχωρα από ορισμένα λάθη που υπέπεσε στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιχρόνου (56', 66'). Σε εκείνο το διάστημα έδειξε να «χάνει» την αυτοσυγκέντρωσή του. Ομως σε γενικές γραμμές έκανε καλή εμφάνιση και πήρε πάνω από τη βάση.
ΟΜΑΡ
Σταθερός από την πλευρά του, στο πρώτο μισό ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε από τα δεξιά. Δεν ανέβηκε πολλές φορές, όμως στο 34' ήταν ο δημιουργός της καλύτερης «ερυθρόλευκης» ευκαιρίας (σέντρα δική του, κεφαλιά Ελ Αραμπί). Στο δεύτερο μισό πήρε μέτρα και βοήθησε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των «ερυθρολεύκων».
ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ
Μετά το 5' «κυριάρχησε» στον άξονα. Μάλιστα στο 19' και το 23' απείλησε με καλά σουτ. «Εφαγε» την ντρίμπλα του Μάριν στη φάση του πέναλτι, όμως δεν κόστισε στον Ολυμπιακό και στο δεύτερο μισό ήταν επίσης πάρα μα πάρα πολύ καλός. Κυρίως στα πρώτα λεπτά, όπου απείλησε στο 46' και το 54', ενώ στο 49' έβγαλε μία εξαιρετική πάσα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας για τον Ποντένσε. Πρέσαρε ως κλασικό «6αρι» και ξεχώρισε.
ΚΑΜΑΡΑ
Ξεκίνησε εντυπωσιακά και ορεξάτος. Μέχρι την ανάπαυλα ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Πρέσαρε, έτρεξε και από δικές του εξαιρετικές ενέργειες προήλθαν οι ευκαιρίες των Μασούρα (6'), Γκιγιέρμε (19'), ενώ ο ίδιος απείλησε στο 26'. Στο δεύτερο μισό ήταν σταθερός και αντικαταστάθηκε στο 60'.
ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ
Πολύ... αθόρυβη δουλειά από τον έμπειρο χαφ, που μάλιστα ήταν «μέσα» στη φάση του πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του Ολυμπιακού. Σταθερότατος ως εσωτερικός χαφ, στο δεύτερο μισό μάλιστα και όσο περνούσε η ώρα γίνονταν όλο και καλύτερος. α
ΜΑΣΟΥΡΑΣ
Αρχικά τον είδαμε αριστερά, μετά το δεκάλεπτο πέρασε δεξιά, εναλλάσσονταν στα άκρα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πέρναγε σε θέση δεύτερου φορ. Από αυτή τη θέση απείλησε στο 6'. Ετρεξε πολύ, πίεσε, ανέλαβε πρωτοβουλίας και αντικαταστάθηκε στο 70', καθώς είχε κάνει πολλά χιλιόμετρα.
ΠΟΝΤΕΝΣΕ
Ορεξάτος, με διάθεση, στο πρώτο ημίχρονο σα να του έλειπε αυτό το... κλικ. Που βρήκε μετά την ανάπαυλα, όπου και παρουσιάστηκε... σεληνιασμένος και ήταν μία μόνιμη απειλή για τα αντίπαλα καρέ. Απώλεσε τις μεγάλες ευκαιρίες του 63' και του 70' και εκείνες του 50' και των καθυστερήσεων. Κυρίως από τα δεξιά, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.
ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ
Ξεκίνησε μόνος στην κορυφή της επίθεσης και μετά το 60' είχε παρτενέρ τον Γκερέρο. Στο πρώτο ημίχρονο απώλεσε τη μεγάλη ευκαιρία του 34' και πολλές φορές έβγαινε εκτός της αντίπαλης περιοχής ώστε να πάρει μπάλα. Στο δεύτερο μισό «εγκαταστάθηκε» στο κουτί του Ερυθρού Αστέρα, στο 59' είχε δοκάρι και στο 87' «λύτρωσε» τον Ολυμπιακό, όταν και ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Αντικαταστάθηκε λίγο πριν το φινάλε.
ΓΚΕΡΕΡΟ
Μπήκε στο ματς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, στο πλευρό του Ελ Αραμπί. Ετρεξε, πίεσε και στις καθυστερήσεις «άγγιξε» το γκολ.
ΛΟΒΕΡΑ
Πέρασε στο 70' και τον είδαμε μαζί με τον Τσιμίκα στην αριστερή πλευρά. Είχε διάθεση και όρεξη να τρέξει τον Ολυμπιακό.
ΜΠΕΝΖΙΑ
Αγωνίστηκε στις καθυστερήσεις, αντί του Ελ Αραμπί.
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα