Μπενφίκα - Ζενίτ 3-0: Την έστειλε σπίτι της (vid)

Gazzetta team
Μπενφίκα - Ζενίτ 3-0: Την έστειλε σπίτι της (vid)

bet365

Σαρωτική η Μπενφίκα, έριξε τριάρα στην Ζενίτ (3-0), πέρασε στο Europa League και άφησε εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας τους Ρώσους, που μέχρι το 82' βρίσκονταν αγκαλιά με την πρόκριση.

Η Ζενίτ ήθελε νίκη, έναν βαθμό ή και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθεί. Αντ' αυτού, η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου την φιλοδώρησε με τριάρα και η ισοφάριση της Λυών απέναντι στην Λειψία στο 82' έβαλε τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία των αφελών Ρώσων.

Χωρίς να προκύψει γκολ στο ημίχρονο, οι Αετοί της Λισαβόνας μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο μέρος, σκόραραν με τον Τσέρβι στο 47' από ασίστ του Πίζι και στη συνέχεια ο δεύτερος ευστόχησε σε πέναλτι για να χριστεί και σκόρερ, στο 58' Σε μία φάση, όπου ο Σάντος υπέπεσε στην παράβαση και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη για χέρι, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, ανήμπορη να αντιδράσει. Μάλιστα, η ψυχρολουσία ολοκληρώθηκε σε δύο χρόνους για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, αφού με αυτογκόλ του Αζμούν έγινε το 3-0 στο 79' και τρία λεπτά αργότερα, ο Ντεπάι στη Λυών ισοφάριζε σε 2-2, ρίχνοντας την Ζενίτ στην 4η θέση.

Έτσι, από την άλλη η Μπενφίκα πέτυχε το μάξιμουμ που μπορούσε, παίρνοντας την πρόκριση για τους «32» του Europa League..

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Ταβάρες, Ντίας, Φέρο, Γκριμάλντο, Πίζι, Τααράμπτ, Γκαμπριέλ, Τσέρβι, Τσικίνιο, Βινίσιους

Ζενίτ: Κερζακόφ, Σάντος, Ιβάνοβιτς, Οσόριο, Σατόφ, Οζντοέφ, Μπάριος, Ερόκιν, Καραβάεφ, Τζιούμπα, Αζμούν.

Η βαθμολογία του 7ου Ομίλου:

1. Λειψία 11

2. Λυών 8

3. Μπενφίκα 7

4. Ζενίτ 7

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα