Σπρώχνοντας το βόδι στην Ινδία με φανέλα της Μπάρτσα!

Σπρώχνοντας το βόδι στην Ινδία με φανέλα της Μπάρτσα!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Σπρώχνοντας το βόδι στην Ινδία με φανέλα της Μπάρτσα!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για το ματς του Ολυμπιακού στο Λονδίνο επί της Τότεναμ και στέκεται στα «περί ατυχίας» που ακούστηκαν μετά το ματς...

Παναθηναϊκός - Μπασκόνια με Live Streaming* & προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Αυτό με τον άτυχο Ολυμπιακό στην Αγγλία δεν το καταλαβαίνω.

Και να μου το εξηγήσουν πάλι θα αρνηθώ να το καταλάβω και να το δεχθώ.

Τι θα πει άτυχος για να έχουμε καλό ερώτημα;

Μήπως ο Ολυμπιακός στρίμωξε την Τότεναμ την έβαλε στα καρέ της για 70-80 λεπτά , είχε 2 δοκάρια , 3 χαμένα τετ-α-τετ και οι αμυντικοί των «σπιρουνιών» δεν προλάβαιναν να διώχνουν την μπάλα πριν αυτή προλάβει την γραμμή του τέρματος;

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά σε μια αντεπίθεση σκοτωμένη η Τότεναμ βρήκε τρόπο να σκοράρει.

Έγινε κάτι από όλα αυτά η κάτι που να μοιάζει;

Όχι φυσικά! Αν γινόταν όλα αυτά ή τα περισσότερα με την κατάληξη που αναφέρω , ναι, τότε να δεχθώ ότι ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος!

Ήταν άτυχη η στιγμή με τον Μεριά ακούω κάποιους να ισχυρίζονται και ακόμη μεγαλύτερη η ατυχία γιατί συνέβη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ρουλέτα έπαιζε ο Μεριά και στάθηκε άτυχος; Μπάλα έπαιζε! Άρα δεν είναι θέμα τύχης αλλά ικανότητας.

Αν τώρα ο Μεριά ήταν ο κορυφαίος αμυντικός του Ολυμπιακού με διαφορά όχι μόνο στην αναμέτρηση του Λονδίνου , αλλά και σε όσες προηγήθηκαν και απλά σε μια φάση δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας με αποτέλεσμα να πετύχει αυτογκόλ , ναι τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για άτυχη στιγμή!

Αλλά ο Μεριά σε κάθε ματς ανεξάρτητα από την συνολική του απόδοση , μια γκάφα την έχει στο ρεπερτόριο του.

Και οι γκάφες ως γνωστόν κοστίζουν, περισσότερο μάλιστα από το σύνολο των θετικών παρεμβάσεων καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Κοστίζουν σε βαθμούς αλλά κοστίζουν και σε χρήματα!

Όπως κόστισαν σε βαθμούς και χρήματα τόσο στο πρώτο ματς με την Τότεναμ στο Καραϊσκάκης με το ανόητο πέναλτι του Μεριά στον Κέιν , όπως και στο Βελιγράδι , όπως και την Τρίτη πάλι με τα Σπιρούνια.

Δεν γνωρίζω επ’ ακριβώς αν οι γκάφες του Μεριά κοστολογούνται περί τα 15 μύρια από τους χαμένους βαθμούς της ομάδας ή από την απώλεια της πρόκρισης στην επόμενη φάση, αλλά εκείνο που γνωρίζω σίγουρα είναι πως αν θέλεις να θωρακίσεις την άμυνα σου πληρώνεις κάτι τις παραπάνω και αγοράζεις παίκτη εγγύηση.

Κάθε άλλη επιλογή επιβεβαιώνει την λαϊκή ρήση: «το φτηνό αποδεικνύεται ακριβό»!

Αξιόλογο αμυντικό δίδυμο στον Ολυμπιακό έχουν να καμαρώσουν από την σύμπραξη Μέλμπεργκ με Αβραάμ.

Από τότε λες και έχουν χαθεί τα στόπερ από το ποδόσφαιρο!

Αυτός είναι ο Μεριά πέντε καλά και μια γκάφα!

Και για να λέμε τα πράματα με το όνομα τους αν ήταν σταθερότερος στις επιδόσεις του δεν θα έπαιζε στον Ολυμπιακό αλλά σε μια ομάδα της Αγγλίας , της Ισπανίας ή της Γερμανίας.

Αν θέλουμε όμως να μιλήσουμε ποδοσφαιρικά και όχι απλά να χρεώνουμε λάθη σε παίκτες τότε οφείλουμε να δεχθούμε πως ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε και κυρίως όσο του το επέτρεψε η Τότεναμ.

Τα «σπιρούνια» το επέτρεψαν στο διάστημα που έδειξαν να αιφνιδιάζονται από την πολύ σωστή τακτική του Μάρτινς να πιέσει ψηλά (χωρίς περιστροφές το παραδέχθηκε και ο Μουρίνιο) και μέχρι να τραβήξουν στον πάγκο τον Ντάιερ για να μπει ο… νοικοκύρης Έρικσεν.

Από το σημείο εκείνο και μετά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τον Ολυμπιακό, πράμα που σημαίνει ότι μετά την διορθωτική κίνηση από τον πάγκο η διαφορά δυναμικότητας επιστρέφει στις πραγματικές της διαστάσεις.

Γι’ αυτό και δεν αποδέχομαι τις απόψεις που υποστηρίζουν ότι το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους επέδρασε αρνητικά στην ψυχολογία των παικτών και στην επέκταση αυτού του σκεπτικού πως θα είχαμε άλλο παιχνίδι αν οι ερυθρόλευκοι πήγαιναν με μηδέν παθητικό στα αποδυτήρια.

Δεν μου αρέσει να παρακολουθώ την εξέλιξη ενός παιχνιδιού κάνοντας αναγωγές στην μεταφυσική ή στην ψυχολογία.

Δέχομαι ότι το γκολ στο περιθώριο του 45λεπτου σίγουρα επηρέασε αλλά… άλλο παιχνίδι σίγουρα δεν θα βλέπαμε γιατί η διαφορά στην απόδοση των ερυθρολεύκων δεν έχει να κάνει μόνο με τον ψυχολογικό τομέα-προσωπικά πιστεύω ότι ο ψυχολογικός τομές είναι ο μικρότερος- κυρίως έχει να κάνει με το γεγονός ότι από το 60ο λεπτό ο Ολυμπιακός σταδιακά αρχίζει και μένει από δυνάμεις και αδυνατεί να έχει ουσιαστική παρέμβαση στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Δεν ήταν κάτι που με εξέπληξε! Κι αυτό γιατί είναι αδύνατον όχι μόνο για τους ερυθρόλευκους αλλά για κάθε ελληνική ομάδα να ακολουθήσει γρήγορο τέμπο για ολόκληρο 90ολεπτό.

Αυτό είναι το επίπεδο μας και δεν υπάρχει λόγος να το μασκάρουμε ούτε να κρυβόμαστε ψάχνοντας δικαιολογίες.

Η εκπροσώπηση μας στο διεθνές στερέωμα έχει συγκεκριμένα όρια και περιθώρια.

Το κυνήγι της τρίτης θέσης σε όμιλο Τσάμπιονς Λίγκ (εξαρτάται βέβαια κι από τον όμιλο) και μετά Γιουρόπα Λίγκ μέχρι την φάση των 16 , ενδεχομένως μέχρι τους 8 και κάτι παραπάνω(;) ανάλογα πάντα με τις συγκυρίες.

Αν πιστεύουμε λοιπόν μετά από κάθε ήττα και ιδιαίτερα αυτές που σημειώνονται μετά από αξιόλογη εμφάνιση όπως αυτή του Ολυμπιακού, ότι οι αυτοκτονικές τάσεις των ομάδων μας τις προκάλεσαν, τότε σίγουρα παρακάμπτουμε βασικές αντικειμενικές συνθήκες και αδιαφορούμε για τα καταγεγραμμένα στοιχεία.

Ουσιαστικά γυρνάμε την πλάτη μας στην πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα σε επίπεδο στατιστικών στοιχείων και αριθμών καταγράφει ότι οι ελληνικές ομάδες έχουν 4 χρόνια και 19 ματς χωρίς νίκη στο Τσάμπιονς Λίγκ , με παθητικό τερμάτων 47 και ενεργητικό 13!

Η τελευταία φορά που κέρδισε ελληνική ομάδα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν ο Ολυμπιακός το 2015 με αντίπαλο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ!

Η ψαλίδα μεγαλώνει και οι ομάδες μας αδυνατούν να την κλείσουν!

Και δεν κλείνουν την ψαλίδα όχι εξαιτίας των αυτοκτονικών τάσεων αλλά γιατί στερούνται ανάλογης ποιότητας!

Όσο για την πραγματικότητα σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών μαρτυρά πώς οι επιχειρηματίες που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο μας έχουν συγκεκριμένο οικονομικό προϋπολογισμό.

Κι αυτό γιατί γνωρίζουν ότι απευθύνονται σε συγκεκριμένη αγορά την ελληνική γιατί αυτή τους ενδιαφέρει.

Από την Ευρώπη κύριο μέλημα τους είναι η εξασφάλιση των εσόδων με την είσοδο στους ομίλους ώστε να συντηρούνται σε αυτό το επίπεδο από την μια κι από την άλλη με τα λεφτά αυτά να διατηρήσουν την κυριαρχία τους εντός συνόρων.

Γνωρίζουν επίσης -και αντικειμενικά δεν κάνουν λάθος- ότι η διείσδυση των ελληνικών ομάδων στην παγκόσμια ή ακόμα και στην Ευρωπαϊκή αγορά είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και φυσικά δεν διακινδυνεύουν το ρίσκο ούτε φιλοδοξούν να αλλάξουν τα δεδομένα!

Έτσι στην μακρινή Ινδία μέσα στην ζέστη και στην υγρασία θα δεις να οδηγά το βόδι του στον ποταμό Γάγγη για να ξεδιψάσει αγρότης με φανέλα του Μέσι και τα χρώματα της Μπαρτσελόνα!

Με φανέλα Μπουχαλάκη και Μασούρα με τα χρώματα του Ολυμπιακού δεν θα δεις ποτέ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!